HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Biber gazı şakası öğrencileri hastanelik etti

Çankırı’da bir lisenin kız pansiyonunda bir öğrencinin arkadaşlarına şaka yapmak için biber gazı sıkması 24 öğrenciyi hastanelik etti.

İddiaya göre, Çankırı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci pansiyonunda bir öğrenci biber gazı sıktı. Gazdan etkilenen 24 öğrenci Çankırı Devlet Hastanesinde yapılan muayenenin ardından taburcu edildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Çankırı Anadolu Lisesi Kız Öğrenci pansiyonunda bazı öğrenciler boğazının gıcık yapması üzerine durumu nöbetçi öğretmene bildirmiş. Bunun üzerine ambulanslarla ilk etapta 13, ikinci etapta 11 öğrenci Çankırı Devlet Hastanesi’ne getirildi'' dedi.

Öğrencilerin hastanede yapılan muayenelerinde bir sorun çıkmadığını belirten Özcan, ''Çocukların kanları temiz çıktı. Zehirlenme bulgusu görülmedi. Bunun üzerine çocuklar taburcu edildi'' diye konuştu.

Olay yerine sevk edilen KAR-GAZ yetkililerinin de gaz kaçağı bulunmadığını tespit ettiğini belirten Özcan, herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Vali Özcan konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile görüştüğünü dile getirerek, ''Milli Eğitim Müdüründen aldığımız bilgiye göre, bir çocuğun pansiyonda biber gazı sıktığı, bunun üzerine çocukların boğazının gıcık yaparak nöbetçi öğretmene gittiği iddia ediliyor. Ama yapılan aramada biber gazı tüpü bulunamadı'' şeklinde konuştu.

Öte yandan olayı duyan çok sayıda öğrencinin ailesi yurda akın ederken, eğitimciler ailelere olayın şaka olduğunu anlatmak için yoğun çaba sarf ettiler.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler