Yilmaz Tuzun Haberleri

Herkes düşünmeden yemeğine ekliyor! O hastalığa davetiye çıkarıyor 'Sofranıza koymayın' uyarısı

Fazla tuzun insan sağlığı için zararlarına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, “Fazla miktarda tuz alımı hipertansiyon başta olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar, inme, böbrek hastalıkları, osteoporoz ve bazı kanser türleri gibi çeşitli hastalıklar için önemli bir risk etmenidir” dedi. Fazla tuz tüketimini nasıl azaltılabileceğini anlatan Ramadanoğlu "Sofranıza tuzluk koymayın. Tuzu, pişirirken değil yemeğin sonunda ekleyin" dedi.

Haber 2024-05-22 09:24:09

Yemeklere lezzet katıyor ama kalp sağlığını tehdit ediyor! Aşırı tüketiminden kaçının

Tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade etti.

Haber 2024-03-16 15:47:34

Kış aylarının vazgeçilmeziyle gelen sır! Tuz döküp yerseniz bakın neler oluyor

Kış aylarında sofralarımızı süsleyen narın sadece lezzetiyle değil aynı zamanda sağlığımıza olan olumlu etkileri de biliniyor. Narın üzerine tuz döküp yendiğinde ortaya inanılmaz faydalar çıkıyor. Nar ve tuzun birleşimiyle yapılan bu karışımın faydalarını haberimizde derledik.

Haber 2024-01-16 16:23:44
nar

YENİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ kimdir? Cevdet Yılmaz kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayatı ile ilgili bilinmeyenler

Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni kabine açıklamaları sonrasında vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, saat 22.00'de yeni kabineyi açıklamasıyla gözler yeni bakanlara çevrildi. Bu akşam açıklanan kabine sonrasında 6 Haziran Salı günü de yeni dönemin ilk kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Peki, Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kimdir, nereli ve kaç yaşında? Cevdet Yılmaz hangi görevlerde bulundu?

Haber 2023-06-04 12:44:10

YILMAZ TUNÇ kimdir, kaç yaşında? YENİ ADALET BAKANI Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu? İşte hayatıyla ilgili bilgiler

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile ilgili aramalar hız kazandı. AK Parti eski Milletvekili, eski Adalet Komisyonu Başkanı ve Grup Başkanvekili ve şu an da yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un hayatı araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasıyla yeni dönem bakanlıklar da belli oldu. Peki, YILMAZ TUNÇ kimdir, kaç yaşında? Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu? İşte hayatıyla ilgili bilgiler...

Haber 04-06-23 12:42

Tuzun kullanım alanları saymakla bitmiyor! Favori temizlik malzemeniz olacak

Tuz, mutfakların vazgeçilmez demirbaşı baharatı olarak görülüyor. Yemeğin lezzetine lezzet katan tuzların fazla kullanımı sağlığı riske atsa da az kullanımının zararlı olduğu belirtiliyor. Tuzun faydaları sadece sağlıkla sınırlı kalmayarak hayatın birçok alanını kolaylaştırıyor. Tuzun farklı kullanım alanlarını öğrenenler şaşırıyor.

Kadin 18-05-23 18:00

Fortuna Sittard'dan ayrıldığını duyuran Burak Yılmaz Süper Lig'e dönüyor hem bambaşka bir görevle! İşte yeni takımı

Hollanda ekibi Fortuna Sittard'da forma giyen tecrübeli futbolcu Burak Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla takıma veda ederek herkesi şaşırtmıştı. 37 yaşındaki oyuncu için çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Buna göre YIlmaz, Süper Spor Toto Süper Lig'e farklı bir görevle dönüyor. İşte detaylar...

Spor 04-04-23 15:33

Gece lavabo giderine dökeceğiniz tuzun etkilerine inanamayacaksınız! Eviniz mis gibi olacak

Hem mutfak hem de banyo lavabo giderleri oldukça fazla sorunlara neden oluyor. Tesisat problemleri, yiyecek atıklarının giderlerde birikmesi ya da yemek yağlarının donarak borularda kalması tıkanmış lavabolara ve kötü kokulara sebep olabiliyor. Lavabo giderlerindeki sorunlardan kurtulmanız için etkili bir yöntem bulunuyor. Doğal yolla gider kokusundan kurtulmanız mümkün.

Kadin 22-01-23 10:46

Bir kaşık etkisini anında gösterir! Kalbi zırh gibi korur

Kalbinizi korumaya yardımcı olmak için bu potasyum açısından zengin gıdalar sayesinde vücudunuzda biriken tuzla savaşabilirsiniz. Muz, somon ve avokado gibi potasyum açısından zengin yiyecekleri alışveriş listenize ekleyin ve bu süreçte tuzun zararlı etkilerini azaltarak kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Kalp sağlığını korumak için en gerekli besinlerin başında potasyum zengini besinler yer alır. İşte potasyum zengini besinler...

Haber 22-09-22 18:20

Japon bilim insanlarından yüksek tansiyona çözüm: Tuz hissi veren elektrikli yemek çubuğu

Japon araştırmacılar, zayıf elektrik akımını kullanarak geliştirdikleri yemek çubuklarıyla yemeklerdeki çok az miktardaki tuzun bile tadını yapay olarak en az bir buçuk kat arttırarak günlük tuz alımını sınırlandırmayı hedefliyor.

Haber 04-06-22 14:31

Japon bilim insanlarından yüksek tansiyona çözüm: Tuz hissi veren elektrikli yemek çubuğu

Japon araştırmacılar, zayıf elektrik akımını kullanarak geliştirdikleri yemek çubuklarıyla yemeklerdeki çok az miktardaki tuzun bile tadını yapay olarak en az bir buçuk kat arttırarak günlük tuz alımını sınırlandırmayı hedefliyor.

Haber 12-05-22 17:23

Japon bilim insanlarından devrim gibi buluş: Tuz kullanmak tarihe karışıyor

Tuz, birçok hastalığı tetikleyen zararlı yiyeceklerden biridir. Tüm uyarılara rağmen tuz kullanımı dünya çapında artarak devam ediyor. Japon bilim insanları tuz kullanımını sona erdirecek yeni bir icat geliştirdi. Japon araştırmacılar, zayıf elektrik akımını kullanarak geliştirdikleri yemek çubuklarıyla yemeklerdeki çok az miktardaki tuzun bile tadını yapay olarak en az bir buçuk kat arttırarak günlük tuz alımını sınırlandırmayı hedefliyor.

Haber 21-04-22 15:40
tuz

Japonlar'dan yüksek tansiyona çözüm: Tuz hissi veren elektrikli yemek çubuğu

Japon araştırmacılar, zayıf elektrik akımını kullanarak geliştirdikleri yemek çubuklarıyla yemeklerdeki çok az miktardaki tuzun bile tadını yapay olarak en az bir buçuk kat arttırarak günlük tuz alımını sınırlandırmayı hedefliyor.

Haber 21-04-22 03:30

Paraları cüzdanınıza çekiyor! Bu yöntemi deneyin...

İnsan vücuduna birçok zararı olan ve fazla tüketildiğinde bazı sağlık problemlerine yol açan tuzun, bilinmeyen faydaları da bulunuyor. Cüzdanınıza biraz tuz koyun ve bakın neler oluyor...

Haber 24-03-22 23:39

Fazla tuz tüketmek sizi mahvedebilir! Eğer bunlara dikkat etmezseniz...

Yemeklerin tadına tat kattığını düşündüğünüz ve "Onsuz sofraya oturmam." dediğiniz tuz, fazla tüketildiğinde pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Tuzun vücudumuz için gerekli bir besin olduğu tartışılmaz ancak her şeyde olduğu gibi tuz tüketiminde de aşırıya kaçmamak gerekiyor. Peki aşırı tuz tüketince neler oluyor? Gelin, birlikte göz atalım.

Kadin 06-10-21 22:55
tuz

Ekinsiz tarladan 60'tan fazla ülkeye ihracat!

Türkiye’nin tuz ihtiyacının yüzde 60’ını karşılayan Tuz Gölü’nde hasat devam ediyor. Sezonda elde edilen yaklaşık 1,5 milyon ton tuzun büyük bölümü yurt içinde değerlendirilirken, bir bölümü de 60'tan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Finans 01-10-21 16:01

İki yıldır fiyatı artmayan tek ürün! İçinde 84 çeşit mineral var, İspanya'ya ihraç ediyor

Sivas’ta bir üretici pandemi fırsatçılarına inat, beyaz altın olarak bilinen tuzun fiyatını 2 yıldır arttırmıyor. Yılda mevsimin durumuna göre bin 500 ya da 2 bin ton civarında tuz ürettiğini açıklayan Fikri Çiçek, içinde 84 tane mineral olan tuzu İspanya'ya ihraç ettiğini belirtti.

Finans 16-09-21 11:27

Tuzun faydaları ve zararları nelerdir? Günlük tuz miktarı ne kadar olmalı?

Tuz, beslenme alışkanlığımızın olmazsa olmazları arasında yer alır. Ancak faydaları kadar zararlı da bulunan tuzun tüketimini doğru miktarda tutmak büyük önem taşır. Gün içinde farkında olmadan aldığımız tuzları da göz önünde bulundurarak beslenmek oldukça önemlidir. Konu hakkında bilgi veren Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, tuz tüketiminin yararlarını ve tüketim miktarının önemini sizler için anlattı.

Haber 05-07-21 11:00

Uzmanı uyardı! Çocuklarda zeka geriliğine yol açıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gizem Samlı, iyotlu tuzun yemekler piştikten sonra eklenmesi gerektiğini, aksi takdirde pişirme sırasında kullanılırsa iyotun bozulduğunu söyledi.

Haber 18-06-21 10:42

İyot yetersizliği en çok çocuklar ve gebeleri etkiliyor

İyot yetersizliği nedeniyle bebek ve çocuklarda büyüme ve gelişme geriliği, zeka düzeyinin akranlarına göre daha düşük olması, öğrenme yeteneği ve okul başarısında azalma gibi sağlık problemleri gözlenirken, gebelerde düşük ve ölü doğum riskinde artış yaşanabiliyor - Sağlık Bakanlığı, iyot yetersizliği hastalıklarından korunmak için iyotlu tuz kullanılmasını, tuzun etkisini kaybetmemesi için güneşten, nemden korunmasını ve yemeklere en son ilave edilmesini tavsiye ediyor

Yurthaber 03-06-21 11:04

Fazla tuz tüketimi hipertansiyonu tetikliyor! Bir insanın günlük tuz ihtiyacı ne kadar?

Tuzun aşırı miktarlarda tüketilmesi birçok sağlıklı sorununu da beraberinde getirir. Çok sayıda kişi daha yemeklerin tadına dahi bakmadan tuz dökme eylemini gerçekleştirir. Tuz tüketiminin arttırılması kişinin genel sağlık durumunu etkiler. İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yener Koç, tuz tüketiminin hipertansiyona neden olabileceğini söyledi.

Yemek 31-05-21 17:18

Fazla tuz tüketimini önlemek sandığınızdan daha kolay!

Tuz tüketimi konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, tuzun neden olduğu hastalıkları anlattı. İdeal seviyede tüketildiğinde vücuda birçok yararı olan tuzun fazlasının zehirden farksız olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sevgi Şahin, tuz tüketiminin azaltılmasını sağlayacak bazı önerilerde bulundu.

Haber 11-03-21 15:04

Böbrek hastalığını tetikleyen tuzun sofralardan kaldırılması önerildi

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Karataş: - "Böbrek hastalığının en önemli sebebi tuz. Yani hipertansiyon. Tuz tüketiminin engellenmesine yönelik Türkiye'de yapılan çalışmalar var. Tuza da dikkat çekmemiz gerekiyor"

Yurthaber 11-03-21 14:22

Tuzun azaltılmasıyla her yıl 2,5 milyon ölüm önlenebilir

Diyetisyen Aysun İpek, tuzun azaltılmasıyla her yıl 2,5 milyon kişinin ölümünün önlenebileceğini söyledi.İnsanların diğer tüm memeli canlılar gibi birkaç milyon yıldan beri günde 0,25 gramdan az tuz tükettiğini ifade eden Liv Hospital Samsun Hastanesi’nden diyetisyen Aysun İpek, son 100 yılda yüksek tuz içerikli işlenmiş gıdaların tüketimindeki artış ile beraber tuz tüketiminin hızla arttığını söyledi.

Yurthaber 10-03-21 11:47

Tuzun topaklanmasını ve nemlenmesini önleyen püf noktaları! Sadece pirinç değil, maydanoz ve karanfil...

Tuz yemeklerimizin olmazsa olmazı en sık kullandığımız baharatlardan biri. Ancak tam yemeğe konulacağı esnada tuzun akmaması sorunuyla hepimiz karşılaşıyoruz. Bu sinir bozucu durumun önüne geçmek, tuzun topaklanmasını ve nemlenmesini önlemek için bazı önerilerle geldik.

Yemek 19-02-21 17:36
tuz

Paketli gıdalardaki tehlike: Çin tuzu nedir?

Gıda katkı maddesi olan ve E-621 kodu ile besin ambalajları üzerinde yerini alan Çin tuzu, insan vücudunda yarattığı olumsuz etkiler nedeniyle sağlığı ciddi oranda tehdit ediyor. Peki Çin tuzu nedir ve zararları nelerdir? Bu tuzun gerçek yüzü ve zararları hakkında tüm merak edilenler yazımızda...

Yemek 25-12-20 17:18

GÜNCELLEME - Niğde'de 5,1 büyüklüğündeki deprem

Vali Yılmaz Şimşek: - "Bazı evlerde çatlak şeklinde hasarlar var. Yıkılan binamız yok. Vatandaşlarımızda biraz panik var ama inşallah devletimizin bütün imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olacağız" - Depremde evi hasar gören Ramazan Altunkaya: "Duvarlardan, kolondan bir anda üzerimize sıva dökülmeye başladı. İçeriden zor kaçtık" VALİ YILMAZ ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMALARI VE DETAY EKLENDİ

Yurthaber 21-09-20 00:52

TÜİK Zonguldak Bölge Müdürü görevine başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürü Taner Yılmaz görevine başladı.Taner YILMAZ 1974 yılında Almanya’da doğdu.

Yurthaber 25-06-20 11:19

Tuz: Faydaları nelerdir?

Tuz, yemeklere tat vermesi amacıyla baharat olarak eklenir. İçeriğinde sodyum klorür bulunan tuzun deniz tuzu, kaya tuzu ve sofra tuzu olmak üzere değişik çeşitleri bulunur. Deniz tuzu sağlık açısından daha faydalıdır.

Haber 24-06-20 10:55

Denize ve havuza girmek güvenli mi? Koronavirüs yüzmeyle bulaşır mı?

Araştırmalarda, deniz suyundaki tuzun ve yoğunluğunun virüsün yaşamasına elverişli bir ortam sunmadığı, havuzlarda da başta klor olmak üzere kullanılan dezenfektan özelliğine sahip maddelerin virüsü etkisiz hale getirdiği belirtiliyor. Ancak sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiği vurgulanıyor.

Haber 16-05-20 10:48

CHP'li Altay: CHP kadar başına taş düşsün

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ""Milletten 10 lira, 5 lira toplayacağım diye uğraşma. Al sana 162 milyar lira. Herkese yeter. Bunları yapmıyorsun varsa yoksa CHP. CHP kadar başına taş düşsün." dedi. Altay: "Bir ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı, ülkenin yarısından fazlasını kendisini eleştirdiği, kendisine müspet bakmadığı, kendisinden müşteki olduğu için 'terörist' ilan ederse, bu Türkiye'de tuzun koktuğu, bir büyük belirsizlik sürecinin başladığı yerdir." dedi.

Haber 21-04-20 16:06

Mineral zengini Delice tuzunun sıvısı da üretilecek

Kırıkkale'de doğal kaynak suyundan elde edilen, mineral zenginliğiyle yurt dışında da rağbet gören tuzun, sıvı hali de sofralara sunulacak - Mayi Tuz Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Gözüyukarı: - "Hiçbir işlem yapmadan dağdan akan doğal sıvı tuzu, Fransa ve Almanya'da bir ay içerisinde sofralara sunacağız" - "Sıvı, tuzun daha saf ve doğal hali. Kısmet olursa en kısa zamanda sıvı tuzu halkımızla buluşturacağız ve bu kültüre alıştıracağız"

Yurthaber 01-03-20 11:06

DHA İSTANBUL - GEZİ PARKI DAVASINDA TÜM SANIKLARA BERAAT (1)

Halil YILMAZ - İstanbul DHA - Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 6'sı firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Yurthaber 18-02-20 14:54

Görkem Sertaç Göçmen hakkında zorla getirme kararı (1)

Halil YILMAZ - İstanbul DHA - ATAKÖY'de bulunan hakim ve savcılar lojmanından ateş ettiği iddiasıyla yargılanan Görkem Sertaç Göçmen, duruşmaya gelmeyince hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

Haber 31-01-20 14:14

Ak Parti'li Yılmaz: Akdeniz'de ve Doğu Akdeniz'de oyunları bozduk (2)

YILMAZ, VALİ TAVLI'YI ZİYARET ETTİ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, Çanakkale'de bir otelde düzenlenen 'AK Parti İl Dış İlişkiler Başkanları Marmara Bölge Toplantısı'nın ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'yı ziyaret etti.

Haber 18-01-20 15:32

Bakırköy'de dehşet saçan sürücüye tahliye 

  Halil YILMAZ - İstanbul DHA -  BAKIRKÖY'de kız arkadaşını aracında darp eden ve olaya tepki gösteren vatandaşlara öfkelenip aracını üstlerine süren Görkem Sertaç Göçmen tahliye edildi.

Haber 06-01-20 15:20

Bakırköy'de dehşet saçan sürücüye tahliye (1)

Halil YILMAZ - İstanbul DHA -  BAKIRKÖY'de kız arkadaşını aracında darp eden ve olaya tepki gösteren vatandaşlara öfkelenip aracını üstlerine süren Görkem Sertaç Göçmen tahliye edildi.

Haber 06-01-20 14:15

(ÖZEL)BALKANLARIN GELENEKSEL LEZZETİ KURU ET SOFRALARI SÜSLEMEYE DEVAM EDİYOR

Haber-Kamera: Berna YILMAZ - Doğan GÜNDOĞDU / İstanbul, DHA  Balkanların geleneksel lezzeti kuru et, yıllardır sofraları süslemeye devam ediyor.

Haber 08-12-19 00:23

Borç-alacak cinayetinde 2 sanığa, 40 yıl 5 ay hapis cezası

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA - BURSA'nın İnegöl ilçesinde borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, pompalı tüfekle 1 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de yaralayan Ünal Demiray (35), 33 yıl 4 ay, 1 kişiyi yaralayan Tunay Kartal (31) ise 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.  Olay, İnegöl ilçesi Mahmudiye Mahallesi'nde 2016 yılı Ağustos ayında meydana geldi.

Haber 27-11-19 16:22

11 işçinin hayatını kaybettiği davada, bilirkişi 5 kişiyi kusurlu buldu

Halil YILMAZ / İstanbul, DHA Yargıtayın bozma kararının ardından Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haber 22-11-19 19:42

11 işçinin hayatını kaybettiği davada, bilirkişi 5 kişiyi kusurlu buldu

Halil YILMAZ / İstanbul, DHA Yargıtayın bozma kararının ardından Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan 11 işçinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haber 22-11-19 19:00

Büyükçekmece'de seçmen usulsüzlüğü davasında 20 kişinin yargılanmasına başlandı

  Halil YILMAZ / İstanbul, DHA-  31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'yle ilgili Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün de aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında "seçmen usulsüzlüğü" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Haber 19-11-19 22:49

Büyükçekmece'de seçmen usulsüzlüğü davasında 20 kişinin yargılanmasına başlandı

Halil YILMAZ / İstanbul, DHA-  31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'yle ilgili Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün de aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında "seçmen usulsüzlüğü" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Haber 19-11-19 18:11

Karaköy'de genç kıza saldıran kadına tutuklama istemi

Halil YILMAZ - İstanbul DHA- KARAKÖY'de genç kıza saldıran kadın savcılık sorgusunun ardından "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Haber 16-11-19 16:49

Karaköy'de genç kıza saldıran kadına tutuklama istemi

Halil YILMAZ - İstanbul DHA- KARAKÖY'de genç kıza saldıran kadın savcılık sorgusunun ardından "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Haber 16-11-19 16:36

Tarsus Belediyesi, aşırı tuz tüketmemeleri konusunda vatandaşları bilgilendiriyor

Tarsus Belediyesi Sagˆlık I·s¸leri Mu¨du¨rlu¨gˆu¨, gıda gu¨venligˆi ve halk sagˆlıgˆı yo¨neticiligˆine bağlı ekipler, Belediye Bas¸kan Yardımcısı Fu¨sun Kaleli ile birlikte vatandas¸ların as¸ırı tuz tu¨ketimini azaltmak amacıyla bilgilendirme c¸alıs¸malarına devam ediyor.Tuzun fazla kullanılmasının çok ciddi rahatsızlıklara yol açacağını belirten Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Du¨nya Sagˆlık O¨rgu¨tu¨; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bo¨brek hastalıkları bas¸ta olmak u¨zere obezite, diyabet ve bazı kanser tu¨rlerinden korunmak ve kemik sagˆlıgˆını olumsuz etkilememek amacıyla gu¨nlu¨k olarak tu¨ketilmesi gereken tuz miktarını gu¨nde 5 gram olarak o¨nermektedir" dedi.Türkiye’de kişi başına düşen günlük tüketiminin 18 gram olduğunu belirten Bozdoğan, "Hic¸bir genetik yatkınlıgˆa dayanmayan ve sonradan kazanılan tuzlu yeme alıs¸kanlıgˆından kurtulmak, tuzun dogˆrudan ve dolaylı olarak neden oldugˆu hastalıklardan korunmak gerekiyor.

Yurthaber 14-11-19 16:15

Tuzun zararları nelerdir? Fazla tuzun yol açtığı 5 hastalık

Dünya Sağlık Örgütü, günlük tuz tüketimini 5 gramla (1 çay kaşığı) sınırlarken, ülkemizde bu miktar 18 grama ulaşıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Bodur Yalçın, kararında tüketilen tuzun sinir sisteminin sağlıklı işlemesinden kan basıncının düzenlenmesine dek birçok faydası olduğunu, buna karşın günlük miktarın aşılması halinde kalp damar hastalıklarından böbrek hastalıklarına dek birçok ciddi soruna yol açabildiğini vurguluyor. İşte fazla tuz tüketmenin zararları.

Yemek 14-11-19 10:24

Dehşet iddianamesi hazırlandı; Müebbet hapis talep edildi

    Halil YILMAZ / İstanbul, DHA - BAHÇELİEVLER'de imam nikahlı eşi Najiha Arabzaı'yı (24) öldürüp yüz derisini yüzen,  parmaklarını ve kulaklarını kesen Zıvar Gol Ravan (28) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Haber 09-11-19 11:25

Eylül'e çarpan servis aracı sürücüsü tutuklandı (1)

Halil YILMAZ- İSTANBUL DHA  AVCILAR'da 9 yaşındaki Eylül'ün ölümüne sebep olan servis şoförü Hüseyin Y.

Haber 08-11-19 15:39