HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis Akademisi Bilirkişilik temel eğitim kursuna katılmaya hak kazananlar belli oldu! İşte kursiyeler listesi

Polis Akademisi tarafından iki dönem olarak yapılan bilirkişilik temel eğitim kursuna katılım için başvurular geçen hafta sona ermişti. Başvuru yapanlar katılmaya hak kazanan kursiyerlerin listesinin açıklanmasını bekliyordu. Polis Akademisi resmi sitesi pa.edu.tr üzerinde duyuru ile Bilirkişilik Temel Eğitim Kursuna Kesin Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Kursiyerler Listesi açıklandı. İşte kazanan kursiyerler listesi...

Polis Akademisi Bilirkişilik temel eğitim kursuna katılmaya hak kazananlar belli oldu! İşte kursiyeler listesi

Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından Bilirkişilik Temel Eğitimini verebilecek eğitim kuruluşu olarak yetkilendirilmiştir. 16-17 Aralık ile 23-24 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Bilirkişilik Temel Eğitim Kursuna başvuruları sonrasında kimler katılmaya hak kazandı merak ediliyordu. Bu listede isminiz var mı sorgulamak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli...

Bilirkişilik Temel Eğitim Kursuna Kesin Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Kursiyerler Listesi

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM KURSU HAKKINDA

A. PROGRAMIN AÇIKLAMASI

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, “Bilirkişilik Yönetmeliği” 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğe göre her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için “BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ” alınması ve sertifika sahibi olunması zorunluluğu getirilmiştir. Beş yıllık mesleki deneyime sahip kişilerin katılabileceği eğitimin sonunda verilen sertifikalar ile (Bilirkişilik Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartların da sağlanması koşulu ile) Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıklarının ilanında belirtilen tarihlerde bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunulabilecektir.

İlgili Yönetmeliğin 30 uncu maddesi birinci fıkrasına göre; Bilirkişilik Temel Eğitimine, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler katılabilirler. Temel eğitimin verilmesinde yüz yüze eğitim yöntemi uygulanır.

“Hukuk öğrenimi görmüş kişiler, hukuk alanı dışında ayrı bir uzmanlığa sahip olduğunu belgelendirmedikçe, bilirkişi olarak görevlendirilemez” (Hukuk Muhakemeleri Kanunu madde 266, Ceza Muhakemesi Kanunu madde 63) ve “Hukuk öğrenimi görmüş kişiler, hukuk alanı dışında ayrı bir uzmanlığa sahip olduğunu… belgelendirmediği takdirde, bilirkişilik siciline ve listesine kaydedilemez” (Bilirkişilik Kanunu madde 10/4) hükümleri gereği başvuruda bulunacak olan Hukukçuların bu hususu dikkate alarak başvuru yapması gerekmektedir.

Önemli Not: İlgili Yönetmelik gereği eğitime beş yıllık mesleki deneyime sahip kişiler katılabilecektir.

B. EĞİTİM TARİH, GÜN VE SAATİ

1.Kurs Dönemi 02-03 / 09-10 Aralık 2017 Cumartesi-Pazar Saat: 09.00-16.00
24 Kişi

2.Kurs Dönemi 16-17 / 23-24 Aralık 2017 Cumartesi-Pazar Saat: 09.00-16.00
24 Kişi

Eğitim, 18 saat teorik + 6 saat uygulama olmak üzere toplam 24 saattir.

C. EĞİTİM MÜFREDATI

• Yargılama Hukukuna İlişkin İlkeler ve İspat Hukukuna İlişkin Temel Kavramlar
• Bilirkişinin Nitelikleri, Ödevleri ve Etik İlkeler
• Bilirkişi İncelemesi
• Rapor Yazımı Usul ve Esasları
• Uygulama

D. PROGRAM EĞİTMENLERİ

TEORİK EĞİTİM

Prof. Dr. Vahit BIÇAK
Yrd. Doç. Dr. Ülgen ASLAN DÜZGÜN
Yrd. Doç. Dr. Deniz ACARAY

UYGULAMALI EĞİTİM

Prof. Dr. Şafak Ertan ÇOMAKLI
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali TEKİNER
Mehmet TATLI (1.Sınıf Emniyet Md.- Kriminal Daire Başkanı)
Seyfettin ARIKAN ( E. 1.Sınıf Emniyet Md.- Kriminalistik Belge İnceleme Uzmanı)
İrfan BAYAR ( E. 1.Sınıf Emniyet Müdürü- Grafoloji ve Sahtecilik Uzmanı)

E. ÖN BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

Eğitime katılmak isteyenlerin kayıt formunu doldurmaları ve ön başvuru tarihleri arasında eğitim koordinatörüne teslim etmeleri gerekmektedir.

ÖN BAŞVURU SONUCUNDA KONTENJANA GİREN ADAYLARIN AŞAĞIDA YER ALAN BELGELERİ KESİN BAŞVURU TARİHLERİ ARASINDA EĞİTİM KOORDİNATÖRÜNE TESLİM ETMESİ GEREKMEKTEDİR.

  1. Ödeme dekontu (Dekontun açıklama bölümünde, Katılımcının, Adı – Soyadı, ve TC Kimlik Numarası ile Eğitimin adının mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.)
    1. Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,
    2. Bilirkişilik yapacağı uzmanlık alanında 5 yıllık kıdeminin olduğunu gösterir belge,
    3. Bilirkişilik Temel Eğitimi Kayıt Formu (KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ)
    4. 2 adet vesikalık fotoğraf
    5. Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Personel tanıtım kartı ve fotokopisi

ÖNEMLİ NOT: Başvuru yaptığı halde başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, kursa katılmayan/katılamayan, devamsızlık süresini doldurarak eğitimle ilişiği kesilen, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ücret yatıran, ücreti kendi adına yatırmayan adayların yatırmış oldukları ücret hiçbir suretle geri ödenmez.

F. EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE

Eğitim sonunda eğitimi tamamlayan kursiyerlere, “Bilirkişilik Temel Eğitimi” ni tamamladıklarına dair katılım belgesi verilecektir. Bilirkişilik Yönetmeliği'nin 30. maddesi gereği derslerin 1/12'sine devam etmeyenlerin eğitimle ilişiği kesilir. İlişiği kesilen katılımcılara ücret iadesi yapılmayacak ve katılım belgesi verilemeyecektir

G. MÜRACAAT TARİHLERİ

1.Kurs Dönemi Ön Başvuru Tarihleri 21-24 Kasım 2017

1.Kurs Dönemi Kesin Başvuru Tarihleri 28-30 Kasım 2017

2.Kurs Dönemi Ön Başvuru Tarihleri 04-08 Aralık 2017

2.Kurs Dönemi Kesin Başvuru Tarihleri 11-14 Aralık 2017

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler