HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geleceğin Üroloji Cerrahları Haseki'de

Geleceğin Üroloji Cerrahları Haseki'de

Geleceğin Üroloji Cerrahları Haseki'de

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen bu yıl da 15 ve 16 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşen "Ürolojide Laparoskopik Cerrahi Kursu" genç hekim adaylarına 1'e 1 yerinde ameliyatlara katılma ve öğrenme fırsatı yaratıyor. Kursun ilk gününde Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nden Doç. Dr. Murat Binbay genç ürologlara "Ürolojide Laparoskopik Cerrahi" konusunda açılış konuşmasını yaptı.

Ardından Op. Dr. Fatih Yanaral, Laparoskopide kullanılan enstrümanlar ve ameliyathane kurulumunu anlatırken laparoskopik cerrahinin tarihi ve tedavi teknikleri konuşuldu. 1'e 1 yerinde 6 ameliyat deneyimi Genç hekim adaylarının 1'e 1 yerinde canlı laparoskopik cerrahi eğitimi aldığı kursun ilk gününde, geleceğin cerrahlarına tek el ve iki el becerisi anlatılırken ardından Doç. Dr. Murat Binbay'ın önderliğinde canlı olarak Laparoskopik Radikal nefrektomi (transperitoneal) ameliyatı ve Op. Dr. Faruk Özgör tarafından Laparoskopik Basit Nefrektomi ameliyatını izleme şansı yakalayan genç hekimler 2 günde 6 laparoskopik cerrahi ameliyatını birden deneyimlemiş olacakları belirtildi.

Kursun 2. günü olan 16 Nisan'da laparoskopik cerrahinin geleceği, hekimlerin karşılaşabilecekleri komplikasyonlar gibi konuların ele alınacağı belirtilirken, kurs sonunda Doç. Dr. Murat Binbay ve Op. Dr. Ömer Sarılar tarafından düzenlenecek sertifika töreninde genç laparoskopik cerrahi adaylarının kurs sertifikalarını alacakları açıklandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler