Leblebi Corbasi Haberleri

Leblebisiyle ünlü Çorum'da üreticilere 124 ton nohut tohumu dağıtıldı

Türkiye'de, leblebi üretiminde önde gelen iller arasında yer alan Çorum'da 996 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli 124 ton nohut tohumu ile 1250 çiftçiye 14 ton ayçiçeği tohumu dağıtıldığı bildirildi.

Yurthaber 2024-04-03 15:48:39

Duyanları şaşkına çeviriyor! 4 liralık leblebi aldı, sıcaklığını beğenmeyince bakın ne yaptı

Denizli’de duyanları şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Bir kuruyemişçiden aldığı 4 liralık leblebinin sıcaklığını beğenmeyen vatandaş, esnafı CİMER’e şikayet etti. CİMER de Denizli Valiliği aracılığıyla Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (DESOB) durumun incelenmesini istedi. DESOB'un iş yerine yaptığı denetim sonucu kusurlu bulunan esnaf hakkında cezai işlem uygulandı. DESOB Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç, kusurun küçük ya da büyük olmasının önemli olmadığını söyledi.

Haber 2023-10-10 14:59:26

Kuru yemişin faydaları nelerdir? Kuru yemiş günde ne kadar yenmeli?

Kuru yemişler uzun yıllardır insanların beslenme düzenlerinin önemli bir parçası olmuştur. Farklı türleriyle çeşitlilik sunan kuru yemişler doğada kendiliğinden olgunlaşan ve toplanan kurutulmuş meyve veya tohumlardır. Badem, fındık, ceviz, fıstık, kayısı çekirdeği, kaju, antep fıstığı, leblebi ve kabak çekirdeği gibi popüler kuru yemiş çeşitleri bulunmaktadır.

Haber 2023-06-30 23:24:19

Leblebi kilo aldırır mı? Aşırı tüketilirse leblebi kilo yapar mı?

Leblebi besleyici değerleri ve lezzetiyle ünlü bir atıştırmalıktır. Yüzyıllardır birçok kültürde sevilerek tüketilen leblebi sağlıklı bir protein, lif ve enerji kaynağı olarak bilinir. Ancak leblebiyi aşırı tüketmek kilo alımına katkıda bulunabilir. Bu nedenle leblebiyi dengeli bir şekilde tüketmek önemlidir. Diyette de sıklıkla tüketilen kuru yemişlerden birisi olan leblebinin kilo aldırıp aldırmayacağı sıklıkla araştırılır.

Haber 2023-06-30 22:15:30

Beyaz leblebinin faydaları nelerdir? Beyaz leblebi kaç kalori, kilo aldırır mı?

Beyaz leblebi, besleyici özellikleri ve benzersiz lezzetiyle tanınan sağlıklı bir atıştırmalıktır. Baklagiller ailesine ait olan beyaz leblebi, genellikle kavrulmuş veya haşlanmış olarak tüketilir. Hem sağlıklı besin içeriği hem de çeşitli kullanım alanlarıyla, beyaz leblebi birçok insanın favori atıştırmalıklarından biridir. Peki, beyaz leblebi neye iyi gelir?

Haber 29-06-23 19:30

Beyaz leblebinin faydaları nelerdir, besin değeri nedir? Beyaz leblebi kaç kalori, kilo aldırır mı?

Beyaz leblebi, Türk leblebisi olarak bilinir. Nohudun kavrulmasıyla yapılan leblebide kullanılan nohut türüne göre rengi de farklılık gösterir. Beyaz leblebi, Ege bölgesinde yetişen nohutlarla yapılır ve genellikle kuruyemiş olarak tüketilir. Sakız leblebi olarak da bilinen beyaz leblebi, düşük yağ ve yüksek protein içeriğiyle bilinir ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilir. Aynı zamanda birçok yemek ve salata tarifinde de kullanılabilir.

Haber 07-04-23 15:35

Bardak bardak içeceksiniz: Kışın vazgeçilmezi boza tarifi! Boza nasıl yapılır?

Kış içecekleri denildiğinde ilk akla gelen içeceklerden olan bozanın sıcacık leblebi ve tarçınla uyumu gönüllere taht kuruyor. Bozanın içerisinde yer alan vitaminler birçok hastalığa karşı şifa dağıtıyor. Kış ayında hem sağlıklı hem lezzetli bir içecek arıyorsanız boza tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 12-12-22 15:15

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünmeye son! İşte 27 Kasım yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusuna, mutfaktan sorumlu her birey yanıt aramakla uğraşıyor. 'Bugün ne pişirsem?' başlığı altında her gün, birbirinden leziz tariflere haberimizde yer veriyoruz. Bugün yemekte leblebi çorbası var. İşte 27 Kasım yemek menüsü...

Yemek 27-11-22 15:27

MasterChef leblebi çorbası tarifi! Nefis leblebi çorbası nasıl yapılır?

MasterChef yarışması hayranları tarafından sevilerek izleniyor. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüriliğini yaptığı programda 25 Kasım Cuma günü Denizli'ye gidildi. Yarışmacı adayları oldukça sevilen lezzetlerden olan leblebi çorbasını yapacak. İzleyiciler internet üzerinden 'leblebi çorbası nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte leziz leblebi çorbası tarifi...

Yemek 25-11-22 20:23

Fıstıktan leblebiye ‘zorunlu’ kaçış! Vatandaş tercih değiştirdi: Yüzde 100 zamma yenisi geliyor…

Kuruyemiş fiyatları son bir yılda yüzde 100’e varan artış yaşadı. Özellikle de en dikkat çeken artış Antep fıstığında oldu. Kilosu çarşı pazarda 350 liraya kadar yükseldi. Fiyatlar artınca talep de son bir yılda yüzde 30 azaldı. Sektör temsilcileri önümüzdeki günlerde kuruyemiş fiyatlarının daha da artacağını belirtiyor. TÜKSİAD Başkanı Murat Yıldırım, “Leblebi, çekirdek gibi orta segment diye tabir edilen karışık kuruyemişler tercih ediliyor” diye konuştu.

Finans 17-11-22 13:49

Günde bir avuç yerseniz gençleştirir, kırışıklıkları önler, kalp krizine karşı korur

Tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina insan sağlığı için yaptığı çalışmalarla günümüze çok güçlü katkılarda bulundu. Besinlerin sağladığı faydaları tek tek kaleme alan İbn-İ Sina’nın notları halen güncelliğini koruyor. İbn-i Sina aynı zamanda kuruyemişlerle de ilgili önemli notlar paylaştı. Bu kuruyemişlerden biri de beyaz leblebi. İbn-i Sina’ya göre beyaz leblebinin faydaları.

Haber 17-11-22 07:32

Hıfzı Berkay'ın annesi olay oldu! 'Bugün ne yiyorsun paşam' başlığıyla yayıldı; beslenme çantasına balık, soğan, şalgam ve leblebi koydu

Sosyal medyada 'Bugün ne yiyorsun paşam?' başlığıyla paylaşılan bir video sosyal medyada viral oldu. Anasınıfına giden oğlunun öğlen yemesi için beslenme çantası hazırlayan bir anne; beslenme çantasına kızarmış balık, çiğ soğan, leblebi ve şalgam koydu. Söz konusu paylaşıma adeta yorum yağdı.

Trend 17-10-22 16:11

En çok nohut üretilen illerden Yozgat'ta ilk leblebi imalathanesini kurdu

Leblebi üreticilerine nohut tedariki sağlayan kente katma değerli ürün kazandırmak için yola çıkan 29 yaşındaki Gökşin Akyüz, KOSGEB desteğiyle üretime başladı - Çevre yüksek mühendisi Akyüz: - "2020'de inşaata başladık, 2021'de üretime geçtik. Şu anda sarı leblebi üretimi yapıyoruz. Duble, birinci sınıf ve kırık leblebi olarak üç çeşit leblebimiz çıkıyor"

Yurthaber 12-10-22 12:00

İbn-i Sina şifa kaynağını yıllar önce önermiş! Her gün bir avuç yemek mide ağrılarını gideriyor, tıkanıklıkları açıyor

İslamiyet'in en önemli alimlerinden olan İbn-i Sina'nın tarifleri ve önerileri aradan yıllar geçmesine rağmen büyük ilgi görüyor. Kitabında hastalıklar için doğal gıdaların şifalarını sık sık yazan İbn-i Sina, birçok sağlık sorununa çözüm buluyor. ‘’Küçük Tıp Kanunu’’ adlı kitabında beyaz leblebinin faydalarından bahseden İbn-i Sina'nın önerilerine göre beyaz leblebi çeşitli dertlere deva oluyor.

Haber 12-10-22 07:05

ŞEHİRLERİN LEZZET REKABETİ - Leblebide Çorum, Denizli ve Kütahya arasında geleneksel rekabet sürüyor

Leblebi denince ilk akla gelen kent olan Çorum, bu ürünün tarihsel bir gelenek olduğu Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi ve ihracatla ön plana çıkan Denizli'nin Serinhisar ilçesi arasındaki lezzet rekabeti, artık dünya pazarlarında da sürüyor

Haber 08-10-22 11:13

Her gün bir avuç yemeniz yeterli! Leblebi vücudu zırh gibi koruyor

Sağlığımızı iyi gelen birçok gıda bulunuyor. Birçok kişi bu faydalı gıdaların meyve ve sebzeden oluştuğunu düşünüyor ancak bu konuda yanılıyor. Kuruyemişler de sağlık için büyük önem taşıyor. Sıklıkla tüketilen leblebi vücut için tam koruma sağlıyor, hastalıkları önlüyor.

Haber 06-10-22 13:32

9 yaşındaki Muhammed leblebi yer gibi sarımsak yiyor! 'Her gün en az beş diş yiyorum, hiç hasta olmadım'

Kastamonulu 9 yaşındaki Muhammed Mücteba Köylü, sarımsağa olan düşkünlüğüyle dikkat çekiyor. Her gün en az 5 diş sarımsak tüketen Mücteba'nın bu zamana herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını dile getiren ailesi onun bu alışkanlığından da vazgeçemediğini söylüyor. Baba Nurettin Köylü, ''Diğer çocuklar babalarından şeker, çikolata gibi şeyler isterken benim oğlum ise sürekli sarımsak istiyor. Almayınca ağlıyor ve huysuzlanıyor. Sarımsağının bir nevi antibiyotik olduğunu düşünmeye başladım'' dedi.

Haber 05-10-22 14:44

Boza içmenin tam zamanı: Sevmiyorsanız bile faydalarını duyduktan sonra sevmeye başlayabilirsiniz! Kanserden öksürüğe kadar birçok derde deva

Boza nostaljik içecekler arasında bulunuyor. Tadı ve kokusu bizi çocukluğumuza götürüyor. Üzerine dökülen tarçın ve leblebi bozanın lezzetine lezzet katıyor. Sevenin çok sevdiği sevmeyenin ise uzak durduğu bozanın faydalarını duyanlar şaşırıyor. Osmanlı'dan bu yana yıllardır süre gelen boza kanser, öksürük, enfeksiyon, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi çok çeşitli hastalıklara şifa oluyor.

Haber 03-10-22 10:59

Çorum'un en iyi leblebi üreticileri belirlendi

Çorum'un en iyi leblebi üreticileri belirlendi

Yurthaber 23-07-22 17:28

Çorum'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında leblebi helvası tanıtıldı

Çorum'da "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında leblebi helvası tanıtıldı

Yurthaber 25-05-22 16:33

Demir leblebi ne demek? Demir leblebi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Ses ve anlam değişikliğine uğrayarak bir araya gelen birleşik sözcükler ile günlük yaşamda, televizyon ya da internette sıkça karşılaşılır. Birleşik kelimeler meydana gelirken bazen kullanılan sözcükler gerçek anlamını kaybederek şekil alabilir. Farklı koşullara uyum sağlayarak ortaya çıkan birleşik kelimelerden biri de Demir leblebi birleşik kelimesidir. Demir leblebi ne demektir?

Egitim 23-05-22 19:24

Çorum'da leblebi dükkanındaki patlamada 5 kişi yaralandı

Çorum'da leblebi dükkanındaki patlamada 5 kişi yaralandı

Yurthaber 22-05-22 03:32

Leblebi şekeri ne demek? Leblebi şekeri birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük yaşamda kullanılan kelimelerden bazılarının anlamına tam olarak hakim olunmayabilir. Özellikle birleşik kelimeler için bu durum sıkça söz konusu olur. İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle başka bir anlam elde edilmesini sağlayan birleşik kelimeler, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından incelenerek analiz edilir ve bu incelemeler çeşitli kaynaklarda yayımlanır. TDK sözlükte yer alan Leblebi şekeri birleşik kelimesi de bunlardan biridir. Leblebi şekeri ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:34

Leblebi ne demek? Leblebi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe hem yapısı itibarıyla hem de kelime hazinesiyle çok zengin bir dildir. Türkçenin hazinesi, birbirine çok benzeyen kelimelerle doludur. Bu kelimeler yaygın olarak birbirine karıştırılır. Bazen bu karışıklık yanlış anlaşılmalara neden olabilir. Benzerliğin yarattığı karışıklığı önlemek için sık sık kelimelerin anlamına bakılır. Leblebi kelimesi de anlamına sıkça bakılan kelimelerden biridir. Leblebi ne demek?

Egitim 18-05-22 22:34

Leblebi helvası nasıl yapılır? Leblebi helvası tarifi ve malzemeleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabında bulunan leblebi helvası tarifi, Atina’nın gündeminde yer almaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Mart tarihinde İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile yediği öğle yemeğinde ikram edilen leblebi helvası tarifi merak ediliyor. Peki leblebi helvası nasıl yapılır? İşte leblebi helvası tarifi ve malzemeleri!

Yemek 16-03-22 12:26

Nefes borusuna kaçan leblebi hayatına mal oldu!

Bursa'da nefes borusuna leblebi kaçan Şenel Alptekin hayatını kaybetti. İnegöl ilçesinde yaşanan olayda 56 yaşındaki kadının tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını öğrenenler kahroldu. Ekipler olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber 15-11-21 07:20

Leblebi helvası nasıl yapılır? Leblebi helvası malzemeleri neler?

Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan lezzetlerden biri olan leblebi helvasını evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan malzemelerden bir kısmı 1 su bardağı tepeleme leblebi tozu, 1 su bardağı toz şeker ve üzerine koymak için toz tarçındır. İşte leblebi helvası tarifi...

Yemek 22-09-21 00:06

Leblebi helvası nasıl yapılır? İşte MasterChef Türkiye leblebi helvası tarifi ve malzemeleri....

Osmanlı saray mutfağı geniş yemek yelpaze ve benzersiz tatlarıyla damaklarda şölen oluşturmaya devam ediyor. Farklı kültürleri bir arada bulunduran Osmanlı Dönemi'ndeki çeşitlilik mutfağımıza da yansımış ve ortaya şahane lezzetler çıkmış. Bize miras kalan bu yemeklerin dünya mutfağında da çok özel yeri vardır.

Yemek 21-09-21 17:48

Leblebi üretimini üç kuşaktır eski teknikle sürdürüyor

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan ve dedesinden babasına, ondan da kendisine kalan yaklaşık iki asırlık dükkanda 55 yıldır mesleğini sürdüren Ahmet Durnaoğlu, müşterilerine eski tekniklerle odun ateşinde kavurduğu leblebiyi sunmaya devam ediyor - Ahmet Durnaoğlu: - "13 yaşında dedemin, babamın yanında çırak olarak çalıştım. Şimdi tezgahı oğluma bırakmaya hazırlanıyorum ancak ondan da söz aldım. Bu dükkanda eski usulle doğal şekilde leblebi kavrulacak"

Yurthaber 23-07-21 11:04

Leblebi diyarı Çorum'da çiftçilere yüzde 75 hibeli 238 ton nohut tohumu dağıtıldı

"Leblebi diyarı" Çorum'da çiftçilere yüzde 75 hibeli 238 ton nohut tohumu dağıtıldı

Yurthaber 29-03-21 13:04

Denizli’de leblebi ve kuruyemişçiler için yeni karar

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Ali Fuat Atik başkanlığında korona virüs tedbirleri kapsamında olağanüstü toplandı.

Yurthaber 16-03-21 18:44

Emine Erdoğan'ın paylaşımı gündem oldu: Cumhurbaşkanımızı 'leblebi' ile birlikte uğurladık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, eşi Emine Erdoğan ve barınaktan sahiplendiği köpeği Leblebi ile mesaiye uğurladı. Emine Erdoğan'ın paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

Haber 29-12-20 13:57

Salgın sürecinde tüketimi artan kuru yemişte yılbaşı ciro hedefi 475 milyon lira

Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Karaman: - "Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu zamanlarda tüketicilerin kuru yemiş ürünlerini evlerinde bol bol bulundurmayı tercih ettiğini gördük. Bu süreçte atıştırmalık tercihlerinin başında ay çekirdeği, leblebi ve fıstık gibi ürünler geldi" - "Yılbaşı dönemi cirosunun yaklaşık 475 milyon lirayı bulacağını tahmin ediyoruz. Yılbaşı alışverişleri sebebiyle aralık ayındaki tüketim, tüm yılın yaklaşık yüzde 12'sine denk gelmektedir"

Yurthaber 17-12-20 11:21

Yılbaşı öncesi kuru yemişte yüzde 400 talep patlaması

Türkiye'nin leblebi ve ay çekirdeği başta olmak üzere kuru yemiş ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Denizli’deki firmalar, yılbaşı öncesi yoğun sipariş alıyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında, sokağa çıkma kısıtlamasında halkın yılbaşını evlerinde geçirecek olması nedeniyle kuru yemiş üreticileri, yüzde 400’lere varan talebi karşılamak için 24 saat aralıksız çalışmaya başladı.

Finans 13-12-20 11:38

(Özel) Kullanamadıkları dekorları sokak hayvanları için kulübeye dönüştürdüler

Gaziantep’te faaliyet gösteren Sahne Leblebi tiyatro grubu oyuncuları pandemiden dolayı kullanamadıkları tiyatro dekorlarını sokak hayvanları için kulübeye dönüştürerek Kavaklık Park’ına yerleştirdi.Gaziantep’te bir grup arkadaşın bir araya gelerek kurduğu Sahne Leblebi Tiyatro grubunun oyuncuları pandemiden dolayı kullanamadıkları tiyatro dekorunu sokak hayvanları için feda ettiler.

Haber 12-12-20 09:32

Payitaht Abdülhamid'le ilgili flaş iddia! Leblebi sahnesine 40 bin lira mı ödendi?

TRT'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinin yayınlanan son bölümüne Çorum Belediyesi'nin girişimleriyle Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa ve leblebi sahnesi eklendi. 2018 Sayıştay raporlarında 414 milyon lira borcu olduğu tespit edilen belediyenin bu sahne için yapımcı şirkete 40 bin lira ödediği ileri sürüldü.

Magazin 01-12-20 11:39

Emine Erdoğan, engelli köpek 'Leblebi'yi sahiplendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde ziyaret ettiği hayvan barınağında, 'Leblebi' isimli engelli bir köpeği sahiplendi. Erdoğan, "Leblebi, dört kere ameliyat olmuş. Hayvanseverler ondan, o hayattan vazgeçmemiş. Leblebi artık bize emanet. Yeni yuvası, bahçemiz olacak" dedi.

Haber 04-10-20 16:40

Emine Erdoğan, Leblebi isimli engelli köpeği sahiplendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü" kapsamında ziyaret ettiği Yedikule Hayvan Barınağındaki "Leblebi" isimli engelli köpeği sahiplendi - Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllü Yöneticisi Meral Olcay: - "(Erdoğan'ın köpeği sahiplenmesi) Bu bizi çok mutlu etti. Çünkü engelli köpeklerin yuva bulma şansı sıfıra yakın ama bu örnek, bir insanın engelli bir köpeği alması için bir teşvik oldu. Leblebi kızımızın artık bir yuvası var ve çok mutlu olacak" - " Hanımefendi 'Geleceğim, buranın tanıtımı için destek vereceğim, onun dışında Hayvan Hakları Yasası ile ilgili elimden ne geliyorsa bir an önce çıkması için çaba sarf edeceğim.' dedi. Bu bizim için çok önemli"

Yurthaber 04-10-20 12:17

Korona döneminde bol bol leblebi yedik

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle leblebi tüketiminin ikiye katlandığı bildirildi.Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını nedeniyle daha çok evlerinde vakit geçiren vatandaşlar zaman geçirmek için kuruyemişe yöneldi.

Yurthaber 16-07-20 12:05

Korona döneminde bol bol leblebi yedik

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, Korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle leblebi tüketiminin ikiye katlandığı bildirildi.Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını nedeniyle daha çok evlerinde vakit geçiren vatandaşlar zaman geçirmek için kuruyemişe yöneldi.

Yurthaber 16-07-20 12:04

Leblebi: Faydaları nelerdir?

Leblebi, nohutun kavrulmasıyla elde edilen, kuruyemiş sınıfında, kökeninin Orta Doğu olduğu düşünülen bir besindir.

Haber 24-06-20 10:54

Leblebi diyeti nedir, nasıl yapılır?

Nohudun kavrulmasıyla elde edilen bir yemiş türü olan leblebinin sarı ve beyaz olmak üzere iki çeşidi vardır.

Kadin 23-06-20 13:54

Adana'da leblebi atma meselesinden çıkan bir kişinin öldüğü silahlı kavga davası

Adana'da "leblebi atma" meselesinden çıkan bir kişinin öldüğü silahlı kavga davası

Yurthaber 23-06-20 11:28

Belediye’den karantinadaki vatandaşlara jest

Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye getirilerek Çorum’da karantina altına alınan 169 kişiye Çorum belediyesi tarafından leblebi ve kitap hediye edildiSuudi Arabistan’dan ülkemize getirilerek bir kısmı Çorum’daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait İskilipli Atıf Hoca Kız Yurdu’nda 14 gün boyunca karantinaya alınan vatandaşların güzel vakit geçirip Çorum’dan güzel anılarla ayrılması için belediye seferber oldu.14 gün boyunca konuk edilecek 169 vatandaşımıza Çorum Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.

Yurthaber 12-05-20 17:15

Leblebi tüketimi Kovid-19 sürecinde arttı

Türkiye'nin en önemli leblebi üretim merkezlerinden biri olan Denizli'nin Serinhisar ilçesinde işletmeler, koronavirüs döneminde yoğun bir taleple karşı karşıya kaldı - Serinhisar Leblebi İmalat Fabrikaları Kooperatif Başkanı Cemal Kobaş: - "Kuru yemiş sektörü salgın sürecinde artı yönde gelişti. İnsanlarımızın evde olmasından dolayı tüketim çok fazla arttı. Bu süreçte yüzde 30 civarında talep artışı oldu" - TÜKSİAD Başkanı Hüsamettin Karaman: - "Kuru yemiş tüketimi, eve kapanmayla birlikte artış gösterdi. Çekirdek ve leblebi gibi ürünlere talep arttı. Yerli ürünümüz bitmek üzere"

Yurthaber 11-05-20 11:06

Leblebi tüketimi Kovid-19 sürecinde arttı

Türkiye'nin en önemli leblebi üretim merkezlerinden biri olan Denizli'nin Serinhisar ilçesinde işletmeler, koronavirüs döneminde yoğun bir taleple karşı karşıya kaldı - Serinhisar Leblebi İmalat Fabrikaları Kooperatif Başkanı Cemal Kobaş: - "Kuru yemiş sektörü salgın sürecinde artı yönde gelişti. İnsanlarımızın evde olmasından dolayı tüketim çok fazla arttı. Bu süreçte yüzde 30 civarında talep artışı oldu" - TÜKSİAD Başkanı Hüsamettin Karaman: - "Kuru yemiş tüketimi, eve kapanmayla birlikte artış gösterdi. Çekirdek ve leblebi gibi ürünlere talep arttı. Yerli ürünümüz bitmek üzere"

Yurthaber 11-05-20 11:06

Çorum Belediyesi’nden karantinaya alınanlara hediye

Suudi Arabistan’dan Çorum’a getirilerek karantina altında tutulan 315 kişiye, Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler verildi.Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Kredi ve Yurtlar Kurumu İskilipli Atıf Hoca Yurdu’nda kalanlara sürpriz yaparak leblebi ve kitap hediye etti.

Yurthaber 19-04-20 18:32

Tavşanlı’dan 81 ilde 81 okula leblebi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından; "Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum.

Yurthaber 19-03-20 10:58

Çorum belediyesi öğrencileri leblebi ile tanıştırıyor

Çorum Belediyesi, "Ben Onu Hiç Yemedim" kampanyası kapsamında ’Meşhur Çorum Leblebisi" ile minikleri sevindiriyor.Sosyal medya üzerinden başlatılan bir kampanya doğrultusunda öğretmenler, çocukların daha önce tatmadığı yiyecekleri temin ediyor.

Yurthaber 30-01-20 18:32