Esya Depolama Haberleri

Resmi Gazete'de yayımlandı! Bazı tarım ürünlerini ilgilendiriyor! Süre 24 aydan 36 aya çıkarıldı

Bazı tarım ürünlerine ilişkin lisanslı depoculuk uygulamasında azami depolama sürelerinin uzatılması kararlaştırıldı. Süre 24 aydan 36 aya çıkarıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 2024-05-14 10:24:40

Güneş enerjisi sektörü temsilcileri İzmir'de bir araya geldi

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) tarafından "Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama" seminerlerinin 24'üncüsü İzmir'de gerçekleştirildi.

Yurthaber 2024-05-08 14:14:40

Trigliserid nedir? Trigliserid yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir, neden olur?

Trigliserid vücudumuzun enerji depolama formu olan yağların ana yapı taşıdır. Normal seviyelerde olması önemlidir, ancak yüksek seviyelerde bulunması kalp sağlığını etkileyebilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek ve düzenli doktor kontrolü yaparak trigliserid seviyeleri kontrol altında tutulabilir.

Haber 2024-04-29 11:11:09

Artvin'de çöp sahasında çıkan yangın kontrol altına alındı

Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yurthaber 2024-04-17 10:01:10

Artvin'de çöp sahasında yangın çıktı

Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı.

Yurthaber 17-04-24 07:59

Çöp depolama alanında ölü bulundu

Kütahya şehirlerarası otobüs terminalindeki çöp depolama alanında Hasan Hüseyin Özyörük'ün (62) cesedi bulundu.

Haber 06-04-24 13:02

Zorlu Enerji Dağıtım hisselerinin tamamını sattı

Zorlu Enerji Dağıtım AŞ hisselerinin tamamını Palmet Enerji AŞ'nin yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Gaztrak Enerji AŞ'ye devredilmesine yönelik işlemleri tamamladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanarak enerji teknolojileri ve depolama alanındaki yeni yatırımlarla geleceğin enerjisini bugüne taşımayı hedefleyen Zorlu Enerji, bu pay devri ile doğalgaz dağıtım alanındaki faaliyetlerini sonlandırmış oldu.

Finans 13-03-24 15:02

Ayakkabılarınızı saklayabileceğiniz geniş ve kullanışlı en iyi ayakkabı dolapları

Günlük yaşantımızın bir parçası olan ayakkabılar, kombinleri tamamlayarak tarzınızı ortaya koyan giyim ürünlerinin başında gelir. Ancak ayakkabı sayısı çoğaldıkça depolama sorunu ortaya çıkabilir. Bu durum, düzensiz bir görünüm yaratarak ayakkabılarınızın zarar görmesine neden olabilir. İşte burada devreye ayakkabı dolapları girer. Siz de onlarca en iyi ayakkabı dolabı seçeneği arasından dilediğinizi seçerek evinize veya çalışma ortamınıza düzen getirmeye ne dersiniz?

Haber 07-03-24 14:53

EPDK'dan depolama tesisleri için yeni karar!

EPDK bazı akaryakıt depolama tesisleri için tarifelerde değişikliğe gitti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 03-03-24 15:23

Hatay’da atıkların elektriğe dönüştürülmesi projesiyle 41 milyon 500 bin TL gelir elde edildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen katı atıkların elektriğe dönüştürülmesi projesi kapsamında katı atık depolama tesisinin faaliyete geçirilmesinden bu yana 41 milyon 500 bin TL gelir elde edildi.

Yurthaber 24-01-24 15:37

Adana'da Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama semineri yapıldı

Adana'da, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) ve Adana Sanayi Odası (ADASO) işbirliğinde "Güneş Enerjisi ve Enerji Depolama" semineri gerçekleştirildi.

Yurthaber 17-01-24 12:36

SSD nedir, ne işe yarar? HDD ile SSD arasında ne fark var?

Teknoloji alanındaki yenilikler ve gelişmeler ile birlikte yaşantımızı kolaylaştırılan birçok cihaz piyasaya sürülmüştür. Bu cihazlardan biri de şüphesiz ki bilgisayarlardır. Bilgisayardan yüksek performans alabilmek için donanım sisteminin çok iyi olması gerekir. Bu yüzden de birçok farklı araçtan faydalanılır. Bu noktada devreye SSD denilen veri depolama araçları da girmektedir. Peki, SSD nedir, ne işe yarar, HDD ile arasında ne fark var?

Haber 13-01-24 19:19

Türkiye, Avrupa'nın 3'üncü büyük doğal gaz depolama kapasitesine sahip olacak

Türkiye, doğal gaz depolarında yapacağı kapasite artışlarıyla Avrupa'nın 3'üncü büyük kapasitesine sahip olmaya hazırlanıyor. Doğal gaz depolama kapasitesinde hedef yükseltilerek 14,4 milyar metreküplük bir hacme ulaşılması planlanıyor.

Finans 13-01-24 11:37

Bakan Kacır, Kocaeli'de Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı İmza Töreni'nde konuştu:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yüksek başarımlı hesaplama ve veri depolama alanı sağlayan Türk Ulusal Bilim e-Altyapısı TRUBA'da yeni süper bilgisayarın yakında devreye alınacağını belirterek, "Yeni süper bilgisayarımız; 56 bin 448 işlemci çekirdeği, 126 terabayt bellek kapasitesi ve 500'den fazla sunucusuyla sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en hızlı ve güçlü bilgisayarlarından biri olacak. Yapay zeka alanında yapılacak çalışmalardaki kapasitemizi böylelikle 5 misline çıkacağız

Yurthaber 05-01-24 11:51

Ümraniye'de 2 katı atık depolama alanında çıkan yangınlar söndürüldü

Ümraniye'de 2 katı atık depolama alanında çıkan yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yurthaber 18-12-23 07:21

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Google'dan önemli uyarı geldi: Yakında değişecek

Google Drive'a yedeklenen WhatsApp sohbetleri yakında depolama alanı sınırına dahil edilmeye başlanacak. Bu değişiklik ilk olarak Aralık 2023'ten itibaren WhatsApp Beta kullanıcılarına, ardından da gelecek yılın başlarından itibaren kademeli olarak Android kullanan tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak.

Haber 15-11-23 09:41

Ve beklenen oldu! ABD 'Yanıtımızdır' diyerek duyurdu, savaş uçakları bombaladı

ABD'nin Suriye'de bulunan üslerine saldırılar düzenlenmişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) güçleri, Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusu ve orduya bağlı gruplar tarafından kullanılan silah depolama tesisine savaş uçaklarıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada "Gerekli her türlü tedbiri alacağız ve kendi belirleyeceğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz" denildi.

Haber 09-11-23 09:48

Trakya'daki barajların ortalama doluluk oranı yüzde 34 olarak ölçüldü

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 1 milyar 112 milyon 968 bin metreküp depolama hacmine sahip 14 barajın ortalama doluluk oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 azaldı.

Yurthaber 08-11-23 11:40

Depremzedelere gönderilen yardım kolisinden deste deste para çıktı!

Mersin'de, Yenişehir Belediyesi ekipleri, belediyeye ait yardım depolama merkezinde depremzedeler için Güney Kore'den gönderilen kolide, değeri 450 bin TL'nin üzerinde olan döviz buldu. Seri numaraları yazılıp tutanak altına alınan ve Güney Kore Wonu olduğu belirlenen para, polise teslim edildi.

Haber 03-11-23 15:59

Türkiye'nin son operasyonunda teröristlerin beklemediği hamle! Üslerden havalanan savaş uçakları o hedefleri bir bir vurdu

Türkiye'nin art arda düzenlediği sınır ötesi operasyonların sonuncusu dün gece saatlerinde gerçekleşti. Bu operasyonla birlikte Türk jetleri Tel Rıfat, Cizire ve Derik'teki terör yuvalarını bir yılda ikinci kez vurmuş oldu. Son operasyona damgasını vuran ise geçen seferkinden farklı detaylar oldu. Gece yarısına doğru üslerinden kalkan savaş uçakları, terör örgütünün elindeki petrol kuyusu ve depolama tesisleri de hedef alındı.

Haber 06-10-23 15:27

Sınır ötesinde terör yuvaları bir bir imha ediliyor! MİT ve TSK'dan peş peşe hava harekatları: Hain saldırılar karşılıksız kalmadı

Pazar günü İçişleri Bakanlığı'na yönelik terör saldırısının ardından hem MİT hem TSK'nın geniş çaplı operasyonlarıyla sınır ötesinde hareketlilik yaşanıyor. Bölücü terör örgütünün kullandığı silah ve mühimmat depoları, saldırı ve sabotaj birimleri, petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu noktalar hedef alındı. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonların görüntüleri de paylaşıldı.

Haber 06-10-23 09:11

SON DAKİKA | Suriye'nin kuzeyine hava harekatı! 30 hedef imha edildi

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatında, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedefin imha edildiğini açıkladı.

Haber 05-10-23 23:52

Ferritin düşüklüğü neden olur? Ferritin düşüklüğü hangi hastalığın belirtisi?

Ferritin vücudumuzun demir depolama proteinidir ve demirin sağlıklı bir şekilde depolanmasını ve kullanılmasını sağlar. Ferritin düşüklüğü birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir ve vücut için önemli olan demir seviyelerinin düşmesine yol açar. Bu durum birçok hastalığın belirtisi olabilir ve genellikle ciddi sağlık sorunlarına işaret edebilir.

Haber 30-09-23 00:58

Trigliserid nedir? Trigliserid düşüklüğü neye sebep olur?

Trigliseridler insan vücudu için önemli olan yağ türlerinden biridir ve enerji depolama, hücre membranlarının yapısı ve metabolizma gibi birçok biyolojik işlevde rol oynarlar. Trigliseridler bir gliserol molekülüne bağlı üç yağ asidi zinciri içerirler. Bu yağ asitleri doymuş veya doymamış olabilirler ve besinlerden alınan yağların ana bileşenlerini oluştururlar.

Haber 29-09-23 22:58

Bilgilerim her şeyden önemli! diyenler için kalitesiyle öne çıkan bilgi depolama ürünleri

Elektronik ortamda bulunan önemli kişisel bilgilerin korunması ve saklanması herkes için büyük önem arz ediyor. Teknolojinin de gelişmesiyle birlikte bu önemli verileri kalıcı ve güvenli bir şekilde saklamak artık çok kolay. Aklınızı meşgul eden "Güvenli veri depolama birimlerinden hangisini seçmeliyim?" sorusuna yanıt bulmak için birçok kaliteli depolama birimini derlediğimiz listemizi inceleyebilirsiniz.

Haber 27-09-23 15:25

Karabağ'da yakıt depolama alanında yaşanan patlamada acı bilanço artıyor: Ölü sayısı 125'e yükseldi

Azerbaycan'ın, Karabağ bölgesindeki Hankendi'de dün benzin depolama tesisinde meydana gelen büyük patlamada ve ardından çıkan yangında acı bilanço artıyor. Patlamada can kaybı 125’e yükselirken, çeşitli derecelerde yanıkları olan çok sayıda kişinin ise hastanelerde tedavisi sürüyor. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı da bölgedeki yangının Azerbaycanlı itfaiye ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde söndürüldüğünü duyurdu.

Haber 26-09-23 20:58

Son dakika: Karabağ'da benzin depolama alanında patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberi: Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde, Hankendi-Askeran yolu yakınlarındaki benzin depolama alanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sonrasında çıkan yangında 20 kişinin hayatını kaybettiği, 290 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Haber 26-09-23 08:59

SSD nedir, ne işe yarar? SSD kart işlevleri nelerdir?

Bilgisayarların takılmadan, donmadan sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde çalışmasında etkili olan pek çok donanım sistemi vardır. Bu donanım sistemleri bilgisayarların bir yandan hızlı çalışmasını sağlarken bir yandan da uygulamaların daha seri bir biçimde yüklenmesini sağlamaktadır. SSD denilen veri depolama aracı da bu önemli donanım parçaları arasında yer almaktadır. Bu aygıtın baş harflerinin açılımı ise Solid State Disk şeklindedir. Peki, SSD nedir, işlevleri nelerdir?

Haber 28-08-23 11:14

İzmir'deki Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi girişinde eylem

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Harmandalı Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin kapatılmasını talep eden bir grup Cumhuriyet Mahallesi sakini, eylem yaptı.

Yurthaber 22-08-23 12:00

Kocaeli'de atık depolama sahasında çıkan yangın söndürüldü

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde atık depolama sahasında çıkan yangın söndürüldü.

Yurthaber 04-08-23 13:57

İzmir'de Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı düzenlenecek

İzmir'de ikincisi düzenlenecek Logistech-Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, 27-29 Eylül tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yurthaber 28-07-23 14:51

Emre Kurttepeli; Hello Tomorrow: The Future of Energy Konferansı’nda Panel Moderatörü olarak yer aldı

orrow Istanbul enerji verimliliği, yenilebilir enerji, Internet of Thing ( loT ), tahmini bakım, pil / depolama ve enerji sektörünü şekillendirebilecek liderleri bir araya getirdi.

Finans 06-07-23 12:33

TOKİ duyurdu: KDV'den muaf, yüzde 35 peşinat, 48 ay vade… 28 ilde 503 arsa açık artırma ile satılıyor

TOKİ, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 28 ildeki 503 arsayı açık artırmayla satışa sunuyor. Muhammen bedeli 11 milyar 270 milyon 290 bin 792 lira olan yaklaşık 2 milyon 879 bin 106 metrekare büyüklüğündeki arsalar için açık artırma,18-19 Temmuz'da yapılacak. Konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı, akaryakıt istasyonu, depolama alanı, sosyal kültürel tesis ve plansız nitelikteki arsalara yüzde 35 peşinat, 48 ay vadeyle sahip olunabilecek.

Finans 27-06-23 15:24

Diyarbakır'da korkutan patlama sesleri: Sebebi belli oldu!

Diyarbakır'da bir atık depolama tesisinde çıkan yangında mütemadiyen meydana gelen patlamalar vatandaşları korkuttu. Olayda ölen veya yaralanan kimsenin olmadığı ifade edilirken patlama sesleri kentin dört bir yanından duyuldu.

Haber 27-06-23 09:50

Sinop'ta 10,5 milyon avroluk yatırımla yapılan tesis balıkçılara hizmet verecek

Sinop'ta, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yapımı tamamlanan Su Ürünleri İşleme Şoklama ve Depolama Tesisi, gelecek balık sezonunda hizmet vermeye başlayacak.

Yurthaber 22-06-23 15:34

Sakin şehir Perşembe'de rehabilite edilen çöp sahası seyir terasına dönüştürüldü

Ordu'nun "sakin şehir" unvanlı Perşembe ilçesinde yaklaşık 30 yıldır çöp depolama alanı olarak kullanılan arazi rehabilite edilerek seyir terasına dönüştürüldü.

Yurthaber 15-06-23 15:33

Bitlis'te çöpten üretilen elektrikle 2 bin 200 evin ihtiyacı karşılanıyor

Bitlis merkez ile ilçelerinden Bitlis Katı Atık Birliği (BİKA) Katı Atık Depolama Tesisi'ne getirilerek işlenen çöplerden üretilen enerjiyle 2 bin 200 evin elektrik ihtiyacı karşılanıyor.

Yurthaber 13-06-23 11:02

1TB depolamalı ve siyah renkli Xbox Series S duyuruldu! İşte fiyatı...

ABD'li teknoloji şirketi Microsoft, Xbox Series S isimli oyun konsolunun 1 TB depolama alanına sahip ve siyah renkli (Carbon Black) versiyonunu duyurdu. 1 Eylül’de yurt dışında piyasaya sürülecek olan 1TB’lık siyah Xbox Series S'in fiyat etiketi de açıklandı. İşte 1 TB depolama alanına sahip olan siyah renkli Xbox Series S'in fiyatı...

Haber 12-06-23 10:00

Savaştepe’nin çöpü enerjiye dönüşecek

Balıkesir’i sadece bugünlere değil, yarınlara hazırlama düsturuyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, kapanan vahşi depolama alanlarının ardından ilçelerin çöplerini, Katı Atık Aktarma İstasyonlarında topluyor.

Yurthaber 26-05-23 13:43

Rus nükleer silahları, Belarus’ta depolanacak

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Belarus’un başkenti Minsk’te Belaruslu mevkidaşı Viktor Hrenin ile bir araya geldi. Bakanlar, Rus nükleer silahlarının Belarus topraklarında özel bir depolama tesisinde tutulmasını öngören protokolü imzaladı.

Haber 25-05-23 10:23

Çöp alanı meyve bahçesi oluyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaklaşık 40 yıl boyunca vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından 2020 yılında üstü kapatılan deniz kenarındaki 60 dönümlük alan meyve bahçesi oluyor.

Yurthaber 22-05-23 14:59

Togg’da yeni hamle! Pazartesi günü başlayacak: Yerli otomobile batarya üretecek tesisin temeli atılıyor…

Togg ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Roa Temiz Enerji Depolama Teknolojileri'ni Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün inşaatına 24 Nisan Pazartesi günü başlanacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Finans 22-04-23 08:33

Kaktüsün faydaları nelerdir, bilinmeyen özellikleri nelerdir? Kaktüs ne işe yarar, nelere iyi gelir?

Kaktüs sıcak ve kuru iklimlerde yetişen dayanıklı bitkilerdir. Özellikle Amerika kıtasında doğal olarak bulunan kaktüsler, besleyici özellikleri ve sağlık faydalarıyla da bilinirler. Kaktüslerin yaprakları ve gövdeleri su depolama organlarıdır ve suyunu uzun süre tutabilirler. Bu nedenle kaktüslerin suyunun çeşitli şekillerde kullanımı vardır. Peki, kaktüs nelere iyi gelir?

Haber 20-04-23 10:30

EPDK Başkanı açıkladı: Enerjide kritik adım: ‘Sahaya yansıyacak…’

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi alanında ilk önlisansların verildiğini, böylece 1,5 milyar dolarlık yatırımın sahaya yansıyacağını bildirdi.EPDK Başkanı konuya ilişkin, “Depolama düzenlememizin yenilenebilir enerjide çığır açacak bir düzenleme olduğunu söylemiştik. Sektörümüzün 270 milyar doları aşan yatırım talebi, bu öngörümüzün doğruluğunu tescillemiş oldu” ifadelerini kullandı.

Finans 08-04-23 11:21

Asgari ücretin altında fiyata sahip en iyi fiyat performans ürünü laptop ve masaüstü bilgisayarlar

Çalışma hayatı ve eğitim gibi çeşitli sebeplerle laptop veya masaüstü bilgisayar almak isteyen ancak bütçesi el vermeyenler için harika önerilerle karşınızdayız. Güçlü donanıma sahip, hızlı, geniş depolama alanı sunan ve kaliteli ekranıyla eşsiz seyir deneyimi yaşatan birçok laptop ve masaüstü bilgisayar, asgari ücretin altında fiyatlarla satın alınabiliyor. Gelin, uygun fiyatlı en iyi bilgisayar çeşitlerini keşfedelim!

Haber 06-04-23 14:47

Hatay Samandağ'daki molozlar ayrıştırılıp kalıcı depolama alanlarına götürülecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın Samandağ ilçesindeki enkaz kaldırma çalışmalarıyla çıkarılan molozlar, ilçede kaldırıldıkları geçici alanlarda ayrıştırılıp kalıcı depolama alanlarına nakledilecek.

Yurthaber 06-04-23 13:41

Yağışlar Edirne ve Tekirdağ'daki barajlara 33 milyon 930 bin metreküp su sağladı

Son yılların en kurak döneminin yaşandığı Edirne ve Tekirdağ'daki barajların su seviyesi artarken Kırklareli'ndeki barajların su seviyesi düştü. - Trakya'daki 1 milyar 115 milyon 740 bin metreküp depolama hacmine sahip 14 barajın su miktarı 596 milyon 209 bin olarak ölçüldü

Yurthaber 05-04-23 15:22

Mersin'deki fuar alanı deprem yardımları için lojistik üssüne dönüştü

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin ardından yardım depolama merkezine çevrilen 15 bin metrekarelik fuar alanı, çeşitli belediye ve kurumlar tarafından afetzedeler için hazırlanan yardım malzemelerinin lojistik üssü oldu.

Yurthaber 24-02-23 11:20

Denizli'de bir santralin depolama sahasında yangın çıktı

Denizli'nin Honaz ilçesinde biyokütle enerji santralinin depolama sahasında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yurthaber 31-01-23 12:20