HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den "17 Aralık günü rüşvet ve yolsuzlukla mücadele günü" olsun teklifi

CHP, 17 Aralık gününün rüşvet ve yolsuzlukla mücadele günü ilân edilmesi için kanun teklifi verdi.

ANKARA (ANKA)- CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ile Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, 17 Aralık Gününün Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Günü İlân Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

-TEKLİF NE GETİRİYOR-

Teklife göre her yılın 17 Aralık günü Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele günü olacak.

17 Aralık gününün rüşvet ve yolsuzlukla mücadele günü ilân edilmesini amaçlayan teklifin gerekçesinde, "Bakanların ve hatta Başbakan'ın çocuklarının isminin geçtiği, 2 bakanın çocuğunun tutuklandığı ve milyonlarca lira rüşvet ve yolsuzluğun ileri sürüldüğü operasyonlar sonrası hükümet, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele yerine, operasyonları yürüten emniyet ve yargı mensuplarına karşı operasyon yapmayı yeğlemiş, "zamanlaması manidar' diyerek savunma yapmıştır" denildi.

-"YOLSUZLUĞUN BOYUTU 247 MİLYAR LİRA"-

17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş büyüklükte rüşvet ve yolsuzluk iddialarını kamuoyunun gündemine taşıdığına dikkat çekilen gerekçede şu ifadeler yer aldı:

"17 Aralık operasyonları ile ortaya çıkan yolsuzluğun boyutunun 247 milyar lirayı bulduğu ileri sürülmektedir.

Dünya tarihinde nadir görülecek bu rakam ile ülkemizin kaderi değiştirilebilecek yatırımlar yapılabilirdi. Ayrıca; TÜİK rakamlarına göre iş arayan yaklaşık 3 milyon kişi bulunmaktadır. 247 milyar ile bu kişilere 8 yıl boyunca asgari ücret ödemesi yapılabilirdi. 300 bin atama bekleyen öğretmenin ataması gerçekleşir ve kendilerine 30 yıl boyunca maaş ödenebilirdi. Ülkemizdeki 9,5 milyon emekliye 25 bin lira ikramiye verilebilirdi. 6 tane GAP, 30 tane Marmaray Projesi yaşama geçirilebilirdi.

Bu bağlamda; ülkemizin uluslararası alanda yolsuzluk algısının iyi olmadığı bilinmekle birlikte, yaşanan son olaylarla birlikte hızlı bir kötü gidiş yaşanacağı tahmin edilmektedir. Temiz bir gelecek için her ne koşulda ve kim olursa olsun yolsuzlukla mücadele edilmesinin öneminin vurgulanması nedeniyle 17 Aralık gününün rüşvet ve yolsuzlukla mücadele günü ilân edilmesi sembolik bir önem taşımaktadır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler