Kağıt Para Haberleri

Pi sayısından döviz ve Bitcoin'e, kağıt paradan madeni paraya... Meclis'e geldi!

TBMM Dilekçe Komisyonu'na birbirinden ilginç dilekçeler gelmeye devam ediyor. Kağıt ve metal paranın kaldırılmasını isteyen de var, Bitcoin'in resmi para birimi sayılmasını isteyenler de. Meclis'e gelen dilekçelerden en ilginci de Pi sayısıyla ilgili...

Finans 13-03-2024 14:44

Parayı kim buldu, kâğıt para ne zaman ortaya çıktı? Parayı ilk olarak hangi uygarlık, ne zaman icat etti?

Geçmişte madeni ve kâğıt paralar kullanılmadan önce mal ve hizmetlerin ödemesinin nasıl yapıldığı sıklıkla araştırılır. Bu kapsamda Antik Çağ medeniyetleri arasında takas yöntemi kullanılırken çeşitli nesnelerde ödeme gerçekleştirildiği söylenebilir. Ancak madeni paranın icadıyla birlikte ticaret kapsamındaki ödemelere yeni bir soluk getirilmiştir. Peki, madeni ve kâğıt para ne zaman ortaya çıktı?

Egitim 20-04-2023 10:25

Tertip nedir?

Dolaşımda bulunan banknotlardaki grafik tasarım ve ebatlarının dışında yetkili kişi imzaları, renkler ve motifler, baskı teknikleri, güvenlik önlemlerine ait özelliklerde bazı değişiklikler yapıldıktan sonra dolaşıma çıkartılan banknotlar tertip olarak adlandırılır. Series adı ile de bilinir. Takibi ve işlemleri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın sorumluluğundadır.

Finans 19-11-2022 22:24

Kağıt Para

Kağıt Para Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kağıt Para Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.