Meyan Kökü Faydaları Haberleri

Meyan kökünün faydaları nelerdir, meyan kökü hangi hastalıklara iyi gelir? Meyan kökü balgam söker mi?

Geçmişte pek çok farklı medeniyet tarafından şifa niyetiyle kullanılan çok sayıda bitki türü bulunmaktadır. Meyan kökü de sağlık için kullanılan, kökeni Çin, Hint, Mısır ve eski Asur kültürlerine kadar dayanan bir bitki çeşididir. Baklagiller ailesine mensup olan bu bitki görünüm açısından çalıyı andırmaktadır. Bu bitkinin insan sağlığı üzerinde çok önemli yararları vardır. Peki, meyan kökünün faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir ve balgam söker mi?

Haber 15-03-2024 18:51

Faydaları saymakla bitmiyor! O ilde vatandaşlar almak için kuyruğa giriyor... Meyan kökü şerbetinin yapımı ise çok zahmetli

Havaların ısınmasının ardından Diyarbakır'da meyan kökü şerbetçileri piyasaya çıktı. Günde ortalama 90 litre sattıklarını söyleyen şerbetçiler, meyan kökünün her derde deva olduğunu dile getiriyor. Vatandaşlar ise meşrubatlara alternatif olarak gördüğü meyan kökü şerbetini satın almak için kimi zaman kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Şerbetin yapım aşaması ise oldukça zahmetli. İşte haberin detayları...

Finans 07-06-2023 16:27

Yüzyıllardır doğal ilaç olarak görülüyor! Cinsel gücü artırıyor: Hem tozu hem de çayı çok faydalı

Doğal bitkilerin çeşitli sağlık problemlerinde etkili olduğunu düşünenler bu bitkileri sıklıkla kullanıyor. Çok eski zamanlardan beri şifa kaynağı olarak görülen meyan kökü soğuk algınlığından mide problemlerine kadar çeşitli hastalıklara karşı ilaç oluyor. Cinsel gücü arttırdığı da bilinen meyan kökünün farklı kullanım alanları bulunuyor.

Haber 13-12-2022 08:15

Meyan kökü çayı faydaları nelerdir? Meyan kökü çayı nasıl yapılır?

Geçmişten günümüze bitkilerin yaprak, kök ve gövdeleri alternatif tıpta sıklıkla kullanılıyor. Asya ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılan meyan kökü bitkisi adeta bir şifa deposudur. Boyu 2 metreye kadar uzayan meyan kökü bitkisinin kökleri toprağın oldukça derinlerine ilerleyebilir. Yılın her dönemi hasat edilebilen bitki, şerbet ve çay olarak tüketilebilir. Meyan kökü çayının faydaları nelerdir?

Haber 25-10-2022 16:10

Meyan Kökü Faydaları

Meyan Kökü Faydaları Hakkındaki Haberler Mynet'te. Meyan Kökü Faydaları Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Herkes içiyor: Tansiyonu yükseltiyor, ödeme neden oluyor, potasyum seviyelerini düşürüyor!

Yüksek tansiyona iyi geldiği iddia edilen bir bitki çayı 80 yaşındaki adamı hastanelik etti. Hipertansiyon olarak da bilinen yüksek tansiyon, dikkat edilmediğinde ölümcül komplikasyonlara neden olabilir. Bitkisel çaylar, sağlığa olan faydalarıyla biliniyor. Ancak bilinçsizce kullanıldığında faydadan çok zarar verebilir.

Haber 03-09-2022 14:15