Danistay Dava Sorgulama Haberleri

Türkiye 17 yaşındaki katil zanlısını konuşuyor! Ata Emre Akman'ı vahşice katletmişti: Hapis cezası iniyor

Üniversite öğrencisi ve motokurye Ata Emre Akman'ın öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. Balıkesir'de işlenen vahşi cinayet üzerine katil zanlısı E.Ö. (17) hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Ancak E.Ö.'nün yaşı 18'den küçük olduğu için cezasının indirildiği belirtildi. E.Ö. hakkında istenen ceza belli oldu.

Haber 2024-05-22 16:03:24

Adnan Oktar davası devam ederken yabancı uyruklu kişi ses kaydı aldı, mahkeme heyeti fark etti!

Binlerce ailenin canını yakan, Türkiye'nin en sapkın örgütlerinden biri olan Adnan Oktar suç örgütünün davası görülüyor. Mahkeme heyeti dava devam ederken yabancı uyruklu bir kişinin ses kaydı aldığını fark etti.

Manşet 2024-05-22 11:55:36

Komiserin sır ölümü! Pırlanta yüzük ve imzalı boş kağıt detayı... 'Tarihi geçmiş ilaçları öğrenince şüphemiz daha da arttı'

Adanalı komiserin Karaman’da aracında ölü bulunduğu olaya dair yeni keşiflere rastlanırken olaydan 3 gün önce odasından pırlanta yüzük ve imzasının bulunduğu boş A4 kağıdının çalındığı, konunun davalık olduğu öğrenildi. Aile, kayda intihar olarak geçen olaya dair yeni keşifler bulup yeniden dava açılması için başvuru yaptı. Komiserin ablası, kardeşinin evi ve makam odasında bulunan psikoloji ilaçlarının son kullanma tarihinin geçmiş olduğunu ve ilaçların bilinçli şekilde koyulduğunu ileri sürdü.

Haber 2024-05-22 11:20:30

Ev sahibi-kiracı davasında artık nikah fotoğrafları da dosyada!

Ev sahibi kiracı davalarında delillere bir yenisi daha eklendi. Kiracısını evden çıkarmak isteyen ve dava açan ev sahibi mahkemede oğlunun nikah fotoğrafını delil olarak gösterdi. Tahliye davası bir yıldır sürerken, kiracı ile ev sahibi arasında başlayan anlaşmazlık sonucu yaşanan olaylar nedeniyle birbirlerine karşı 5 ayrı hakaret, tehdit ve darp davası daha açıldı.

Finans 2024-05-21 16:04:43

Fatih Terim Denizbank'a maddi manevi tazminat davası açtı! 'Gerekli açıklama yapılacak'

Uzun seneler Galatasaray'da ve milli takımda teknik direktörlük yapan kısa süre önce de Yunan ekibi Panathinaikos'tan ayrılan Fatih Terim'den hamle geldi. Deneyimli futbol adamının avukatları Denizbank aleyhinde dava açıldığını duyurdu.

Finans 21-05-24 11:01

Kobani davasında karar açıklandı! Açıklamalar peş peşe geldi: Bitlis, Tunceli, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır'da 4 gün boyunca yasaklandı

6-8 Ekim 2014'te Kobani'deki olayları gerekçe göstererek yapılan eylemlere ilişkin görülen ve Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ın da yargılandığı davada karar bugün belli oldu. Mahkemenin açıkladığı karar sonrasında Bitlis, Tunceli, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır Valiliği, dava gerekçe gösterilerek çıkarılmak istenen olayları önlemek amacıyla 4 gün boyunca her türlü toplanma ve yürüyüşü yasakladığını açıkladı.

Manşet 16-05-24 20:05

Otel odasında pantolonunun içine giren akrebin saldırısına uğradı! Uyurken defalarca kasık bölgesinden ısırıldı: Oteli dava etti

Las Vegas'ta bir otelde kalan Michael Farachi isimli bir adam uyuduğu sırada pantolonunun içine akrebin girmesi üzerine kabus dolu anlar yaşadı. Kasık bölgesinde büyük bir acı ve yanmayla uyanan Farachi akrebin testislerini ısırması üzerine oteli dava etti. Olay sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Trend 16-05-24 11:41

Kobani davasında karar duruşması: Selahattin Demirtaş’ın da yargılandığı davayla ilgili neler biliniyor?

2014 yılından bu yana devam eden Kobani (6-8 olayları) davasında Çarşamba günü karar açıklanacak. Davanın içeriğini ve dava kapsamında bugüne kadar neler yaşandığını inceledik.

Yurthaber 16-05-24 08:00

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme ve sorgulama

Bir taşınmazın kendi değeri üzerinden alınan ve oransal olarak hesaplanan vergi kısaca emlak vergisi şeklinde isimlendirilir. Emlak vergisi ilgili taşınmazın yer aldığı yargı bölgesinin yetkili olan makamı tarafından tahsil edilir. Birden fazla yargı bölgesi de aynı mülkü vergilendirme hakkına sahip olabilir.

Haber 15-05-24 22:01

Erdoğan: Bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine asla fırsat vermeyiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı dava kapsamında başlatılan soruşturmada üst düzey üç Emniyet görevlisinin açığa alınmasıyla ilgili üstü kapalı mesajlar verdi.

Yurthaber 15-05-24 13:23

Eski sevgilisine zorla video çektirdiği iddia edilmişti! Survivor Batuhan Karacakaya'nın şantaj davasında karar çıktı

Şimdilerde Survivor All Star 2024 yarışmasında boy gösteren genç oyuncu Batuhan Karacakaya, geçtiğimiz aylarda eski sevgilisi Ayşe Aslanpay'la yaşadığı dava ile gündeme gelmişti. Karacakaya Dominik'te mücadelesine devam ederken şantaj davasında karar çıktı.

Magazin 14-05-24 17:04

Belediyede sahte diploma skandalı: Kendine birden fazla maaş bağladı! Tam 567 bin lira...

Antalya'nın Konyaaltı Belediyesi’nde yaşanan skandal, Türkiye'nin gündemine oturdu. Belediyeye bağlı şirkette, çalışanların maaş ödeme işlemlerini yapan büro personeli Çiğdem B.'nin, kendine hem yüksek, hem de her ay birden fazla maaş ödemesi yaptığı belirlendi. Yapılan inceleme sonrası bir skandal daha ortaya çıktı. Çiğdem B.'nin üniversite diplomasının da sahte olduğu belirlendi. Bu yolla 567 bin TL'yi üzerine geçiren Çiğdem B. hakkında dolandırıcılık suçundan dava açıldı. İşte detaylar...

Haber 14-05-24 15:59

Rızası olmadan dünyaya getirdikleri için anne ve babasına dava açtığını söyledi! Bir medyum tutmanız ve isteyip istemediklerini sormanız gerekiyor

TikTok'ta Kass Theaz kullanıcı adıyla paylaşım yapan bir kadın rızası olmadan dünyay getirdikleri için anne ve babasına dava açtığını söyledi. Doğumdan önce ebeveynlerin çocuklarıyla iletişime geçmesi gerektiğini ve onlara dünyaya gelip gelmek istemediklerini sormaları gerektiğini söyleyen Theaz'ın paylaşımı kısa sürede gündem yarattı.

Trend 14-05-24 09:50

Kazakistan'da eski bakan katil oldu! 'Masumum' diyordu, eşine döve döve öldürmüş... Cinayet anı restoranın güvenlik kamerasına yansıdı

Eski ekonomi bakanı Kuandyk Bishimbayev'in karısı Saltanat Nukenova ölümüyle ilgili ortaya çıkan detaylar Kazakistan'da adeta şoke etkisi yarattı. Bishimbayev, eşini öldürmek suçuyla 24 yıl hapis cezasına çarptırılırken, cinayet anının görüntüsü dava dosyasına girdi. Restorana ait güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Bishimbayev'in eşini tekme ve yumruklarla darbettiği görüldü.

Haber 14-05-24 09:15

Eski sevgilisini çocuğunun gözü önünde öldüren zanlıya ’ağırlaştırılmış müebbet’ istemi

Adana’da kendisi ile barışmak istemeyen eski sevgilisi Bahar Torun’u (40) oğlunun yanında öldüren tutuklu sanık Burak Acar (41) hakkında ’ağırlaştırılmış müebbet’ istemiyle dava açılırken, tutuklu sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yurthaber 13-05-24 16:08

Özgür Özel'den 'Soma davası' çıkışı! Dava yeniden görülmeden adalet gelmez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının 10'uncu yıl dönümünde Soma'da yaptığı açıklamasında, "Soma davası yeniden görülmelidir. Soma davası yeniden görülmüyorsa, adalete yapılan bu anayasa dışı müdahale görülmüyorsa, Türkiye'de normalleşme olmaz" diye konuştu.

Haber 13-05-24 14:29

Adana'da eski kız arkadaşını tabancayla öldüren sanığa dava

Savcılığın hazırladığı iddianamede, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan sanığın saldırıdan önce elektronik kelepçesini kırdığı belirtildi.

Yurthaber 13-05-24 10:21

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır? Rayiç bedel nasıl öğrenilir? Rayiç bedel sorgulama

Günlük konuşma dilinde halk arasında kullanılan bazı kelimelerin farklı mesleki alanlarda da karşılığı olabilir. Türk Dil Kurumu sayfasında sürüm değeri tanımı yapılan rayiç kelimesi de bu kelimelere örnek kelimelerden biridir. Dilimize Arapça dilinden gelip zaman içinde değişime uğrayarak Türkçeleşmiştir.

Haber 11-05-24 20:08

Hakkında çokça dava var! Türkiye'nin konuştuğu doktor için karar verildi: Hastalarının ölümüne neden olduğu öne sürülüyordu

Prof. Dr. Alper Çelik hakkında özellikle diyabet ameliyatı yaptığı hastaların ölümüne neden olduğu iddiasıyla pek çok dava açılmıştı. Türkiye'nin gündemine gelip geniş yankı uyandıran doktor Alper Çelik hakkında Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Meslekleri Kurulunca verilen karar belli oldu. Çelik'in avukatı ise Çelik hakkında suç duyurusunda bulunan aile hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Haber 10-05-24 16:38

Karaman’daki ’Çelik Yelekli Cinayet’ davası Kayseri’de devam ediyor

Karaman-Konya karayolundaki Galericiler Sitesi’nde 14 Haziran 2022 tarihinde yaşanan olayın ardından başlayan dava Kayseri 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Yurthaber 10-05-24 12:06

İSKİ fatura sorgulama: İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

İSKİ, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin kısaltılmış hâlidir. İSKİ tarafından İstanbul'daki evlere, iş yerlerine ve benzeri alanlara harcanan su miktarı kadar su faturası gönderilir. Bu faturalar üst üste ödenmediğinde su kesintisi problemi yaşanabilmektedir. Bu problemin yaşanmaması için insanlar online olarak internet üzerinden fatura sorgulama işlemi yapabilmekte ve gecikmiş su fatura borçlarını ödeyebilmektedir. Peki, İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

Haber 09-05-24 18:41

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır, faturamı nasıl görebilirim?

Cep telefonları dijital dünyanın vazgeçilmez parçalarından biridir. Cep telefonları sayesinde başkalarıyla daha kolay iletişim kurulmakta ve bilgi alışverişi yapılabilmektedir. Günümüzde birçok farklı iletişim operatörü vardır. Bunlar arasında en bilinenleri ise Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’dur. Bu 3 GSM operatörü için de kolay bir şekilde online olarak fatura sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Peki, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 09-05-24 18:41

12 günlük gelin erkek çıktı! Bir yıllık sevgiliydiler... Şaşkına dönen damat polise koştu: Bazı tuhaflıkları vardı

Endonezya'da yaşanan bir olay dünya basınında geniş yankı buldu. 1 yıldır sevgili olduğu kişiyle evlenen 26 yaşındaki A.K.; evlendikten 12 gün sonra hayatının şokunu yaşadı. Evlendiği kişinin kadın değil erkek olduğunu fark eden damat, polise koştu. Damat, nişanlısında bazı tuhaflıklar olduğunu ancak böyle bir şeyi asla tahmin edemediğini belirtirken, erkek olduğu ortaya çıkan 'gelin' hakkında 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Trend 09-05-24 13:46

Tamer Karadağlı'ya Şahan Gökbakar sorulunca... Ben işimi yapıyorum onlar da...

Şahan Gökbakar, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'yı ti'ye alarak video paylaşmıştı. Karadağlı'nın komedyene dava açacağı konuşulurken ünlü oyuncu bir davette kendisine bu konu sorulunca bakın nasıl tepki verdi.

Magazin 09-05-24 10:17

Down sendromlu doğmuştu! Özel hastaneye 21 milyonluk tazminat cezası

Kocaeli’de bebek bekleyen çift, hamilelik sürecinde başvurdukları özel hastanede dörtlü tarama testi talep etti. İstedikleri testlerin yaptırılmadığını iddia eden çift, doğumun ardından bebeklerinin down sendromlu olduğunu öğrendi. Hastaneye ve gebelik durumunu takip eden doktora dava açan çifte, 8 yıllık hukuk mücadelesinin ardından emsal niteliğinde karar verildi. İşte detaylar...

Haber 08-05-24 21:10

e-Arşiv fatura sorgulama: GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Vergi Usul Yasası’na göre belirli koşulları yerine getirmiş olan tüm mükellef sınıfına giren bireyler elektronik ortamda meydana getirilen fatura sisteminden yararlanabilmektedir. Kâğıt faturaların yerini alan bu sistem, e-fatura ismiyle tabir edilmektedir. Günümüzde e-fatura olarak kesilen tüm faturalar, e-Arşiv fatura sorgulama işlemi ile yeniden görüntülenebilmektedir. Bu şekilde bireyler geçmiş fatura bilgilerine ulaşabilmektedir. Peki, GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:55

Elektrik faturası sorgulama: Elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde elektrik kesintisinin yaşanmaması için faturaların düzenli olarak ödenmesi son derece önemli bir konudur. Enerji tüketimine ait tüm hesaplamaların yer aldığı belge, elektrik faturası olarak tabir edilmektedir. Bu faturaların içerisinde sayaç okuma, birim fiyat, vergi, fon gibi birçok kalem yer almaktadır. Tüketicilere gönderilen bu faturalar günümüzde online olarak da sorgulanabilmektedir. Peki, elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:54

SGK borç sorgulama: SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

İnsanların geleceklerini garanti alabilmesi ve sağlık başta olmak üzere pek çok kurumdan faydalanabilmesi için sigortalı bir işte çalışması gerekmektedir. Sigortalı bir işte hizmet verildiğinde birçok önemli olanaktan daha kolay bir şekilde yararlanılmaktadır. Sigortalı çalışan bireyler bazı durumlarda SGK borç sorgulama işlemini yapmaya ihtiyaç duyabilir. Özellikle emekli olma aşamasında olan bireyler için prim gün sayısı ayrı bir öneme sahiptir. Peki, SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:53

PTT tebligat sorgulama: PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

İdari kuruluşlar, mahkeme, icra daireleri gibi çeşitli resmî kurumlar aracılığıyla gönderilen evraklar, tebligat ismiyle tabir edilmektedir. Bazı durumlarda bu belgeler taraflara ulaşmayabilir ve bu durum hukuki açıdan işlemlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine engel olabilir. Bireylerin taraflarına tebligat gönderilip gönderilmediğini öğrenmenin en kolay yöntemlerinden biri PTT üzerinden tebligat sorgulama işleminin yapılmasıdır. Peki, PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:52

Adres kodu nedir, nasıl öğrenilir? DASK adres kodu sorgulama

Ülkemizde birçok kez ciddi can kayıplarına neden olan doğal afetler yaşanmıştır. Deprem neticesinde binalarda da ciddi hasarlar meydana gelmekte ve maddi yönden de kayıplar oluşmaktadır. Bu maddi yönden yaşanan kayıplar için deprem sigortası yaptırmak zaruri hâle gelmiştir. DASK olarak da anılan zorunlu deprem sigortasında bireylerin bilmesi gereken en önemli konuların başında adres kodu gelmektedir. Peki, adres kodu nedir, nasıl öğrenilir ve DASK adres kodu sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:50

Araç KM sorgulama: Araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır? Aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Herhangi bir araç satın alınırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu önemli noktalardan biri aracın kilometre bilgisidir. Sıfır alınan araba gibi araçlar için kilometre konusu çok dikkate alınmazken özellikle ikinci el araçlarda bu konu ayrı bir önem arz etmektedir. Bu yüzden araç alacak bireylerin alınacak araçla ilgili kilometre gibi önemli bilgileri önceden öğrenmesi önemlidir. Peki, araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır, aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Haber 08-05-24 18:49

Altyapı sorgulama: Türk Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet altyapı sorgulama, fiber altyapı sorgulama

Günümüzde internet sayesinde birçok hizmete oturduğumuz yerden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. İnternet kullanımı ise her geçen gün daha da fazla yayılmaktadır. Özellikle evlerde, iş yerlerinde birçok farklı internet altyapısı kullanılmaktadır. İnsanlar bulundukları ortamdaki internet altyapısı hakkında bilgi edinmek için sorgulama işlemi yapabilmektedir. Peki, Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet, fiber altyapı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:49

Hac kura sorgulama nasıl yapılır? Hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama

Hacca gitmek, İslam’ın 5 şartından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hacca gitmek isteyen birçok kişi öncesinde hac başvurusu yapmakta ve hac kura çekilişine katılmaktadır. Bu kura çekilişi tamamlandıktan bir süre sonra ise sonuçlar belli olmaktadır. Peki, hac kura sorgulama nasıl yapılır, hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama nedir?

Haber 08-05-24 18:47

E-Devlet sertifika sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet'te sertifikaya nasıl bakılır?

Çeşitli alanlarda alınan eğitimler sonucunda kişiler sertifika almaya hak kazanırlar. Bu sertifikalar okul ya da iş başvuruları sırasında kullanılabilir ya da gerekebilir. Günümüzde resmî işlemlerin yapılabildiği internet üzerinden bu sertifikalara da ulaşılabilmektedir. Peki, e-Devlet sertifika sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 01:43

Diploma sorgulama: e-Devlet diploma sorgulama nasıl yapılır?

Yüksek Öğretim Kurumu, olası sorunların ve sahtecilik gibi durumların önüne geçebilmek amacı ile e-Devlet kapısı aracılığı ile bir sistem hizmete sunmuştur. Bu sistem Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’dir. Birçok resmî işlem gibi bu işlemler de e-Devlet kapısına giriş sağlayarak yapılabilmektedir.

Haber 08-05-24 01:28

UYAP dava sorgulama: UYAP dava dosyası sorgulama nasıl yapılır?

Uluslararası Yargı Ağı Projesi ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olan UYAP, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı taşra teşkilatları ve merkez teşkilatların dijital ortama taşınmış hâli olan bir bilgilendirme sistemidir. Vatandaşların işini son derece kolaylaştıran bu sistemde birçok resmî işlem gerçekleştirilebilir.

Haber 08-05-24 01:10

Kaza tespit tutanağı sorgulama nasıl yapılır? Kaza tespit tutanağını nereden görebilirim? E-Devlet kaza tespit tutanağı sorgulama

Kaza tespit tutanakları, trafikte meydana gelen kazaların nasıl olduğunu, araçlar üzerindeki hasarların tespitini ve kaza hakkında gerekli görülen detayları içerir. Peki, kaza tespit tutanağı sorgulama nasıl yapılır? Kaza tespit tutanağını nereden görebilirim? E-Devlet kaza tespit tutanağı sorgulama

Haber 08-05-24 00:55

Pasaport sorgulama nedir, pasaport başvuru sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet pasaport başvuru durumu sorgulama

Yurt dışı seyahatleri, tatiller ve ziyaretler için gerekli olan pasaport, uluslararası alanda kabul gören önemli bir belgedir. Kişiler tarafından yapılan talep üzerine bu konuda yetkili olan kurumlar tarafından verilebilir. Başvurular ise direkt olarak kuruma şahsen başvuru yaparak ya da online işlemler aracılığı ile yapılabilir.

Haber 08-05-24 00:35

ÜTS sorgulama: ÜTS ürün sorgulama nasıl yapılır?

Hem dünya çapında hem de Türkiye’de birçok işlem internet üzerinden, mobil cihazlar aracılığı ile yapılabilir hâle gelmiştir. Devlete ait olan birçok kurum ve kuruluş internet üzerinden oluşturulan resmî uygulamalar ve internet siteleri aracılığı ile vatandaşlara hizmet verebilmektedir. Peki, ÜTS ürün sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 23:58

E-Devlet ilaç e-Reçete / Reçete Bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına devlet tarafından sunulan bir uygulama olan e-Devlet sistemi birçok resmî işlemin başlatılması, takip edilmesi ya da başvurusu için kullanılabilmektedir. Ayrıca birçok farklı devlet kurum ve kuruluşuna da bu sistem üzerinden ulaşılabilir. Peki, e-Devlet ilaç e-Reçete / Reçete Bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 23:19

Sağlık Bakanlığı ÇKYS (Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi) nedir? ÇKYS sorgulama nasıl yapılır? ÇKYS görev yeri ve zimmet sorgulama

Teknolojinin ilerlemesi ve internetin git gide hayatın her alanına girmesi ile birçok işlem telefonlardan ve telefonlara indirilebilen mobil uygulamalar üzerinden yapılabilir hâle gelmiştir. Artık resmî işlemler, devlet ile ilgili bürokratik işler de internet üzerinden, resmî dijital ortamlarda yürütülebilmektedir.

Haber 07-05-24 22:55

MERSİS no nedir, nasıl öğrenilir? MERSİS no sorgulama nasıl yapılır?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile internet hayatın her alanına girmeyi başarmıştır. Bu gelişmeler sayesinde birçok işlem internet üzerinden dijital ortamda, internet siteleri ya da mobil uygulamalar aracılığı ile mobil cihazlardan yapılabilmektedir. Resmî ve devlet ile ilgili işler de resmî ve dijital ortamlarda gerçekleştirilebilmektedir.

Haber 07-05-24 22:20

İmar sorgulama: İmar durumu sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet imar durum bilgisi sorgulama

Başta belediye sınırları gelmek üzere yakın alanların da dahil edildiği sınır imar olarak ifade edilir. İmar planları arsaların istendiği şekli ve de ne amaç ile kullanılacaklarını gösterir. Mevcut arsaların yapılanma şartları imar planında yer alır. Teknik şartlar da yine imar planlarında belirtilir.

Haber 07-05-24 21:55

E-Vergi levhası sorgulama: e-Vergi levhası nasıl sorgulanır? e-Devlet e-Vergi levhası sorgulama

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanma yetkisi bulunan vergi levhası, mükelleflerin ilgili takvim yılı içinde elde ettiği kazancı ve ödemekle yükümlü olduğu vergi miktarını gösteren resmî bir belgedir. Vergiye esas olan bedeli ve elde edilen kazanca karşılık olan oranı gösterir. Peki e-Vergi levhası nasıl sorgulanır? e-Devlet e-Vergi levhası sorgulama

Haber 07-05-24 03:32

Vergi numarası nedir? Vergi numarası sorgulama nasıl yapılır?

Tüzel kişiler hukuki olarak birden fazla kişinin ya da malın toplanmasından doğan ve tek bir kişi olarak kabul edilen oluşumlardır. Hem özel hem de tüzel olarak şirket, iş yeri ya da marka kurabilmek mümkün olur. Her tüzel ve özel kişinin bir vergi numarası olmalıdır. Peki, vergi numarası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 03:13

TMO randevusu nasıl alınır? TMO randevu sorgulama

TMO, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin baş harflerinden oluşturulan bir kısaltmadır. 1938 yılından bu yana faaliyet gösteren kurum genel müdürlük ve yönetim kurulu organlarından oluşur. Çiftçiyi desteklemek amacı ile oluşturulan bu kurum zaman içinde gelişmiştir ve bugün geldiği son hâli ile etkinliklerine devam etmektedir. Peki, TMO randevusu nasıl alınır?

Haber 07-05-24 02:53
TMO

Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama: Ticaret Sicili Gazetesi sorgulama nasıl, nereden yapılır?

Tatiller ve özel günler dışında her gün Ankara merkezli olarak çıkartılan Ticaret Sicili Gazetesi'nde ticari alanda yapılan işlemlerin ilanları yer alır. Bu ilanlarda yeni bir şirket kurmak, bir şirketin iflas etmiş olması veya adres değişiklikleri gibi bilgiler verilir. Türk Ticaret Kanunu maddelerince çıkartılır ve resmî bir yükümlülüğü bulunur.

Haber 07-05-24 02:27

Tapu başvuru sorgulama: Tapu başvuru sorgulama nasıl, nereden yapılır?

Bir arazi, bir ev gibi taşınmaz bir mülkün belli bir parçasının ya da bir arazi üzerine yapılmış olan bağımsız kısmın sahibini gösteren, aksi bir durum kanıtlanana dek geçerli kabul edilen resmî belge veya belgeler tapu olarak geçer. Tapuların ve tapu işlemlerinin takip yetkisi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ndedir. Peki, tapu başvuru sorgulama nasıl ve nereden yapılır?

Haber 07-05-24 01:57

Araç muayene sorgulama nasıl yapılır? TÜVTÜRK muayene sorgulama

Araç muayenesi, trafiğe çıkan araçların teknik olarak yeterlilik durumlarının kontrol edilmesi, trafiğe çıkmak için uygun olup olmadığına karar verilmesi ve yolcu güvenliğine uygun olup olmaması durumunun tespit edilmesi anlamına gelir. Peki, araç muayene sorgulama nasıl yapılır? TÜVTÜRK muayene sorgulama

Haber 07-05-24 01:16