Türbe Haberleri

Uçurumun kıyısındaki türbeye ziyaretçi akını! Görenler hayrete düşüyor

Sivas'ta uçurumun kıyısında bulunan, Peygamber Efendimizin sancaktarlarından Abdulvahap Gazi hazretlerinin türbesi, Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğradı.

Kadin 30-03-2024 07:53

Oruç Baba Türbesi nerede? Oruç Baba Türbesi'ne nasıl gidilir? Oruç Baba Türbesi adresi ve yol tarifi

Oruç Baba Türbesi, Müslümanların, bilhassa Ramazan ayının ilk günü ve son haftası sıklıkla ziyaret ederek iftar yaptığı, manevi bir değere sahip mekânlardan sadece birisidir. Oruç Baba'nın hakkında kesin bilgiler olmasa da kendisinin çeşitli hikâyeleri bulunan bir derviş olduğu bilinir. İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Oruç Baba türbesi, Ramazan ayında ise yoğun ilgi görmektedir. Peki, Oruç Baba Türbesi'ne nasıl gidilir?

Haber 10-03-2024 19:15

Tarihi handa dükkanlar arasında kaldı! Hikayesiyle şaşırtan türbe... Sırrımız ifşa oldu

Bolu’da Yukarı Taşhan’daki dükkanların arasında bulunan Eskici Baba türbesi, görenlerin dikkatini çekiyor. Odasının yıllarca esnafın depo olarak kullandığı türbe, etkileyici hikayesiyle de özellikle turistlerin ilgi odağı oluyor.

Kadin 26-02-2024 08:56

Sivas’ta esrarengiz türbe! Hikayesi dikkat çekiyor

Sivas’ın Suşehri İlçesine bağlı Karacaören köyünde bulunan Katran Baba türbesi, hikayesiyle dikkat çekiyor. Türbenin yakınlarında asırlar önce çıkan katranın oluşturduğu tabaka ise bölgede petrol olduğu iddialarına yol açıyor. İşte esrarengiz türbenin hikayesi...

Haber 21-11-2023 11:40

Uçurumun ucunda ama herkes oraya akın ediyor! Dünyanın her yerinden ziyaretçisi var... Metrelerce araç kuyruğu

Sivas’ta Yukarı Tekke Mezarlığında tam uçurumun ucunda bulunan Yukarı Tekke Camisi ve Abdulvahabi Gazi Hazretlerinin türbesinde Ramazan yoğunluğu var. Ziyaretçilerin adeta akın ettiği türbeye, Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden ziyarete gelindiği aktarıldı. Cami cemaatinden bir vatandaş "Sultan Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Beyazıt ve Beyazıt’ın oğulları Osman, Orhan ve Abdullah da burada yatmaktadır" dedi.

Haber 29-03-2023 11:30

Gören ev sanıyor ama gerçek çok başka! İlk kez karşılaşanlar şaşkınlığını gizleyemiyor

Sivas'ta bulunan Emir Arif Hz. Türbesi'ne dışarıdan bakan ev sanıyor çünkü türbe tek katlı müstakil bir eve benziyor. Ancak türbenin içerisinde Emir Arif Hz.'nin kabri bulunuyor. Tek katlı müstakil bir eve benzerliğiyle dikkat çeken türbenin durumu mahalle sakinleri tarafından bilinse de, ilk kez karşılaşanlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Mahalle muhtarı Ogün Bekçioğlu ise türbenin eve benzediği için çok fazla bilinmediği ve merak uyandırdığını söyledi.

Haber 27-03-2023 12:15

Mezar başındaki ağaçta açtı, görenler hayretler içerisinde kalıyor! Bazıları ur, bazıları da keramet diyor

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde mezarının başındaki ağaçta açan kavukla bilinen Kadı Vecheddin Efendi Türbesi görenleri şaşırtıyor. Mezarın başındaki ağacın üstündeki sarık şeklindeki 'kavuğu' görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Bazıları kavuğun ağacın uru olduğunu söylerken, bazıları da bunu bir keramet olarak nitelendiriyor. Mezar başındaki ağaçta açan ‘kavuğun’ şaşırtan hikayesini anlatan Seydi Tosun, "Bu türbede Yörük Zade ve Bolvadin Kadısı Kadı Vecheddin Efendi yatmaktadır." dedi.

Haber 10-03-2023 13:41

Bursa'daki türbe ve müzeleri geçen yıl yaklaşık 3 milyon kişi ziyaret etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki müze, sultan külliyeleri ve türbelerin geçen yıl 3 milyona yakın ziyaretçiyi ağırladığı bildirildi.

Yurthaber 10-01-2023 13:18

'Işıklar içinde uyusun' deyimi gerçek oldu! Eşine 'türbe' gibi mezar yaptı, kaçak elektrik ile aydınlattı

Antalya'da Ahmet Düzgün (77) isimli vatandaş, eşi Gülten Düzgün'e verdiği en güzel kabri yaptırma sözünü 23 yıl sonra yerine getirdi. Düzgün, eşinin mezarını demir korkulukla çevirip çatısına minare külahı yerleştirdi. Görenlerin 'türbe' zannettiği mezarı aydınlatmak için ise kaçak elektrik kullandı. Karısının mezarının yanına kendisi için de kabir yaptıran Düzgün'ün bayrak ve çiçeklerle süslediği, 'Dikkat elektrik dokunmayın' yazısı astığı mezar, görünümüyle dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Haber 02-01-2023 14:48

5 katlı binanın altındaki gizem! Rivayete göre, bina yapılırken kepçeler kırılmış... Araştırılsın istiyoruz

Sakarya'daki sır türbe merak konusu oldu. 5 katlı bir binanın altında bulunan ve kime ait olduğu belli olmayan türbe, görenlerin dikkatini çekiyor. Gelenlerin dua edip çiçekleri suladığını belirten esnaf, "Rivayete göre, bu bina buraya yapılırken kepçeler kırılmış, binanın planını değiştirmişler. Burada oturan insanlar bile çok eski bir mezar olduğunu söylüyorlar. Burada yatan zatın ne kadar önemli olduğunu bilmiyoruz. Detaylı bilgileri biz bilmiyoruz, araştırılsın istiyoruz" dedi.

Haber 01-01-2023 11:32

Ertuğrul Gazi Türbesi'ni 2022'de yurt dışından yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin Bilecik'in Söğüt ilçesindeki türbesini bu yıl yurt dışından yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.

Yurthaber 30-12-2022 13:18

Bursa'da gün ışığına çıkarılan Aşık Yunus Türbesi'nde çevre düzenlemesi başlatıldı

Bursa'da gün ışığına çıkarılan Aşık Yunus Türbesi'nde çevre düzenlemesi başlatıldı

Yurthaber 08-12-2022 14:40

Son dakika: İran'da türbeye silahlı saldırı! Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika gelen habere göre İran’ın Şiraz kentinde bulunan Şah Çerağ türbesine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2’si çocuk 15 kişi hayatını kaybederken, 40 kişi de yaralandı.

Haber 26-10-2022 18:44

Sokak ortasındaki mezar şaşkına çevirdi! Türbe diye dua ettiler, gerçek bambaşka çıktı

Elazığ’da sokak ortasındaki mezar, görenleri hayrete düşürdü. Bazı vatandaşlar mezarı türbe sanıp başında dua okudu. Mezarla ilgili gerçek ise bambaşka çıktı. Esnafın kendi aralarında bir şaka olarak tadilat sırasında çıkan toprağa mezar süsü verdikleri ortaya çıktı. İşte ilginç olayın detayları...

Haber 13-10-2022 15:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da ziyaretlerine başladı! Aliyev ile kritik temas... İlk kareler geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun bir diplomasi trafiğiyle geçecek ve Türkiye'den ilk kez "cumhurbaşkanı" düzeyinde katılımın gerçekleştiği zirveye katılmak üzere Özbekistan'ın Semerkant kentine geldi. Burada Hazreti Hızır Türbesi'ni ziyaret eden Erdoğan, daha sonra Ermenistan'la geçtiğimiz günlerde çatışma yaşayan Azerbaycan'ın cumhurbaşkanı İlhami Aliyev ile bir araya geldi.

Haber 15-09-2022 15:29

Irak'ta toprak kayması nedeniyle türbe çöktü! Altı kişi mahsur kaldı

Irak'ın güneyinde yer alan Kerbela kentinde toprak kayması nedeniyle türbe çöktü. Çöken türbede ikisi çocuk altı kişi mahsur kaldı.

Haber 20-08-2022 20:53

Bursa'da binalar arasında kalan Aşık Yunus Türbesi gün ışığına çıkarılıyor

Bursa'da binalar arasında kalan Aşık Yunus Türbesi gün ışığına çıkarılıyor

Yurthaber 11-08-2022 15:02

Bayburt Dede Korkut Uluslararası Kültür ve Sanat Şöleni başladı

Bu yıl 26'ncısı gerçekleştirilen şölen kapsamında Dede Korkut'un Masat köyündeki türbesi ziyaret edildi

Yurthaber 18-07-2022 14:57

Kula'daki Yunus Emre Türbesi'ne her yıl binlerce ziyaretçi geliyor

Kula'daki Yunus Emre Türbesi'ne her yıl binlerce ziyaretçi geliyor

Yurthaber 02-06-2022 14:35

Bu eve giren türbeyle karşılaşıyor! Bursa'daki 'Tezveren Dede' türbesine akın ediyorlar

Bursa'da bulunan Tezveren Dede türbesi, Ramazan ayında vatandaşların ilgi odağı olurken, türbenin ev içinde bulunması gelenlerin dikkatini çekiyor. Fatih Sultan Mehmet zamanında lokman hekim olarak yaşadığına inanılan Tezveren Dede'nin türbesi, 1900'lü yılların başında bir aile tarafından yapılan evin içinde kaldı. Soyadı kanunuyla birlikte “Tezveren” soyadını alan ailenin üyeleri, yaklaşık 6 yıl önce boşaltılana kadar evde yaşamış. Ziyaretçiler evlenmek, iş ve bebek sahibi olmak için dua ediyor

Haber 08-04-2022 15:31

Padişahın kızı ellerinde şifa buldu, ismi 'Sultan Baba' olarak kaldı! Hastalığı olan buraya geliyor

Kocaeli'de bulunan Sultan Baba türbesi bilenler tarafından ziyaretçi akınına uğruyor. Türbenin dikkat çeken hikayesinde, çaresiz hastalığa yakalanan Sultan 2. Bayezid'in kızının sağlığına kavuştuğu ve o günden sonra da buranın "Sultan Baba" olarak anıldığı rivayet ediliyor. İbrahim Edhem Hazretleri'ne ait olan türbede, Sultan Baba'nın; hastalıkları iyileştirmek, vücut ağrılarını gidermek, bereket, az yiyecekle çok kişiyi doyurma gibi kerametleri olduğuna inanılıyor.

Haber 31-03-2022 16:12

Tokat'ta tarihi türbenin çatısındaki kurşun levhalar çalındı

Tokat'ta tarihi türbenin çatısındaki kurşun levhalar çalındı

Yurthaber 23-03-2022 14:30

Bu türbeye dünyanın dört bir yanından akın ediyorlar! 'Sedyeyle gelen yürüyerek çıkıyor'

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde bulunan türbe, felçli vatandaşların akınına uğruyor. Kabir ziyaretinin ardından hastalığın geçtiğini duyan felçli vatandaşlar, dünyanın dört bir yanından ilçeye akın ediyor. Ülgen köyünde yaşayan ve ziyaret sorumlusu olan Abdullrezak Ok, buraya sedye ile gelenlerin yürüyerek çıktığını ileri sürdü. Ok, ''Türkiye’nin her bir yerinden felçli hastalar geliyorlar. Genelde 3 Perşembe geliniyor, ben kendi gözlerimle sedye ile gelip yürüyerek çıkanları gördüm'' dedi.

Haber 26-02-2022 15:52

Somuncu Baba kimdir? Ne zaman ve nasıl öldü? Hacı Bayram-ı Veli dizisinde yer alan Somuncu Baba türbesi nerede?

Somuncu Baba ve Somuncu Baba türbesi, Hacı Bayram-ı Veli'nin 18 Şubat Cuma akşamı yayınlanan ikinci bölümünün ardından merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta izleyiciyle buluştuktan sonra ikinci bölümüyle ekrana gelen Hacı Bayram-ı Veli'de yer alan dizinin ardından izleyiciler internet üzerinde araştırma yapmaya başladı. Peki Somuncu Baba kimdir? Ne zaman ve nasıl öldü? Hacı Bayram-ı Veli dizisinde yer alan Somuncu Baba türbesi nerede? İşte Somuncu Baba ve Somuncu Baba türbesinin hikayesi...

Magazin 19-02-2022 09:59

Yer: İstanbul! Yol ortasındaki türbe görenleri şaşkına çeviriyor: Yıkım ekibi kalp krizi geçirdi

İstanbul Ataşehir'de yol ortasında bulunan türbeyi görenler şaşkına dönüyor. "Erenköy Fatihi" olarak anılan Ali Gazi Baba’ya ait türbeyle ilgili anlatılan hikayeler ise dikkat çekiyor. Esnaf Ali Babayar anlattığı hikayede türbeye gelen yıkım ekibinin kalp krizi geçirdiğinin söylediğini aktardı.

Haber 09-01-2022 11:00

Afyonkarahisar'da ilginç olay! Bahçedeki türbeyi görünce şoke oldular

Son zamanların en ilginç olaylarından bir tanesi Afyonkarahisar'da yaşandı. Komşularının haber vermesi üzerine atıl durumdaki evlerine gelen aile, bahçede gördüğü manzara karşısında adeta şok yaşadı. Kimliği belirsiz kişilerin "Yatır var" diyerek girdiği bahçede, türbe için mezar yeri yapıp evin mutfak kısmını yıktığını gören aile üyeleri, karşılaştıkları durum karşısında şaştı kaldı.

Haber 23-12-2021 11:12

İlginç olay! Çocuğu olmayanların adak adadığı yer boş çıktı

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti'nde, vatandaşların yıllardır 'Yarın Dede' diye ziyaret edip dua ettiği yerin arkeolojik kazıyla boş olduğu ortaya çıktı.

Haber 15-11-2021 13:00

Sokağı ikiye bölen türbe görenleri şaşırttı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki sokakta yer alan türbeyi görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Sokağı ortadan ikiye bölen türbe, mahalle sakinleri tarafından oldukça olumlu karşılanıyor. Apartmanların ortasında kalan türbenin evlerini tarif ederken kolaylık sağladığını söyleyen 72 yaşındaki Muazzez Aydın, "Cuma günleri dua etmeye gelen çok oluyor" dedi.

Haber 07-11-2021 11:33

Samsun'da şehzade Tacettin Altunbaş için türbe yapıldı

Samsun'da şehzade Tacettin Altunbaş için türbe yapıldı

Yurthaber 10-10-2021 15:59

Fedakar çift, Mahperi Hunat Hatun Türbesi'nin bakımını yapıyor

Kayseri'de birçok cami, medrese, kervansaray ve hamam inşa ettiren, yaşadığı dönemde önemli hayır işlerine imza atan Mahperi Hunat Hatun'un türbesini, Sema ve Hasan Bozdağ çifti gönüllü olarak temizliyor - Mühendis Hasan Bozdağ: - "Hem işte çalışıyorum hem de medreseye geliyorum. Burada tasavvuf ve sema eğitimi alıyorum. Bunun yanında buranın temizliğiyle de ilgileniyoruz" - Terzi Sema Bozdağ: - "Temizliği eşimle yapmak güzel bir duygu"

Yurthaber 26-09-2021 11:49

Türbe ziyareti dönüşü trafik kazası! Hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlandı

İzmir Kemalpaşa'da türbe ziyareti dönüşü şarampole devrilen minibüste ölen 8 kişiden 6'sı için Kınık'ın Taştepe Mahallesi'nde toplu cenaze töreni düzenlendi. Yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı tören sonrası cenazeler toprağa verilirken, şoför İlhan Suay, Aziziye Mahallesi'nde defnedildi. Kazada ölen 8 yaşındaki Dudu Özcan'ın cenazesi ise dün toprağa verilmişti.

Haber 10-08-2021 15:40

Ömer Halisdemir 5. Ulusal Bisiklet Turu'na katılan sporcular Bilecik'e geldi

Ömer Halisdemir 5. Ulusal Bisiklet Turu'na katılan sporcular Bilecik'e geldi

Yurthaber 10-07-2021 16:37

Amasya’da 600 yıllık gizemli türbe merak uyandırdı! Kazı çalışmalarından sonra restorasyon başladı

Amasya’da yaklaşık 600 yıl önce inşa edildiği değerlendirilen türbe restore ediliyor. Baruthane olarak da kullanıldığı düşünülen türbenin temelindeki toprak kısımda kazı yapıldı. Bir kitabeye rastlanmadığı için gizemini koruyan türbenin zemininde de mezar bulunmadı.

Trend 05-07-2021 15:29

Kavşak ortasında kaldı, görenler şaşkınlık yaşıyor: Gelen geçen dua ediyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde kavşak ortasında kalan mezar görenleri şaşırtıyor. İlçede yaşayanlar, mezarı ilk kez görenlerin şaşırdığını, mezarın neden burada olduğunu sorduklarını söyledi. Mahalle sakini, ''Neden mezarın burada olduğunu soranlara dilimizin döndüğü kadarıyla anlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Haber 25-06-2021 16:09

Silivri'de görenleri şaşkına çeviren türbe ve mezar

Silivri'de 'Danışman Dede Mezarı' ile 'Seyyit Hacı Pervane Hazretleri Türbesi'ni görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Mezar ve türbenin üzerinde apartman bulunuyor. Türbeyi gezen Silivri Tarih Derneği üyesi tarihçi Mustafa Suphi Lapçin "Burası tescilliyse türbenin üzerine bina yapılamaz. En önemlisi bu bölge mi yoksa türbe mi tescilli, bunun belirlenmesi gerekiyor. Aslında buradaki sorun, büyük bir sorun" şeklinde konuştu.

Haber 16-06-2021 17:31

Kanuni Sultan Süleyman türbesi nerede, kimler yatıyor ve hangi ilde bulunuyor? İşte Kanuni Sultan Süleyman türbesi ziyaret saatleri...

Osmanlı İmparatorluğu'nun onuncu padişahı ve 89. İslam halifesi olan Kanuni Sultan Süleyman için yaptırılan türbe, dua etmek isteyen vatandaşların akınına uğramaya devam ediyor. Osmanlı döneminin en parlak zamanlarında padişah olarak görev yapan Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nin nerede olduğu merak ediliyor. Peki Kanuni Sultan Süleyman türbesi nerede? Kanuni Sultan Süleyman Türbesi hangi ilde bulunuyor ve kimler yatıyor? İşte Kanuni Sultan Süleyman türbesi ziyaret saatleri...

Haber 06-05-2021 13:20

Bursa'da tarihi türbeye çirkin saldırı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 600 yıl önce İshak Paşa'nın yaptırdığı İshakpaşa türbesinin duvarlarına kimliği belirsiz kişiler tarafından yazılar yazarak hasar verildi.

Haber 23-04-2021 10:32

Türbe videosu nedeniyle gözaltına alınmıştı! Sosyal medya fenomeni serbest bırakıldı

Adana'daki Çoban Dede Türbesi'nde video çekerek sosyal medyada paylaşan H.Ş. isimli kişi, çektiği videonun tepki toplaması üzerine yeni video çekmek için gittiği Mardin'in Midyat ilçesinde gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen H.Ş., serbest bırakıldı.

Haber 20-04-2021 15:21

Türbede yaptıkları sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı! Skandal olayda yeni gelişme

Adana'nın Çoban Dede Türbesi'nde saygısızlık yaptığı iddia edilen ve görüntüleri sosyal medyada paylaşılan kişi gözaltına alındı.

Haber 20-04-2021 02:17

Sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Türbedeki görüntülere tepki yağıyor

Sosyal medya uygulaması TikTok'ta yayınlanan bir video sosyal medyada büyük tepki çekti. Videoda, açık kıyafetlerle türbeye giren bir kişinin dini hassasiyetlerle alay edercesine yaptığı hareketler ve sonunda türbeyi öpmesi yer alıyor.

Haber 19-04-2021 13:49

Demet Akalın ve arkadaşlarından türbe ziyareti

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, kendisi gibi şarkıcı olan Esra Balamir ve bir arkadaşı ile türbe ziyaretinde bulundu.

Magazin 14-04-2021 13:51

Pandemi nedeniyle kapatılmıştı! Oruç Baba Türbesi'ne ziyaretçi akını

İstanbul Fatih'te Ramazan ayının ilk günü oruç açmak isteyen vatandaşlar Oruç Baba Türbesi'ne akın etti. Koronavirüs önlemleri nedeniyle ziyarete kapatılan türbenin önünde toplanan kalabalık, türbenin kapalı olduğunu bile bile geldiklerini, kendilerine engel olamadıklarını söyledi. Dua eden vatandaşlar birbirine sirke ve şeker dağıttı.

Haber 13-04-2021 17:55

İstanbul'da türbeler ramazanda ziyarete açık olacak

Geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle ziyarete kapalı olan türbeler, bu ramazanda ziyaretçilerini sosyal mesafe kuralıyla ağırlayabilecek.

Haber 12-04-2021 11:32

Çorum'da bir garip olay: Asırlık 2 türbeden diğerindeki mezar da boş çıktı

Çorum'da vatandaşların dilek dileyip, dua ettiği yaklaşık 100 yıllık 'Safar Dede' türbesi, yol yapım çalışması nedeniyle kaldırıldı. Yapılan kazıda, türbedeki mezarın içinin boş olduğu ortaya çıktı. Kentte geçen yıl asırlık 'Garip Dede' türbesindeki mezarın içinin de boş çıkmasıyla; kazı yapılan aynı alan, ekiplerce dolduruldu.

Haber 01-03-2021 14:52