Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

En uzun yürüyüş! Çiftleşmek için 1300 kilometre yol katetti

Bir kaplan, Hindistan'da bugüne kadar kaydedilen en uzun yürüyüşü gerçekleştirdi ve beş ayda yaklaşık 1.300 km (807 mil) yolculuk yaptı. Uzmanlar, iki buçuk yaşındaki bir erkek kaplanın, muhtemelen av, bölge veya eş arayışında olduğuna inanıyor.

En uzun yürüyüş! Çiftleşmek için 1300 kilometre yol katetti

Radyo vericili tasma takılan kaplan, haziran ayında batıdaki Maharashtra eyaletinde bulunan vahşi yaşam barınağındaki evini terk etti. Daha sonra çiftlikler, su ve kara yolları üzerinde ve komşu bir eyalette yaptığı yolculuklar takip edildi. Şu ana kadar insanlarla bir kez tersleşen kaplan bir kişiyi 'kazara yaraladı'. O sırada kaplan, çalılıklarda dinleniyordu. C1 olarak adlandırılan kaplan, Tipeshwar vahşi yaşam barınağındaki T1'ın üç erkek yavrusundan biriydi. Bu barınak, Maharashtra eyaletindeki 10 kaplana ev sahipliği yapıyor.

MUSON YAĞMURLARI BAŞLAYANA KADAR DOLAŞTI

Şubat ayında radyo vericili bir tasma takılan kaplan, muson yağmurlarının başlangıcına kadar yerleşmek için uygun bir alan bulmak için ormanları dolaşmaya devam etti. Hayvan, barınağı haziran ayının sonunda terk etti ve o zamandan beri Maharashtra ve komşu eyalet Telangana'da yedi ilçe gezdi. Geçtiğimiz hafta sonu, Maharashtra'daki bir vahşi yaşam barınağında bulundu.

DFVFD

'MUHTEMELEN BÖLGE,YEMEK ve EŞ ARIYOR'

Yaban hayat yetkilileri, büyük kedinin "doğrusal bir şekilde" seyahat etmediğini söylüyor. Saatte bir GPS uydu üzerinden takip ediliyor ve son dokuz ayda 5.000'den fazla yerde kaydediliyordu. Hindistan Vahşi Yaşam Enstitüsü'nde çalışan Dr. Bilal Habib şunları söyledi: "Kaplan, muhtemelen bir bölge, yemek ve eş arıyor. Hindistan'daki potansiyel kaplan alanlarının çoğu dolu ve yeni kaplanlar da daha fazlasını keşfetmek durumunda."
Kaplan, gündüzleri saklandı, geceleri de yolculuk etti. Yemek için yaban domuzlarını ve sığırlarını öldürdü. Dr. Habib, kaplanın bulunduğu çalılıklara giren bir adamın kazara yaralandığını doğruladı ancak insanlarla ciddi bir çatışma yaşanmadığını söyledi: "“İnsanlar, bu kaplanın arka bahçede seyahat ettiğini bile bilmiyor.”

YETERİNCE AV BULAMIYORLAR

Vahşi yaşam yetkilileri, kaplanın istenmeyen kazalardan kaçınmak adına, en yakın ormana götürülmesi gerekebileceğini söyledi. Ayrıca, radyo vericili tasmanın pilinin %80 oranında azalması nedeniyle, yakın gelecekte hayvanlarla iletişimlerini kaybetmekten korkuyorlar. Uzmanlara göre, Hindistan'daki kaplanların sayıları arttı ancak yaşam alanları küçüldü. Ayrıca yeterince av da edinemiyorlar. Uzmanlar, her kaplanın beslenebilmek için kendi bölgesinde 500 hayvanın ürediği bir av popülasyonuna ihtiyaç duyduğunu söylüyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler