HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Liseli Dilek'i anneannesi öldürdü

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde lise öğrencisi 17 yaşındaki Dilek A, evinde ölü bulundu.

Liseli Dilek'i anneannesi öldürdü

Olay üzerine soruşturma başlatan polis, 83 yaşındaki anneanne Nazmiye Y'nin genç kızı eşarbıyla boğarak öldürdüğünü tespit etti.

Mimar Sinan Mahallesi Oymapınar Caddesi’nde 4 katlı Dilek Apartmanı’nın 2’nci katında ailesiyle oturan Dilek A, dün akşam annesi ve babası tarafından evin koridorunda yerde hareketsiz yatar halde bulundu. Kızlarını uyandırmaya çalışan Fatma ve Hidayet A çifti, başarılı olmayınca 112’yi arayıp yardım istedi. Eve gelerek müdahale eden sağlık ekipleri, Dilek A’nın yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Polis ve cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Dilek A’nın cenazesi, AntalyaAdli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Vücudunda yara izi bulunmayan genç kızın ölüm nedeni, otopsi sonrasında belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, anne ve babanın ifadesine başvurdu.

EVLAT EDİNMİŞLER

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda emekli olan Hidayet A. ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda emekli olan Fatma A.'nın, Dilek'i bebekken evlat edindiği kaydedildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, olay yerindeki deliller doğrultusunda Hidayet ile Fatma A ve Fatma A'nın annesi Nazmiye Y.’yi gözaltına aldı.

’BIÇAKLA BANA SARDIRDI’

Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alınan anneanne Nazmiye Y. ifadesinde Dilek A'nın bıçakla kendisine saldırdığını iddia etti. Kendisini korumak amacıyla genç kızı iterek yere düşürdüğünü belirten Nazmiye Y., "Eşarbımı boynuna dolayarak sıktım. Bıraktığımda nefes almıyordu" dedi. Olay sırasında evde yalnız olduğunu anlatan Nazmiye Y., "Olayın ardından kızım Fatma A’yı arayarak eve çağırdım. Fatma durumu gördükten sonra kocası Hidayet A’yı eve çağırdı. Hidayet olayı polise haber verdi" dedi.

Emniyet’teki işlemlerin ardından Hidayet ve Fatma A çifti ile Nazmiye Y. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Manavgat Adliyesi’ne sevk edildi. Nazmiye Y. adliyeye çıkartılırken, bir kadın polis memuru koluna girerek yürümesine yardım etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler