HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Sanki Türkiye'nin başkenti İmralı'

Abdüllatif Şener, son bir aydır İmralı'nın, Başbakanlık konutundan daha fazla devletin ve kamuoyunun ilgisini çektiğini ileri sürerek, "Sanki Türkiye'nin başkenti İmralı" değerlendirmesinde bulundu.

ANKARA (ANKA) - Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "www.halkinhabercisi.com" adlı haber sitesinin sorularını yanıtladı. İmralı sürecinin anımsatılması ve "Türkiye barışa kavuşabilecek mi? Gerçek manada terör örgütünün yıllarca döktüğü kan duracak mı?" yönündeki bir soru üzerine Şener, "Sayın Erdoğan göreve geldiğinde ülkede barış vardı zaten. Tek bir terör eylemi yoktu. İnsanlar güvenlik içindeydi. Birkaç yıl böyle geçti. Daha sonra yaptığı yanlışlarla izlediği politikalarla terörü azdırdı" cevabını verdi. Terörü zirveye getirenin Başbakan Erdoğan olduğunu savunan Şener, "Şimdi kendi yaptığı şeyi ortadan kaldırma sinyalleri veriyor. Gidiyor İmralı'yla Öcalan'la, gönderdiği heyetler vasıtasıyla kendi adına resmi görüşmeler yaptırıyor. Son bir aydır İmralı, başbakanlık konutundan daha fazla devletin ve kamuoyunun ilgisini ve dikkatini çeker noktaya gelmiştir. Sanki Türkiye'nin başkenti İmralı. Herkes dikkatlerini oraya yoğunlaştırmış. Türkiye'de huzur ve barış için herkes oranın vereceği kararlara bağlamış vaziyette" diye konuştu.

-"ÖNCEDEN BİR OLAYI ÇIKARANA ÖDÜL VERİLİRKEN ŞİMDİ İŞİNE SON VERİLİYOR"-

"28 Şubat soruşturmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki bir soruya ise Şener şu yanıtı verdi:

"İktidarın 28 Şubat'ı yargıladığını düşünmüyorum. Bakanlığım gitmişti ama vekilliğim duruyordu. Ama şimdi bunlar mümkün değil. Şu anda insanların yaşadığı süreç budur. Yoğun yaşadım ama ifadeye çağrılmadım. Görünmemden Başbakan ve mahkeme başkanları hoşlanmaz. Türkiye'de hiçbir konu objektif değil. Ülkenin bir numaralı sorunudur. Ülke gidiyor ama insanların algılamaması için uğraşılıyor. En büyük yolsuzluklar bu dönemde yapıldı. Önceden bir olayı çıkarana ödül verilirken şimdi işine son veriliyor. Bu nasıl memlekettir?"

-"BASIN İKTİDARI ELEŞTİREMİYORSA O ÜLKEDE DEMOKRASİ YOKTUR"-

Bir başka soru üzerine de demokrasilerde basının özgür olacağını ifade eden Şener, "Basın iktidarı eleştiremiyorsa o ülkede demokrasi yoktur. Siyasi iktidar incinebileceği derecede eleştirilemiyorsa demokrasi yoktur" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler