Batman Sahur Vakti Haberleri

Valilikler duyurdu! 7 günlük eylem yasağı

Şırnak, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis ve Tunceli valilikleri duyurdu. İki il genelinde 4 Haziran’dan geçerli olmak üzere 7 gün süreyle eylem yapılamayacak. İşte detaylar...

Haber 2024-06-04 01:02:49

AK Parti'den 'katliam siyaseti' tepkisi! Ömer Çelik Birinci gündemimiz diyerek açıkladı

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki göstererek "Dünyanın buna dur deme vakti gelmiştir" dedi. Öte yandan AK Parti'de gerçekleştirilmesi planlanan 'Olağan Kongre' sürecinin Ekim ayında başlayacağı öğrenildi.

Haber 2024-06-01 17:07:46

Boğarak öldürdü, cesedini parçalayıp derin dondurucuya koydu! Kan donduran vahşetin cezası belli oldu

Yazar Mustafa Kasadar’ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar’ı iple boğup öldürürek, cesedini parçaladıktan sonra buzdolabında saklayan ve ailesinden fidye isteyen Hakan Öztürk hakkındaki davada karar açıklandı. Sanık Hakan Öztürk, 'Tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığı, 'Gece vakti yağmaya teşebbüs' suçundan da 10 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. İşte detaylar...

Haber 2024-05-29 13:55:19

Hem ıslak hem kuru kullanım! Çok satan Philips 10'u 1 Arada Erkek Bakım Seti indirime girdi

Saç, sakal tıraşı sizin için masraflı bir hal almaya başladıysa, bakım rutininize ev hijyeninde ve konforunda devam etmeye ne dersiniz? Bunun için öncelikle kaliteli bir tıraş makinesine ihtiyacınız var. Kaliteli ve uzun ömürlü bir ürün arıyorsanız tam da olmanız gereken yerdesiniz. Philips 10'u 1 Arada Erkek Bakım Seti ile tanışma vakti! Bugüne özel indirimde olan cihazı sizin için inceledik, kullanıcıların yorumlarına da yer verdik. Gelin, detaylara geçelim.

Haber 2024-05-28 15:32:12

Hem Fenerbahçe Hem Beşiktaş istiyordu! Jose Mourinho ilk kez açıkladı... Karar verme vakti geldi

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gündeminde olan tecrübeli çalıştırıcı Jose Mourinho yaptığı açıklamada iki ekibin de kendisine olan ilgisini doğrularken "Karar verme vakti geldi" sözleriyle herkesi heyecanlandırdı. İşte detaylar...

Spor 28-05-24 15:29

Bu sefer gündüz vakti kaydedildi: İstanbul'da ikinci 'uçan bir cisim' vakası!

İstanbul Kadıköy'de gökyüzünde uçan bir cismin görüntüleri sosyal medyada viral haline geldi. Dün gece yine İstanbul Beykoz'da kaydedildiği iddia edilen bir görüntüde de semada yeşil bir cismin bulunduğu görülmüştü. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler defalarca beğeni ve yorum aldı.

Manşet 26-05-24 15:03

TV yayın akışı 17 Mayıs 2024 Cuma! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, NOW, ATV, TRT 1 yayın akışı...

17 Mayıs 2024 Cuma günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 17 Mayıs 2024 Cuma akşamı Kızılcık Şerbeti, Arka Sokaklar, Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti, Kara Ağaç Destanı, Gaddar, Yalı Çapkını ve Survivor All Star 2024 programları kıyasıya rekabet edecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, NOW, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl?

Trend 17-05-24 08:06

Kobani davasında karar açıklandı! Açıklamalar peş peşe geldi: Bitlis, Tunceli, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır'da 4 gün boyunca yasaklandı

6-8 Ekim 2014'te Kobani'deki olayları gerekçe göstererek yapılan eylemlere ilişkin görülen ve Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'ın da yargılandığı davada karar bugün belli oldu. Mahkemenin açıkladığı karar sonrasında Bitlis, Tunceli, Mardin, Siirt, Batman ve Diyarbakır Valiliği, dava gerekçe gösterilerek çıkarılmak istenen olayları önlemek amacıyla 4 gün boyunca her türlü toplanma ve yürüyüşü yasakladığını açıkladı.

Manşet 16-05-24 20:05

Sakarya'da aniden rahatsızlanan 27 yaşındaki karateci hayatını kaybetti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Karate Takımı sporcusu Metehan Kabasakal'ın cenazesi, Adapazarı ilçesi Mesudiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Çelebiler Yeni Mezarlığı'na defnedilecek.

Yurthaber 30-04-24 15:09

Batman'da üretilen solunum cihazları 41 ülkede hastalara nefes oluyor

Batman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir fabrikada üretilen solunum cihazları 41 ülkeye ihraç ediliyor.

Yurthaber 29-04-24 11:27

Su böreği tarifi: Su böreği nasıl yapılır?

Uzun uzun kahvaltı etmeye vakti olmayanlar için önceden hazırlayıp hızlıca tüketebileceğiniz bir su böreği tarifimiz var. Hem kahvaltılarda hem öğünlerde hem de çay ve kahve saatlerinde size eşlik edebilecek olan bu lezzeti çok seveceksiniz.

Yemek 26-04-24 17:51

Açma tarifi: Açma nasıl yapılır?

Uzun uzun kahvaltı etmek için vakti olmayanların favori yiyeceği açmayı dışarıdan almak yerine kendi mutfağınızda kendiniz yapabilirsiniz. Çay ya da kahvenin yanında, aniden gelen açlığı bastırmak için tüketebileceğiniz bu tarifi hep yapmak isteyeceksiniz. İşte yapımı da çok kolay olan açma tarifimiz...

Yemek 26-04-24 00:47

DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik gözaltına alındı

Batman'da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eş Başkanı Mustafa Mesut Tekik, polis ekiplerince gözaltına alındı. Tekik, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber 25-04-24 17:18

Gece 03.00'te toplamak için yola çıkıyorlar! Kilosunu 200 TL'den satıyorlar... Kapış kapış gidiyor 'Geçimimizi böyle sağlıyoruz'

Batman, Sason'da yüksek rakımlı dağlarda karların erimesiyle ortaya çıkan ve bölgede yayla muzu olarak bilinen ışkın bitkisi, birçok hastalığın şifa kaynağı olduğu gerekçesiyle kilosu 150-200 TL olmasına rağmen yoğun rağbet görüyor. Bitkiyi toplayıp satan vatandaşlar, bitkiyi koparabilmek için gece saat 03.00 gibi yola çıktıklarını ve 5 saat yol yürüdüklerini belirtti. Aile geçimlerini böyle sağladıklarını aktaran vatandaşlar bitkinin kalp, tansiyon ve şeker hastalıklarına ilaç olduğunu söyledi.

Kadin 25-04-24 10:23

Erdoğan'ın önündeki iki şarkı! Bahçeli 'Söyleten sensin' dedi, kulisler hareketlendi... Uçaktaki o fotoğrafa dikkat çekti: Mesaj çok net!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur'un "Söyleten sensin" şarkısıyla parkta yaptığı yürüyüş "AK Parti'ye gönderme" olarak yorumlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan son yaptığı Irak ziyareti dönüşü uçaktaki fotoğraf karesine dikkat çeken gazeteci Barış Yarkadaş "Bahçeli'nin de bu şarkıyla mesaj vermesi kadar doğal bir şey yok. Mesaj net" dedi. Yarkadaş, Erdoğan'ın ise yanıt verebileceğini belirtirken "'Bu şarkı burada bitmez' de diyebilir, 'Ayrılığın vakti geldi' de diyebilir" ifadelerini kullandı.

Haber 25-04-24 07:35

Yaz gelirken cildimizi nasıl koruyacağız? Güneş kremi kullanmak neden önemli?

Yaz kapıda, havalar ısınmaya başladı ve cildimize daha çok dikkat etmenin vakti geldi! Peki yaz geldiğinde cildimize nasıl bakmalıyız ve güneş kremi kullanmak neden bu kadar önemli?

Kadin 25-04-24 02:59

Cilt bakımı için zamanınız yok mu? O zaman bu ürünler tam da size göre!

Cilt bakımı için vakti kısıtlı olanlar için harika bir seçki hazırladık. Cilt bakım rutininizi kısa ama etkili tutmanızı sağlayacak ürünleri görmek isterseniz gelin, içeriğimize göz atalım!

Kadin 23-04-24 15:53

Fenerbahçe'de ayrılık vakti! 3 ismin bileti kesildi

Kupa ve Avrupa'dan elenen Fenerbahçe'de tek hedef Süper Lig. Sarı-lacivertli ekip ligde hala şampiyonluk umudunu korumaya devam ediyor. Fenerbahçe'de önümüzdeki sezonun kadro planlaması da yavaş yavaş yapılmaya başlandı. Fenerbahçe yönetimi önümüzdeki sezon takımda istemediği futbolcuların isimlerini kesti. İşte o isimler!

Spor 21-04-24 12:31

Bakan Yerlikaya duyurdu: Odacılar organize suç örgütü çökertildi

Batman merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 34 şüpheli gözaltına alındı, şüphelilere ait ve 34 milyon 530 bin lira değerinde işlem hacmine sahip 1283 banka hesabına el konuldu.

Haber 20-04-24 08:31

15 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı: Deldiği duvardan kaçmaya çalıştı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği koordinesinde şafak vakti 130 ayrı adrese Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyon düzenlendi.

Yurthaber 19-04-24 11:57

Nihat Hatipoğlu erkeğin görevlerini tek tek saydı, sosyal medya yıkıldı! 'Elbisesini gerekirse...'

Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programları ile izleyicisinin karşısına çıkan Nihat Hatipoğlu programında sorulan sorular ve verdiği cevaplarla sık sık sosyal medyada gündem oluyor. Nihat Hatipoğlu bu defa erkeğin görevlerini saydı. O anlar sosyal medyanın gündemine oturdu.

Magazin 09-04-24 15:36

Zahide Yetiş'in sahur programında konu yine cinsel ilişkiye geldi! Mustafa Karataş çok sinirlendi

Zahide Yetiş ve Mustafa Karataş'la sahur programında yine ilginç anlar yaşandı. Zahide Yetiş "Cima sırasında..." diyerek soruya başlayınca ilahiyatçı 'cinsel ilişki' diyerek düzeltti. Sunucunun sorusu da inanılmazdı. Zahide Yetiş "Kocanızla cinsel ilişki sırasında onları düşünün kimleri düşünelim?" dedi.

Magazin 08-04-24 15:28

İlahiyatçı Mustafa Karataş Adamın biri hanımıyla yatarken... diyerek anlattı! Zahide Yetiş kendini tutamadı

Sunucu Zahide Yetiş ve Mustafa Karataş sahur programında bir araya geldi. Zahide Yetiş'in 'cinsel münasebet' sorusuna Mustafa Karataş öyle bir örnek verdi ki ünlü sunucu da kendini tutamadı. İşte yayındaki ilginç sohbet...

Magazin 07-04-24 15:40

Bursa'da başıboş köpek dehşeti: Oğlu için kendini feda etti! 1,5 ay pipetle beslenecek... Korku dolu anlar kamerada

Bursa’da Mesut Karagözoğlu, iftar vakti 10 yaşındaki oğluyla birlikte pide almaya gitti. Karagözoğlu, çok sayıda başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. 10 yaşındaki çocuk son anda kaçıp kurtulurken, onu gören bir arkadaşı ise otomobille sürekli klakson çalarak 46 yaşındaki adamı ölümden kurtardı. Dehşet anları ise kameraya yansıdı! Çenesi kırılan, kulağına 30 dikiş atılan, elleri parçalanan 2 çocuk babası Karagözoğlu plastik cerrahide ameliyata alınacak, 1,5 ay pipet ile beslenecek.

Haber 07-04-24 13:47

İlahiyatçı Mustafa Karataş'ın doktorlar hakkındaki ifadesine tepki yağdı! Onlar para için...

Ramazan ayı boyunca Kanal 7 ekranlarında iftar ve sahur programıyla izleyicisinin karşısına çıkan Prof. Dr. Mustafa Karataş canlı yayındaki sözleriyle sosyal medyayı salladı. 5 aylık hamile bir izleyicisinin sorusunu yanıtlayan Karataş'ın 'doktorlar' hakkındaki ifadelerine tepki yağdı.

Magazin 03-04-24 10:19

Miting alanı değil, sahur halayı: Yüzlerce kişi geleneksel sahur halayında buluştu

Elazığ’da Ramazan ayının 23’üncü gününde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı.

Yurthaber 03-04-24 07:47

Van'da seçim gerginliği devam ediyor! Ateş yakıp yolları kapattılar: Olaylar diğer illere de sıçradı

DEM Parti’nin, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alındığının açıklanmasının ardından bir grup, parti binası önünde bir araya geldi. Sloganlar atıp yürüyüşe geçen grubu polis, basınçlı su sıkıp, gaz bombaları kullanarak dağıttı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Van, Hakkâri, Siirt, Batman, Şırnak, İzmir'de 89 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haber 02-04-24 23:23

Batman Valisi Canalp, kentte geçen ay gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin bilgi paylaştı:

Batman Valisi Ekrem Canalp, mart ayında 26 bin 832 gram skunk, 5 bin 239 gram esrar, 33 tabanca ile tüfek ele geçirildiğini söyledi.

Yurthaber 02-04-24 15:40

Kulaklarınıza bayram yaşatması garanti olan Samsung'un en iyi kulaklıkları

Kulaklıklar gün içinde eğlenceli zaman geçirmeyi sağlayan, vazgeçilmez yardımcı aksesuarlardandır. Teknolojinin de etkisiyle gelişmiş özelliklere sahip pek çok kulaklık modeli bulunur. Her zevke hitap eden ve farklı kullanım alışkanlıklarına uyum sağlayan Samsung'un en çok tercih edilen kulaklık modellerini sizin için derledik. Size kaliteli bir dinleme deneyimi yaşatacak ve kulağınızdan çıkarmak istemeyeceğiniz kulaklıklarla tanışma vakti!

Haber 01-04-24 18:13

Uzman isim uyardı: İftarda sakın tüketmeyin! Diş kaybına neden oluyor

Ramazan ayında gerçekleştirilen iftar ve sahur sofralarındaki yiyecek ve içeceklerin seçimi sağlık açısından oldukça önemli. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batu Can Yaman, özellikle günün ilk öğünü olan iftarda asitli içecek tüketiminin diş kaybına neden olabileceğini söyledi.

Haber 30-03-24 07:26

Canlı Batman seçim sonuçları! Batman seçim sonuçlarında kim önde? AK Parti adayı Adil Sebati Ceylan mı? CHP adayı Hasan Sünük mü?

Tüm Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi 31 Mart yerel seçimleri. Batman'da da rekabeti kimini kazanacağı merak ediliyor. Batman'da 2024 seçim sonuçlarını Mynet'ten canlı olarak takip edebilirsiniz.

Haber 29-03-24 23:22

CANLI | Sinop seçim sonuçları: Sinop'ta seçim sonuçlarında kim önde, AK Partili Yakup Üçüncüoğlu mu CHP'li Metin Gürbüz mü?

Yerel seçim sürecinde sona gelindi, artık sandığa gidip oy kullanma vakti! 81 ilde olduğu gibi Sinop'ta da seçim sandıkları kuruldu. Sinop Büyükşehir Belediyesi yarışında iki aday öne çıkıyor. Peki AK Partili Yakup Üçüncüoğlu mu önde CHP'li Metin Gürbüz mü?

Haber 29-03-24 16:31

Sorulan büyü sorusu Nihat Hatipoğlu ve stüdyodakileri şaşırttı! Cinler ölülerini çıkaracak evden

Nihat Hatipoğlu yaptığı açıklamalar ve sorulara verdiği yanıtlarla adından söz ettiriyor. Hatipoğlu, sunduğu Sahur programında adını vermek istemeyen bir izleyici tarafından sorulan büyü sorusu gündem oldu. Soru Nihat Hatipoğlu ve stüdyodakileri şaşırttı.

Magazin 29-03-24 09:59

Ramazanda sindirimi kolaylaştıran karışıma yoğun ilgi! İftar ve sahur arasında içildiğinde susuzluğu engelliyor

Eskişehir’de aktarlık yapan esnaf, demir hindi şerbeti, kızamık şekeri, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal ile hazırlanan karışımın Ramazan Ayı’nda oruç tutan vatandaşların hem sindirimlerini kolaylaştırdığını hem de susuzluk hislerinin önüne geçtiğini söyledi.

Haber 29-03-24 08:49

Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı! 'Haydi size güzel haber vereyim'

Özel hayatı, sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen şarkıcı ve sunucu Seren Serengil bu defa 31 Mart seçimlerinde kime oy vereceğini açıkladı. Serengil "İstanbul un güzelliğini gölgeleyen her şeyden güzel şehrimizi arındırma vakti gelmedi mi?" diye konuştu.

Magazin 29-03-24 08:09

Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yurthaber 29-03-24 08:04

Ramazanda yaşanabilecek o sağlık sorununa dikkat çekti! 'İftar ve sahur arasında şekersiz sakız çiğneyin'

Ramazanda su tüketiminin azalmasının diş sorunlarını artırabileceğini belirten Dt. Eylül Mercan Arslan "Tükürüğümüz ağız içerisinde yıkama yaparak antibakteriyel bir savunma sağlar. Ramazan ayında su tüketiminin azalmasına bağlı olarak tükürüğümüzün bu görevini yerine getirmesinde düşüş görünür. Bu durum diş çürükleri, diş eti problemleri ve ağız kokusu gibi istenmeyen sorunlar ortaya çıkarabilir. Ayrıca Ramazanda tatlı, kahve ve çay tüketimimizdeki artış da bu problemleri tetikleyebilir” dedi.

Haber 27-03-24 10:25

Afrikalı öğrenci iddialarından sonra Karabük şimdi de intiharla sarsıldı: Üniversite öğrencisi KYK yurdunda canına kıydı

Geçtiğimiz günlerde Afrikalı öğrencileriyle çok konuşulan Karabük Üniversitesi şimdi de intiharla gündeme geldi. 24 yaşındaki sanat tarihi öğrencisi Berkay Yıldırım'dan kahreden haber sahur saatlerinde geldi. Yurt binasından atlayarak yaşamına son veren Yıldırım'ın sosyal medya hesabında yaptığı son değişiklik ise intiharını önceden haber verdiğini ortaya koydu.

Haber 26-03-24 11:02

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Osmaniye'de sahur programına katıldı:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye için Türkiye'nin demokrasisinin konsolide olması için Türkiye'deki ve dünyadaki mazlumların mücadelesini yürütebilmesi için Türkiye'nin güçlü bir siyasi iktidara ihtiyacı var. İnşallah 31 Mart'ta bunu gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Yurthaber 26-03-24 08:16

Uzman isimden önemli uyarı! Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı

Reflü sıkıntısı olan bireylerin Ramazan ayında nasıl beslenmesi gerektiğine değinen Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Fuad Jafarov, “Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınmalı ve yemeklerini zamana yayarak yemelidir. Sahur ve iftarda fazla yemek (mideyi tıka basa doldurmak), keskin baharatlar, ekşi ve acı besinler, salçalı ve aşırı yağlı gıdalar tüketmek reflü şikâyetlerini artırır” dedi.

Haber 25-03-24 10:27

Iftara giderken ne hediye alınır? İftara giderken ne götürülür?

Ramazan ayının icra edilmeye başlamasıyla birlikte manevi coşku tüm Müslümanları sarmalamaktadır. İftar saatinde ve misafirken edilen duaların kabul edileceğinin söylendiği bu mübarek ay ile ilgili Peygamberimiz “Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin sevabından da hiçbir şey eksilmez." buyurmuştur. Peki, iftar davetine giderken ne alınır?

Haber 21-03-24 23:42

Sahurda okunacak dua: Sahurda nasıl dua edilir? Sahur duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı

“Sahurda yemek yiyiniz; çünkü sahur yemeğinde bereket vardır.” şeklindeki sözleriyle Hz. Muhammed (s.a.v) Müslümanları sahur yapmaya teşvik etmiştir. Sahurda dualar edilebilirken, sahur vakti edilen dualar ise “sahur vakti duası” şeklinde isimlendirilir. Peki, sahur duası nasıl yapılır?

Haber 21-03-24 23:39

Sahurda ezan okunurken su içilir mi? Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilebilir mi?

Ramazan ayında hem sahurda hem de iftar zamanında yeterli beslenmek önemli bir eylemdir. Bu konuda sahur vaktinden sonra oruç başlamak üzereyken, ezan okunurken su içilir mi konusu orucuna zarar gelmeden yerine getirmek isteyen kişilerin aklına takılmaktadır. Peki sahurda ezan okunurken su içilir mi?

Haber 21-03-24 23:09

Sahurda ne yenir, ne yenmez? Sahurda en çok ne tok tutar? Sahurda tok tutan yiyecekler

İftar saatine kadar tok tutup, susatmayacak ve mideye rahatsızlık vermeyecek besinleri merak eden vatandaşlar sahurda ne yenir, ne yenmez sorularının cevabını arar. Ramazan ayında doğru ve yeterli tüketimin sağlık açısından oldukça büyük bir önemi bulunur. Bu nedenle hem iftar hem de sahur menüsüne dikkat edilmelidir. Sahur oruç için en önemli öğünlerden biridir. Sahurda tüketilen besinlerin uzun süre tok tutmasına önem verilir. Peki sahurda ne yenir?

Yemek 21-03-24 23:07

Sahurda ne susatır? Sahurda susamamak için ne yemeliyiz? En çok susatan ve susatmayan yiyecekler

Ramazan ayında oruç tutarken sahur vaktinde susatan yiyecekler yenilmesi takdirde gün içerisinde susuzluk ortaya çıkabilmektedir. Hâlbuki oruç tutma süresi boyunca rahat edebilmek için bazı besinler susuzluk hissini önleyebilmektedir. Peki, sahurda ne susatır ve sahurda susamamak için ne yemeliyiz?

Yemek 21-03-24 23:05

'İftardan sahura 4 öğün' Uzmanından ramazan ayında beslenme önerileri!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kübra Şahin, "Ramazanda iftar, mutlaka sahur ve 2 küçük ara ile en az toplam 4 öğünü bulacak şekilde bir düzen oluşturulmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yemek 21-03-24 17:34

Nihat Hatipoğlu'na regl sorusu! Özür dileyerek söylüyorum...

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programlarıyla merak edilen soruları yanıtlıyor. Son olarak regl sorusu alan Nihat Hatipoğlu "Özür dileyerek söylüyorum" diyerek bu konudaki fikrini açıkladı.

Magazin 21-03-24 08:34

Ramazan davulcusu ne kadar kazanıyor? Ramazan davulcularının parasını kim veriyor? Ramazan davulcusu maaşı

Her Ramazan mahallelerde dolaşıp davul çalarak sahur vaktinin geldiğini duyuran ramazan davulcularına ödenen net bir maaş yoktur. Bu da maniler veya türküler eşliğinde davul çalarak 11 ayın sultanına renk katan ramazan davulcularının ne kadar kazandığının sıkça sorgulanmasının temel sebebidir. Ancak ramazan davulcusunun ne kadar kazandığını belirleyen birden fazla unsur vardır.

Finans 20-03-24 12:52

Seçimde oy kullanmamanın cezası var mı? Oy kullanmama cezası kaç TL?

Oy kullanma hakkına sahip olan kişilerin 18 yaşını tamamlamış olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup seçmen kütüğünde kaydının bulunması yeterlidir. Mevcut herhangi bir engeli olmayan tüm bireylerin seçim vakti geldiğinde oy kullanmaları asli görevleri arasında yer almaktadır. Fakat bazı durumlarda ise bazı bireyler oy kullanmak istemeyebilir. Peki, seçimde oy kullanmamanın cezası var mı ve oy kullanmama cezası kaç TL?

Haber 19-03-24 18:55