Kismetse Olur Cansel Haberleri

Galatasaray nasıl şampiyon olur? Kalan 3 maçta 4 puan alırsa matematiksel olarak 24. şampiyonluğunu ilan edecek...

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Konyaspor sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Ligin bitimine 3 hafta kala Galatasaray büyük bir avantaj elde etti. Sarı-kırmızılılar kalan 3 maçta 4 puan alması halinde şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan edecek.

Spor 2024-05-06 22:22:02

Lig bitmeden gelecek yılın da şampiyonunu ilan etti! Sinan Engin Galatasaray'ı yere göğe sığdıramadı: Anlatmaya gerek yok!

Sinan Engin'den Süper Lig'de son 3 haftaya lider giren Galatasaray için çok konuşulacak bir iddia geldi. Sivasspor maçındaki oyundan övgüyle söz eden Engin, daha bu sezon bitmeden gelecek yılın şampiyonunu da ilan etti. Engin, "Bu Galatasaray takımı önümüzdeki sezon da şampiyon olur, sonra da olur. Bu takviyeleri yaparsa falan bu Galatasaray devamlı şampiyon olur" diye konuştu.

Spor 2024-05-06 11:25:11

2028 cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Sarıgül'den çok konuşulacak sözler: Dikkat! Geliyor...

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "CHP'nin 2028 cumhurbaşkanı adayı kim olur?" sorusuna yanıt verdi. Sarıgül'ün "CHP'de Grup Başkanvekilliği yapmış siyasetin ta gençlik kollarını, ilçe başkanlığı, il başkanlığını çok iyi bilen Özgür Özel genel başkanımıza dikkat edin! Geliyor!" açıklaması dikkat çekti. Yine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan da benzer bir açıklama geldi.

Haber 2024-05-05 13:35:15

Emekliye zamda bu oran ilk defa ortaya çıktı! 4 aylık enflasyon farkı cepte! Tek tek hesaplandı, işte en düşük emekli maaşı için tahmin

Emekli ve memur maaşları için beklenen kritik veri cuma günü açıklandı. TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından 4 aylık enflasyon farkı oranı da belli oldu. Emekli ve memurların ise zam hesabı başladı, tablo netleşmeye başlıyor. Emekli zammında ise ilk defa yüzde 35 oranı gündeme geldi. En düşük emekli maaşı ne kadar olur? İşte detaylar...

Finans 2024-05-05 07:33:23

MEB'den öğretmen adaylarını heyecanlandıran açıklama geldi! Kaç atama yapılacak? Kontenjan dağılımı için tarih verildi

Öğretmen ataması bekleyen adaylar gözlerini Kabine toplantısına çevirirken kontenjan dağılımı için yeni bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur" dedi.

Egitim 04-05-24 14:52

Resimdeki farklı rakamı sadece yüksek IQ'ya sahip kişiler görebiliyor! 8 saniyeniz var...

Optik illüzyonlar problem çözme yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur ve gözlem, dikkat yeteneğini geliştirir. Sıklıkla optik illüzyon yapan kişilerin bile zorlandığı bu resim yüksek zeka ve dikkati toplamayı gerektiriyor. Resimdeki farklı rakamı sadece yüksek IQ'lu insanlar 8 saniye içinde bulabiliyor.

Kadin 04-05-24 10:42

'Eskiden daha uygundu, şu anda uçmuş' Akın akın alışverişe geliyorlardı! Yüksek fiyatlardan onlar da şikayetçi 'Bir kere kazıklarsan arkası gelmez' uyarısı

Edirne'ye günübirlik alışverişe gelen Bulgar ve Yunan turistler, yiyecek sektöründe yüksek fiyatlardan şikayetçi oldu. ETSO Başkanı Sezai Irmak, esnafı komşu ülke vatandaşlarını küstürmemeleri konusunda uyarıp "Esnafın başına nöbetçi dikemeyiz ama esnaf makul kârlarla malını satarsa müşteri sürekli olur. Bir kere kazıklarsan arkası gelmez, bu insanları köreltmeyelim, küstürmeyelim ki alternatif yerler aramasınlar" dedi. Bir Bulgar turist ise "Eskiden daha uygundu, şu anda her şey uçmuş" dedi.

Finans 04-05-24 10:26

Vegan mangal partisini paylaşınca sosyal medyada gündem yarattı! 'Burgerdan tutun, sosisine kadar, etine kadar her şey'

Sosyal medyadan kendisine yöneltilen "Mangalsız hayatı olur mu?" yorumu üzerine harekete geçen kullanıcı arkadaşlarıyla birlikte yaptığı vegan mangal partisini paylaştı. Mezelerden burger köftelerine kadar pek çok alternatifin veganlar için olduğunu gösteren kullanıcının paylaşımı kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekti.

Trend 04-05-24 07:52

Lösemi tedavisi gören kız arkadaşına hastane odasında evlilik teklifi etti! Kalk kız evlencez pankartı açtılar

İzmir'de 20 yaşındaki Emre Coşkun, lösemi tedavisi gören kız arkadaşı 19 yaşındaki Nehir Yurtsever'e hastane odasında, diz çökerek evlilik teklifi etti. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yurtsever "Evlilik teklifi alınca çok şaşırdım çünkü hiç beklemiyordum. Bu konuyu ara sıra konuşuyorduk ama seneler sonra olur diye bahsediyorduk. Özellikle hastalık sürecini yaşadıktan sonra hiçbir şeyi ertelememe kararı aldık. Bir an önce buradan çıkıp bu hayali yaşamak istiyorum" dedi.

Haber 03-05-24 16:58

Araştırma tamamlandı: Aşırı öfke kalp krizine neden olur mu? Şaşırtıcı sonuçlar!

Bilim insanları kalp krizine neden olan faktörleri araştıran önemli bir çalışmaya imza attı. 280 kişinin bir teste tabii tutulduğu çalışmada katılımcılar 4 gruba ayrılarak kendilerine öfkelenecekleri, endişelenecekleri, üzülecekleri ve normal hissedecekleri duygular yaşatıldı. Ortaya çıkan sonuç bilim dünyasında heyecanla karşılanırken, aşırı öfke kalp krizini tetikler mi sorusuna da önemli bir cevap vermiş oldu.

Haber 02-05-24 10:54

Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer?

Grip her yıl milyonlarca insanı etkileyen ve yaşamı olumsuz etkileyen bir viral enfeksiyondur. Mevsimsel grip salgınları insan sağlığını, toplumları ve ekonomileri ciddi şekilde etkileyebilir. Ancak grip hakkındaki bilgi ve farkındalık arttıkça, önleme ve tedavi konusunda daha etkili olabiliriz. Peki, grip neden olur ve nasıl geçer?

Haber 30-04-24 20:35

Külot nasıl yazılır? Külot mu kilot mu, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dildeki kelimeleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, her konudaki düşüncelerini paylaşabilmek için kelimeleri kullanır. Cümleleri anlamlı hâle getiren sözcüklerin hatalı yazılması ise anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına sebep olur. Anlam kaymalarını önleyebilmek için sözcüklerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri de külot sözcüğüdür. Peki, külot nasıl yazılır?

Egitim 30-04-24 20:17

İshal neden olur? İshale ne iyi gelir?

İshal sindirim sistemindeki hızlı ve sıvı dışkılama ile karakterize olan bir durumdur. Her yaş grubundan insanı etkileyebilen ishal genellikle virüsler, bakteriler, parazitler veya gıda zehirlenmesi gibi nedenlerden kaynaklanır. İshal hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir ve dehidrasyon riskini artırabilir. Bu yüzden doğal tedavi yöntemlerini ve önlemleri bilmek önemlidir. Peki, ishali ne keser?

Haber 30-04-24 19:40

Kurdeşen (Ürtiker) nedir, neden olur? Kurdeşene ne iyi gelir? Kurdeşen (Ürtiker) belirtileri ve tedavisi

Kurdeşen, tıp literatüründe urtiker olarak da bilinen, cildin aniden kırmızı, kaşıntılı şişliklerle kaplanmasıyla karakterize olan bir cilt rahatsızlığıdır. Bu şişlikler genellikle dakikalar içinde ortaya çıkar ve birkaç saat veya gün içinde kaybolabilir. Ancak bazı durumlarda, kurdeşenler uzun süreli veya kronik olabilir. Peki, kurdeşen nasıl geçer?

Haber 30-04-24 17:30

Ses kısıklığına ne iyi gelir? Ses kısıklığı neden olur, nasıl geçer?

Ses kısıklığı, birçok insanın hayatında zaman zaman karşılaştığı yaygın bir sorundur. Genellikle ses tellerinin iltihaplanması veya hasar görmesi sonucu ortaya çıkar. Bu durum, sesin normal ton ve kalitesini kaybetmesine neden olur ve konuşurken veya şarkı söylerken zorluk yaşanmasına yol açabilir. Peki, ses kısıklığı neden olur, nasıl geçer?

Haber 30-04-24 15:10

CHP lideri Özel'den 1 Mayıs çıkışı! AYM kararını gösterdi: Taksim'i yasaklamak anayasayı tanımamaktır!

Son dakika haberi: Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs'ta yasaklanmasına tepki gösterdi. Anayasa değişikliği gündemine de atıfta bulunan CHP lideri Özel, bu konuda Anayasa Mahkmesi'nin kararı olduğunu hatırlatarak "Sen mevut anayasaya uymuyorsan, yenisini yapsan ne olur. O yüzden yenisi yapılana kadar eskisine uymak herkesin görevidir." diye konuştu.

Haber 30-04-24 14:15

Siroz nedir, siroz belirtileri nelerdir? Siroz neden olur? Siroz tedavisi

Siroz karaciğerin ciddi ve ilerleyici bir hastalığıdır ve tedavi edilmediğinde veya belirtileri fark edilmediğinde hayati tehlike oluşturabilir. Erken tanı ve uygun tedavi ile birlikte sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri sirozun ilerlemesini yavaşlatabilir ve hastanın yaşam kalitesini artırabilir. Ancak siroz tedavisi zor ve karmaşık bir hastalıktır ve hastaların sürekli takip ve destek alması gerekebilir.

Haber 30-04-24 14:03

Reyhan şerbeti tarifi: Reyhan şerbeti nasıl yapılır?

Doğada bulunan değerli otlardan biri de hem yemeklerde hem salatalarda yeri olan reyhandır. Reyhan bitkisinden ayrıca nefis bir şerbet de hazırlamak mümkün olur. İşte hem ferahlatan hem de şifa deposu olan reyhan şerbeti tarifi...

Yemek 30-04-24 12:41

Ağız yarasına ne iyi gelir? Ağız yarası neden olur, nasıl geçer?

Ağız sağlığı genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır ve her yaşta dikkat edilmesi gereken bir konudur. Sağlıklı bir ağız güzel bir gülümsemenin yanı sıra yemek yeme, konuşma ve genel yaşam kalitesi açısından da önemlidir. Ancak bazen ağız sağlığımızı etkileyen sorunlarla karşılaşabiliriz. Bunlardan biri de ağız yaralarıdır. Peki, ağız yaraları neden olur ve nasıl geçer?

Haber 30-04-24 11:12

Baş dönmesi neden olur? Baş dönmesine ne iyi gelir, nasıl geçer? Baş dönmesi nedenleri

Baş dönmesi yaygın bir durumdur ve birçok farklı nedeni olabilir. Genellikle baş dönmesi dengenin kaybolduğu, çevrenin döndüğü veya hafif bir sersemlik hissiyle karakterizedir. Baş dönmesi kişinin günlük yaşamını etkileyebilir ve hatta tehlikeli olabilir. Peki, baş dönmesi neden olur? Baş dönmesine ne iyi gelir, nasıl geçer?

Haber 30-04-24 11:04

Düşük tansiyon neden olur, düşük tansiyona ne iyi gelir? Düşük tansiyon belirtileri ve tedavisi

Tansiyon, vücut için önemli bir işarettir ve dengeli bir şekilde korunmalıdır. Yüksek tansiyonu olanlar, tuz alımını azaltarak ve düzenli egzersiz yaparak tansiyonlarını kontrol altında tutabilirler. Düşük tansiyona sahip olanlar ise sık sık su içmeli, tuz tüketimini artırmalı ve ani pozisyon değişikliklerinden kaçınmalıdırlar. Peki, düşük tansiyon neden olur ve nasıl geçer?

Haber 30-04-24 10:57

EGFR nedir? EGFR değeri kaç olmalı? EGFR yüksekliği ve düşüklüğü

Böbrek sağlığı genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Böbrekler vücudumuzun atık maddelerini filtreleyerek idrar yoluyla dışarı atılmasını sağlarlar. Aynı zamanda kan basıncını düzenler, vücuttaki elektrolit dengesini korur ve kırmızı kan hücrelerinin üretiminde rol oynarlar. GFR gibi testler, böbrek fonksiyonlarını değerlendirmenin yanı sıra potansiyel böbrek hastalıklarının erken teşhis edilmesine de yardımcı olur.

Haber 30-04-24 10:46

Mide ekşimesi neden olur, nasıl geçer? Mide ekşimesine ne iyi gelir?

Mide ekşimesi birçok insanın zaman zaman yaşadığı yaygın bir rahatsızlıktır. Genellikle yanma hissi, asitli tat, göğüs ağrısı ve hatta yemek borusu yanması gibi belirtilerle kendini gösterir. Aslında mide ekşimesi, mide asidinin yemek borusuna geri kaçması sonucu ortaya çıkar. Peki, mide ekşimesi neden olur ve nasıl geçer?

Haber 29-04-24 20:41

Sepsis nedir, neden olur? Sepsis geçer mi? Sepsis belirtileri ve tedavisi

Sepsis bir tür enfeksiyon olarak bilinse de gerçekte sepsis çok daha karmaşık ve tehlikeli bir durumdur. Sepsis vücudun enfeksiyona aşırı tepki vermesi sonucu ortaya çıkan yaşamı tehdit eden bir durumdur. Peki, sepsis nedir ve nasıl tedavi edilir?

Haber 29-04-24 19:31

Trigliserid nedir? Trigliserid yüksekliği ve düşüklüğü ne anlama gelir, neden olur?

Trigliserid vücudumuzun enerji depolama formu olan yağların ana yapı taşıdır. Normal seviyelerde olması önemlidir, ancak yüksek seviyelerde bulunması kalp sağlığını etkileyebilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek ve düzenli doktor kontrolü yaparak trigliserid seviyeleri kontrol altında tutulabilir.

Haber 29-04-24 11:11

Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı neden olur, kulak ağrısı nasıl geçer?

Kulak ağrısı hayat kalitenizi ciddi şekilde etkileyebilir. Özellikle kulak ağrısı günlük aktivitelerinizi sınırlayabilir ve rahatınızı bozabilir. Kulak ağrısı genellikle çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Sinüzit, kulak enfeksiyonları, orta kulak iltihabı veya basit bir soğuk algınlığı bile bu rahatsızlığı tetikleyebilir.

Haber 29-04-24 11:11

'Uygunsuz mekana gitmiş, masasında kadınlar...' diyerek Nihat Hatipoğlu'ndan akıl istedi! Dedektiflik yapar gibi...

Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu izleyicilerden gelen sorulara yanıt vermeye devam ediyor. Programda arada gelen ilginç sorular ise dikkat çekmeyi başarıyor. Programa bağlanan bir izleyici ünlü ilahiyatçıya, "Eşim yalan söyleyerek uygunsuz mekana gitmiş ve bana 'seni boşuyorum' dedi. Boşanmış olur muyuz?" diye sordu. Hatipoğlu'nun verdiği yanıt gündem oldu.

Magazin 29-04-24 10:45

Bahar Candan ve Seçil Erzan koğuşta baş başa kaldı! Sosyal medya yıkıldı: Netflix dizisi olur mu?

Nihal Candan'ın 37 kiloya düştükten sonra tahliye olması sonrası koğuşta neler yaşandığı merak edildi. Candan soluğu kuaförde alıp yaşadıklarına dair de anlattıklarıyla dikkat çekti. Nihal Candan kardeşi Bahar Candan ve Seçil Erzan'ın aynı koğuşta baş başa kaldığını söyleyince sosyal medyada yorumlar dikkat çekti.

Magazin 29-04-24 08:06

Herkesten nasıl yazılır? Herkesten mi herkesden mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe ögeleri kurallara uygun bir şekilde yazmak ve ifade etmek oldukça önemlidir. İnsanlar, kendilerini ifade edebilmek için sözcükleri kullanırlar. Cümleleri oluşturan sözcüklerin yanlış yazılması, anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına sebep olur. Anlam bozulmaları yaşamamak için sözcüklerin doğru yazılışlarını bilmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri herkesten sözcüğüdür. Peki, herkesten nasıl yazılır?

Egitim 27-04-24 16:42

Epilepsi nedir, neden olur? Epilepsi hastalığı geçer mi?

Epilepsi sosyal yaşamı etkileyebilecek bir dizi zorlukla ilişkilidir. Nöbetler iş performansını etkileyebilir, araç kullanmayı zorlaştırabilir ve kişinin günlük aktivitelerini kısıtlayabilir. Bu nedenle epilepsi hastaları için destek ve anlayış oldukça önemlidir. Peki, epilepsi nedir ve neden olur?

Haber 27-04-24 10:21

Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu neden olur? Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu belirtileri ve tedavisi

Kadınlarda yaşanan idrar yolu enfeksiyonu sık görülen ve genellikle oldukça rahatsız edici bir durumdur. İdrar yolu enfeksiyonu idrar yollarını etkileyen bir bakteriyel enfeksiyon olarak tanımlanır ve kadınlar arasında özellikle yaygındır. Bu enfeksiyon birçok faktörden kaynaklanabilir ve hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir.

Haber 24-04-24 11:31

İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? İdrar yolu enfeksiyonu neden olur, belirtileri nelerdir? Kekik idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi?

İdrar yolu enfeksiyonu yaygın bir sağlık sorunudur ve genellikle bakteriyel kaynaklıdır. İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarını etkileyen bir enfeksiyon olduğundan, mesane, böbrekler, üretra ve üreterleri içerebilir. Hem kadınları hem de erkekleri etkileyebilir.

Haber 24-04-24 10:39

AdBlue nedir, ne işe yarar? AdBlue biterse ne olur?

Arabalar hakkında çoğunlukla araç sahiplerini ilgilendiren konular ve terimler, kişileri arabalar ile ilgili pek çok konuyu araştırmaya yöneltirler. AdBlue da yine bu gibi araştırmalara konu olmuş, ne olduğu merak edilen terimler arasında bulunmaktadır. Peki, AdBlue nedir ve ne işe yarar? AdBlue biterse ne olur?

Haber 23-04-24 22:31

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘DEM Parti kapatılsın’ çağrısı ile ilgili flaş çıkış: ‘Kaçınılmaz olur!’

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin ‘DEM Parti Kapatılsın’ çağrısı sorulan Tunç, "DEM Parti terör örgütü ile arasına mesafe koyamadı, böyle giderse bu kaçınılmaz olur" ifadelerini kullandı.

Haber 23-04-24 20:20

Tahliye taahhütnamesi nedir? Tahliye taahhütnamesi hangi şartlarda geçerli, hangi hâllerde geçersiz olur? Tahliye taahhütnamesi örneği

Kelime anlamı olarak boşaltmak, boş duruma getirmek şeklinde tanımlanan tahliye ifadesi hukuk alanında farklı anlamlarda kullanılabilir. Bir hukuk terimi olarak bir tutukluyu serbest bırakma, salıverme durumu için de kullanılan tahliye ifadesi kiracı ve ev sahibi meselelerinde de sıkça kullanılan bir ifadedir.

Haber 23-04-24 18:46

Kan grubu öğrenme: Kan grubu nasıl öğrenilir? E-Devlet'ten, e-Nabız'dan kan grubu öğrenme

Canlıların kanındaki antikorlara bakılarak sahip oldukları kanın özelliğin belirtebilmek için yapılan sınıflandırmalar sonucunda kan grupları oluşmuştur. İnsanlar için sınıflandırılan kan grupları A, AB, B ve O türlerinden ibarettir. Pozitif ya da negatif RH değerleri olur. Kişilerin kan gruplarını bilmeleri önemlidir.

Haber 23-04-24 00:44

Denetimli serbestlikte kaç günde bir imza atılır? Denetimli serbestlikte imzaya gidilmezse ne olur? Denetimli serbestlikte başka şehirde imza atılabilir mi?

Denetimli serbestlik, belirli suçlardan hükümlü olan kişilerin, toplumda denetim ve gözetim altında cezalarını infaz etmelerini sağlayan bir ceza infaz yöntemidir. Bu yöntem, hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasını ve suç tekrarını önlemeyi amaçlamaktadır. Denetimli serbestlikten yararlanabilmek için yasalarda belirtilen bazı şartların sağlanması gerekir. Peki, Denetimli serbestlikte kaç günde bir imza atılır? Denetimli serbestlikte imzaya gidilmezse ne olur?

Haber 22-04-24 23:46

Bel ağrısına ne iyi gelir? Bel ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Bel ağrısı pek çok insanın günlük yaşamını etkileyen yaygın bir sorundur. Otururken, kalkarken, yürürken hatta uyurken bile bel ağrısı hissedilebilir. Bu ağrıların pek çok nedeni olabilir: kötü duruş, aşırı egzersiz, yaralanmalar, ağır kaldırmak, hareketsizlik ve hatta stres. Ancak bel ağrısından kurtulmanın yolları vardır.

Haber 22-04-24 15:05

Baş ağrısına ne iyi gelir? Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısı nedenleri

Baş ağrısı günümüzde pek çok insanın karşılaştığı bir sorundur ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Bu nedenle, baş ağrısıyla başa çıkmak için etkili çözümler bulmak önemlidir. Peki, baş ağrısı neden olur ve baş ağrısına ne iyi gelir?

Haber 22-04-24 13:08

Mide yanmasına ne iyi gelir? Mide yanması neden olur, nasıl geçer? Süt mide yanmasına iyi gelir mi?

Mide yanması birçok insanın günlük yaşamında sıkça karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Genellikle göğüs bölgesinde yanma, acıma veya sıcaklık hissi olarak tanımlanır. Mide yanması reflü hastalığı veya sadece reflü olarak da adlandırılan bir durumun bir belirtisi olabilir. Peki, mide yanması neden olur?

Haber 22-04-24 12:26

Uyku apnesi nedir, neden olur? Uyku apnesi belirtileri ve tedavisi

Uyku apnesi, uyku sırasında solunumun tekrarlayan duraklamalarıyla karakterize olan bir uyku bozukluğudur. Bu duraklamalar genellikle kişinin nefes almasını geçici olarak durdurur ve uyku kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir. Uyku apnesi genellikle uyku sırasında horlama, huzursuzluk ve gece boyunca sık sık uyanma gibi semptomlarla ilişkilendirilir. Peki, uyku apnesi neden olur?

Haber 22-04-24 10:11

Her adımı olay olan kadınlar buraya! Bunlar size çok tanıdık gelecek...

Kimi kadınlar vardır ki bir adım bile atsalar olay olur, hiçbir şey yapmalarına gerek kalmaz! O kadınlardan biriyseniz çok iyi bildiğiniz bazı şeylerden bahsedeceğiz...

Kadin 18-04-24 15:05

İnflamasyon nedir? İnflamasyon ne demek? İnflamasyon tehlikeli midir? İnflamasyon belirtileri ve tedavisi

İnflamasyon vücudun doğal bir savunma mekanizmasıdır ve dokulara zarar veren yabancı maddelere veya tahriş edici faktörlere karşı koruyucu bir tepkidir. Bu süreç vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına, yaraların iyileşmesine ve doku onarımına yardımcı olur.

Haber 18-04-24 13:06

EKO, EKG, EMG ve EEG nedir? EKO, EKG, EMG ve EEG nasıl çekilir?

Tıp dünyasında sıkça kullanılan tanısal yöntemler arasında elektrokardiyografi (EKG), elektromiyografi (EMG) ve elektroensefalografi (EEG) önemli bir yer tutar. Bu tanısal yöntemler, doktorların hastalıkları daha iyi anlamasına ve uygun tedavi planlarını belirlemesine yardımcı olur. Ancak, her bir yöntemin belirli durumlar için daha uygun olduğu unutulmamalıdır.

Haber 18-04-24 12:58

Dış gebelik nedir, nasıl belli olur? Dış gebelik belirtileri

Kadınların karşılaşabileceği önemli bir sorun olan dış gebelikte genellikle döllenmiş yumurta, rahim dışında, fallop tüplerinde gelişir. Bu durum anne adayları için ciddi sağlık riskleri taşır ve zamanında müdahale gerektirir.

Haber 18-04-24 12:51

%0 Faizli 25.000 TL ile Acil Nakit İhtiyaçlarınıza Faizsiz Çözüm!

Bankadan Şok Teklif! Faizsiz 25.000 TL mi olur demeyin, %0 faizli 6 taksitli 25.000 TL Nakit Avans  Fırsatı Mevcut!

Finans 18-04-24 10:15

Doktora kabusu yaşattı, tahliye olur olmaz yaptığı 'pes' dedirtti!

Edirne'de Volkan Kuşçu, doktor B.B.Ö.'yü darbettiği gerekçesiyle tutuklandı. Hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında tahliye edilen Kuşçu, aynı hekimi bu kez de sosyal medya üzerinden dizi repliğiyle tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili ikinci davanın açıldığını söyledi.

Haber 17-04-24 16:59

ChatGPT ile para kazanma: ChatGPT ile nasıl para kazanılır?

En kısa tanımıyla yapay zekâya dayalı olan bir sohbet robotu şeklinde ifade edilebilen ChatGPT, Open AI tarafından geliştirilmiştir. ChatGPT ona sorulan tüm soruları yanıtlayabilme özelliğine sahiptir. Ayrıca ChatGPT ile para kazanabilmek de mümkün olur. Peki, ChatGPT ile nasıl para kazanılır?

Haber 17-04-24 00:53

Instagram 'bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor' hatası nedir, neden olur, nasıl düzeltilir?

Dünya çapında kullanıcı sayısı her geçen gün biraz daha artmakta olan Instagram birçok özelliğe sahiptir. Hem hikâye paylaşımlarında hem de post adı verilen gönderilerde kullanabilen ya da üzerine reels adındaki videolar kaydedilebilen geniş müzik listeleri de bu uygulamanın sevilen özellikleri arasında yer alır.

Haber 16-04-24 02:41