HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüce Divan Oylamasında '276' krizi çıktı

Meclis Genel Kurulu'nda dört eski bakan hakkında Yüce Divan oylamalarında '276' krizi çıktı.

Yüce Divan Oylamasında '276' krizi çıktı

ANKARA (ANKA)- Muhalefet partileri Yüce Divan oylamasında kabul oylarının 276'nın altında olduğunu belirterek sonuca itiraz etti.

İçişleri eski Bakanı Muammer Güler hakkında yapılan Yüce Divan oylamasının açıklanmasının ardından CHP itirazda bulundu.

"KOMİSYON RAPORU KABUL EDİLMİŞ DEĞİLDİR, 276 OY YOKTUR"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, komisyon raporunun kabul edildiği açıklamasına itiraz ederek, "Komisyon raporu kabul edilmiş değildir. 276 oy yoktur" dedi. Hamzaçebi şöyle dedi:

"İçtüzüğümüzün 112. Maddesi komisyonun Yüce Divan'a sevk etmeme yönündeki raporlarının reddi ancak Yüce Divan'a sevk yönünde verilen bir önergenin kabulü ile mümkün olur. Yüce Divan'a sevk yönünde verilen önergeler kabul edilmemiştir. Komisyon raporu kabul edilmiş değildir. 276 oy yoktur. Komisyon raporu kabul edilmiştir açıklaması İçtüzüğün 112. Maddesine aykırıdır, açıkça bir İçtüzük ihlalidir."

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da, "Ben oylama sonucunu bildirdim. Bunu değiştirebilmem mümkün değil. Önerge reddedilmiştir. Komisyon raporu kabul edilmiştir" diye konuştu.

"SALT ÇOĞUNLUK İÇİN GEREKLİ OLAN 276 SAYISINA ULAŞILMAMIŞTIR"

Tartışmanın ardından usul tartışması açıldı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Burada ortaya çıkan bu oy tablosuyla Soruşturma Komisyonunun Raporu kabul edilmiştir gibi bir sonuç çıkamaz. Çünkü salt çoğunluk için gerekli olan 276 sayısına ulaşılmamıştır. AK Parti grubu içerisinde de Soruşturma Komisyonu Raporunu içine sindiremeyen, bu nedenle raporun aleyhine oy kullanan vekil arkadaşların da iradesini yok saymış olursunuz" dedi.

"NE DERSENİZ DEYİN 258'E DÜŞTÜNÜZ 264'TEN"

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da, "Bu ikinci önergeye 258 milletvekili hayır dedi. Yani sizin parti grubunuzun milletvekili sayısı 312. Neden 258 kişi hayır dedi de, diğerleri yok bunun içerisinde, yani 276'yı neden bulamadınız. Çünkü onlarda vicdanen bunun hayırla sonuçlanmasının kendilerini aklamayacağını çok iyi biliyorlar ve vicdanları rahat değil. Ne derseniz deyin 258'e düştünüz 264'ten" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de, "Yüce Divan'a sevk yönünde verilen önergeler iki eski sayın bakanla ilgili yapılan oylamada kabul edilmedi. Sadece Yüce Divan'a sevk önergesi kabul edilmemiştir. Genel Kurul iradesi Meclis Soruşturma Komisyonu Raporunun reddi yönündedir. Çünkü ret yönünde çıkan oylar 276'yı bulmuş değildir. Komisyon Raporu kabul edilmiştir gibi bir sonuca bağlanamaz" açıklamasını yaptı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler