HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'e cezaevinde babası Necmettin Altındöken siper olmuş

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in babası Necmettin Altındöken'in cezaevinde oğluna siper olduğu için vurulduğu ortaya çıktı. İşte cezaevinde yaşananlardan en yeni detaylar...

Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken'in cezaevinde nasıl vurulduğuna dair ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

OĞLUNUN ÜZERİNE ATLAMIŞ

Baba ve oğulu cezaevinde vuran G.A.’nın daha önceden tuvaletten aldığı tabancayı bir kağıt ile kapattığı, Ahmet Suphi Altındöken’in odasının olduğu koridora yöneldiği ve kapıya vurarak, "Suphi evrakın var imzalanacak" dediği belirtildi. Bu sırada Suphi Altındöken'in kaldığı hücrenin mazgalını açar açmaz G.A.'nın ateş etmeye başladığı, tabanca seslerini duyan babanın ise yere düşen oğlunu korumak için üzerine yattığı bu nedenle vurulduğu anlaşıldı.

_

Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'i cezaevinde tabancayla vurarak öldüren Gültekin Alan'ın ilk ifadesi ve cezaevinde çektirdiği bir fotoğrafı ortaya çıktı._

Adana Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren Ahmet Suphi Altındöken'in katil zanlısı Gültekin Alan, cinayeti, tek başına işlediğini ve kimseden yardım almadığını söyledi.

Silahı konusunda susma hakkını kullanan Gültekin Alan ifadesinde, "Devletin askerini, polisini, jandarmasını, savcısını zor durumda bırakmak için yapmadım. Olayı tek başıma yaptım. Tasarlayarak yapmadım, kimseden yardım almadım. Silah konusunda susma hakkımı kullanıyorum. Özgecan Aslan'ın ailesinin durumunu gördükten sonra etkilendim. 2 çocuk babasıyım. Tüm bunlar beni etkiledi. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir" diye konuştu.

KATİLİN ANNESİ: "ÇÖPE Mİ ATAYIM"

Altındöken'in annesi "Öldü daha ne olsun. Çöpe mi atayım. Oğlumun cenazesini vermiyorlar" diye ağladı. Cenazenin defnedileceği köyün muhtarı ise "Kabul etmiyorum. Kilitledim mezarlığı, zorla açıp girecek halleri yok. İnsanlık suçu ya, canlı canlı adamın bilekleri kesilir mi? Mezarlığa koymama yetkisine sahibim. Bu köy benim köyüm. Ben kabul etsem bile onu geri kepçe ile çıkarırlar" demişti.

BABASI DA CENAZEYE KATILMAK İSTİYOR

Aynı saldırıda yaralanan ve hayati tehlikeyi atlatan hükümlü baba Necmittin Altındöken de oğlunun cenazesine katılmak istiyor.

'GÖMMEMEK CAİZ DEĞİL'

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, cenazenin toprağa verilmesinin engellenmesinin dinen doğru olmadığını söylemiş, “İnsan olarak ve bir canlı olarak, onu toprakla buluşturmak Allah’ın emridir. Gerek belediyelerimizin, gerek yetkililerimizin böyle bir engellemeye girişmeleri dinen caiz değildir” demişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler