HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Topbaş: Yeni trend odak şehirler

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, dünyada yarışan şehirlerin geride kaldığını belirterek, "Yarışan şehirler yok artık, odak şehirler var.

Yeni trend bu. Odak şehirler. Yani yükselen bir takım değerlerin, yükselen bir takım sektörlerin ve güçlü firmaların o şehirde olma arzusu olan odaklanma arzusu olan şehirler var” dedi.

AK Parti'nin İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı gerçekleştirildi. Yerel yönetimlerdeki verimliliğinin artırılmasını amaçlayan toplantıya; Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları, Bilecik, Bolu, Düzce Belediye Başkanları katıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyada artık yarışan şehirlerin geride kaldığını, onun yerine odak şehirlerin geçtiğini söyledi.

Topbaş, "Bugüne kadar hep şunu söyledik. Dünyada yarışan şehirler vardır dedik. Şehirlerin yarışından bahsettik. Bu da bitti bu trend de ortadan kalktı. Yarışan şehirler yok artık, odak şehirler var. Yeni trend bu. Odak şehirler. Yani yükselen bir takım değerlerin, yükselen bir takım firmaların ve güçlü firmaların o şehirde olma arzusu olan odaklanma arzusu olan şehirler vardır. Dünya buna doğru gidiyor. Şehir nasıl yetişmeli. Alt yapısıyla nasıl mükemmel bir hale gelmeli ki dünyanın ekonomik gücü, nabzı, o şehirde atsın. O bölgede artsın. Veya nasıl bir şehir olmalı ki insanlar orada olmak istesinler. Ben İstanbul'da olmak istiyorum desinler. Ben Ankara'da olmak istiyorum desinler. Ben Bursa'da olmak istiyorum desinler. Yani bunu nasıl yaparız. Artık odak şehirler olarak insanların o şehirde olma arzusunu verecek duyguyu vermek zorundayız. İşte bunun için de odak şehir olmak ve yükselen değerleri orada kendi içerisinde barındırmak, üretmek zorundayız. Bunun için de her şeyden önce şunu ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığında hep dile getirdiği başarının temellerinden bireysel hayatta dahi para, zaman ve insan yönetimi dediği gibi, aynı şekilde bir yerel yönetimin kaynak sıkıntısı çekiyorum demesi bile artık geride kalacak. Kaynağını, ekonomisini kendisi üretecek. İsterse simit al, isterse araba al diyecek kent ekonomisini oluşturacak. Kent ekonomisi gelişmesi demek ülke ekonomisi gelişmesi demek, yerel yönetimin gelişmesi demek” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler