HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli çocuklara pazarcılar yardım ediyor

İstanbul’da soğuktan etkilenen Suriyeli çocuklar, pazarları dolaşıp satılmayan elde kalmış elbiseleri ve ayakkabıları topluyor.

Suriyeli çocuklara pazarcılar yardım ediyor

Çocuklar, topladıklarını boylarından büyük torbalarla yakınlarına taşıyor. Çocuklar, pazarda dolaşırken oyuncaklardan da gözlerini alamıyor.

Savaştan kaçan Suriyelilerin içinde bulundukları olumsuz şartlar havaların soğumasıyla daha da arttı. Soğuk havaya hazırlıksız yakalanan Suriyeliler, semt pazarlarını mesken tutuyor. Bu pazarların arasında Kadıköy’de bulunan Hasanpaşa Semt Pazarı da var. Cuma günü pazarın bitim saati olan 17.00’ye Suriyeli çocuklar pazara akın ediyor. Boylarından büyük torbalarla tezgah aralarında dolaşan çocuklar pazarcılardan kendilerine yardım etmelerini istiyor. Birçok pazarcı elinde kalmış satılmayan ürünleri onlara veriyor. İzin alan çocuklar büyük küçük, kirli temiz, yırtık sağlam demeden ellerine gelen kıyafet ve ayakkabıları torbalarına dolduruyor. Çocuklar, torbayı sırtına vurup yakınlarına ulaştırmak için hızlıca pazardan uzaklaşıyor. Çocuklar pazardan uzaklaşırken gözleri oyuncak tezgahlarında kalıyor. Oyuncaklara dokunmakla yetinen çocuklar daha çok üşümemek için pazardan ayrılıyor.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler