HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vücudunuz yaza hazır mı?

Yaza daha şekilli bir vücutla girmek için diyet, egzersiz ne gerekiyorsa yaptınız, ancak hala bölgesel olarak incelmesi gereken yerleriniz mi var?

Vücudunuz yaza hazır mı?

Daha zayıf, daha fit ve daha sağlıklı görünmeniz için estetik cerrahi her geçen gün yeni yöntemler ve yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor.

Bazı kişilerde kalça, basen, karın gibi vücudun gibi kısımları ne kadar zayıflarsa zayıflasın incelmez. Bu durum kişinin aslında fazla kilosu olmamasına rağmen daha kilolu görünmesine neden olur. Liposuction vücuttaki erimeyen yağlarının birtakım teknikler ile alınması işlemidir. Bu teknikle kollar, diz, alt bacak, gövde, sırt, meme, boyun, çene altına ve daha sıklıkla kalçalar, dış uyluk, iç uyluk, ön uyluk, kalça yanları ve karın bölgesindeki yağ birikintileri alınarak bu bölgelere yeniden şekil verilir.

Liposuction ile vücut şekillendirmenin başarısındaki sır, bu teknikle alınan yağlar ile birlikte yağ hücreleri ve yağ reseptörlerinin % 50’lik kısmının da alınması ve böylece bu bölgelerde eskisi gibi aşırı yağ toplanmasına engel olmaktır.

Estetik cerrahide bölgesel incelme için kullanılan birçok yöntem bulunur. Bunların arasında lazer liposuction, lazer lipoliz, smart lipo gibi birçok seçenek vardır. Bu tekniklerin birbirinden farkı kişinin vücudundaki fazla yağı alırken kullandıkları cihaz ve yöntemlerdir. Genel anlamda lazer destekli liposuction türleri, biz estetik cerrahlara vücudun ulaşılması zor bölgelerinde işlem yapma imkanı sunduğu için daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlıyor.

Lazer lipoliz yağı eriterek vücudu sıkılaştırır

Lazer teknolojili cihazlar, geleneksel yöntemlerle kıyaslandığında büyük farklılıklara sahiptir. Geleneksel liposuction’da yağlar cerrahi işlemle vakumlanarak dışarı atılması söz konusuyken, lazer liposuction’da yağlar oldukları yerde eritilir. Bu sıvılaştırılmış yağ kütlesi sonraki aşamada vücuttan dışarı atılır. Ayrıca lazer lipoliz’de kullanılan ileri teknolojili cihazların sağladığı ısı derinin daralmasına ve böylece o bölgenin sıkılaştırılmasına da yardımcı olur. Yara izi kalmaz, herhangi bir ağrı ya da sızı hissedilmez.

Sonuç olarak yaza daha fit girmek için hala vaktiniz var. Lazer lipoliz yöntemi ile diyet ya da egzersizlerle bir türlü veremediğiniz bölgesel yağlanma ve bölgesel kilolara çözüm bulabilirsiniz. Vücudunuzu inceltebilir, daha ince, daha zinde ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Güncel Öztürk

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler