HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de yakalanan teröristler

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda sağ yakalanan 24 teröristten 19'u, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Malatya -"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "patlayıcı madde ve tehlikeli silah bulundurmak" ve "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla yargılanan sanıklardan Kenan A, Serhat Y, Mehmet A, Selçuk Ç, Adem Ç, Hıdır B, Özdal B, Aydın K, Yusuf S, Ekin S, Bezat F, Kadir Y, Aysel K, Erdi S, Erdal G, Eren B, Murat A, Kurtuluş D. ve Mahir D'nin, Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesince ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdığı öğrenildi.

Sanık Bülent K'nın ise terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldığı belirtildi. Yaşık küçük sanık A.Y'nin ise şubat ayında Tunceli'de yargılanacağı kaydedildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Karagöl kırsalında 16 Kasım 2012'de yürütülen operasyonda, bir mağarada sıkıştırılan MKP üyesi 4'ü kadın 24 terörist ile örgüte yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen bir kişi, güvenlik güçlerinin yaklaşık 24 saat süren ikna çabaları sonucu sağ yakalanmıştı. Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanıklardan Emre S, Bahar D, Sevinç S. ve Onur Baran D, "anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler