HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Korkudan dolayı söyleyemediğim bir şey yok"

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast, Çocuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, korkudan dolayı söyleyemeyecek bir şeyinin bulunmadığını ifade etti.

İSTANBUL (İHA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast, Çocuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, korkudan dolayı söyleyemeyecek bir şeyinin bulunmadığını ifade ederek, "Beni ne silahın şekli ne de rengi ilgilendirir. Bana silahın işlevi lazımdı. Tekleyip teklemediği önemliydi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında bana verilen silah cinayeti işlediğim silahtı" dedi.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Ogün Samast'a mahkeme heyetinin ardından müdahil avukatları sorularını yönelttiler. Müdahil avukatları 'silahın şekli' ile ilgili sorularına Samast, "Beni ne silahın şekli nede rengi ilgilendirir. Bana silahın işlevi lazımdı. Tekleyip teklemediği önemliydi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sırasında bana verilen silah cinayeti işlediğim silahtı" diye yanıtladı.

Yine avukatların Yasin Hayal ile ilgili soruları üzerine Samast, "O zamanları Yasin Hayal'den korkuyordum. Şimdi o kadar değil ama halen var. Korkudan dolayı söyleyemediğim bir şey yok" dedi.

Samast'ın sorgusunun ardından duruşmada cinayeti gören tanıklar dinlendi. Tanıklar, Ogün Samast'ın o günden bugüne çok değişerek kilo aldığını ifade ettiler.

Duruşmanın ardından açıklama yapan müdahil avukatlarından Fethiye Çetin, "Sabahki oturumda davanın ana dava ile birleştirilmesi talebi oldu. Bu talebimiz reddedildi. Sabahki oturumda basın mensuplarının içeri alınmamasına itiraz ettik. Talebimiz üzerine zaten sizler salona alındınız. Duruşmada Samast'ın yeniden duruşması yapıldı. Bizler açısından son derece etkili sorular soruldu kendisine ve Samast'ın daha önce Başbakanlık Mülkiye müfettişlerine verdiği ve tutanaklara yansımayan 'yakalanmasaydım beni

öldüreceklerdi' şeklindeki ifadesini burada kabul etti" dedi.

Duruşmanın ardından talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, bu celsede dinlenemeyen tanıkların diğer celsede dinlenebilmeleri için duruşmayı 04 Nisan 2011'e erteledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler