Orta Gelir Grubu Konut Kampanyasi Haberleri

Otomobilden kuyuma... 3 ayda tasfiyelik satışlardan 913 milyon TL gelir elde edildi

E-ihale yöntemiyle 2024 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirilen toplam 3 bin 807 ihaleden 3 bin 332’sinde satış gerçekleşti. İhaleler kapsamında 1081 araç satışından yaklaşık 478 milyon lira, 2 bin 251 eşya grubu satışından 435 milyon lira olmak üzere toplam 913 milyon liranın üzerinde gelir elde edildi.

Finans 2024-04-16 09:51:42

1,5 milyon konut için karar! Her an sizin de kapınız çalabilir: Bakan Mehmet Şimşek'ten vergi kaçırana çok net uyarı

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti. Bu mükellefler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere en kısa süre içinde vergi dairelerine gönderilecek. 1,5 milyon konut için fiili denetimlerin başladığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçırarak haksız kazanç sağlayanların takipçisi olacağını söyledi.

Finans 2024-04-09 11:25:13

Kulak tıkanıklığı nasıl geçer, ne iyi gelir? Kulak tıkanıklığı belirtileri ve tedavisi

Kulak tıkanıklığı, günlük yaşamı oldukça rahatsız edebilen ve sıkça karşılaşılan bir durumdur. Kulak tıkanıklığı genellikle kulakta biriken kir, orta kulak iltihabı, havuz suyu, yüksek irtifa değişiklikleri veya sinüzit gibi nedenlerden kaynaklanabilir. Bu durum işitme kaybına neden olabilir veya rahatsız edici bir his yaratarak kişinin genel yaşam kalitesini etkileyebilir.

Haber 2024-03-21 11:03:41

Hurmanın faydaları nelerdir? Günde kaç tane hurma yemek gerekir, hurma bağırsaklara iyi gelir mi?

Hurma, palmiyegiller ailesine mensup, yaygın olarak çöl, tropikal ya da ılıman iklimin egemen olduğu bölgelerde yetişen faydalı bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Koyu kahverengi renge sahip olan hurmanın ana yurdu ise Orta Doğu olarak bilinmektedir. Çeşitli vitamin ve mineraller açısından epey zengin olan hurmanın, insan sağlığı üzerinde pek çok olumlu etkisi mevcuttur. Peki, hurmanın faydaları nelerdir, günde kaç tane hurma yemek gerekir ve bağırsaklara iyi gelir mi?

Haber 2024-03-08 18:29:29

Diğer Haber Etiketleri

tasfiye vergi kulak tıkanıklığı kulak tıkanıklığı nasıl açılır kulak tıkanıklığı nasıl geçer kulak tıkanıklığı neden olur kulak tıkanıklığına ne iyi gelir kulak tıkanması hurmanın faydaları Ramazan Zam Gelir Vergisi artış hazine ve maliye bakanı Mehmet Şimşek semizotu faydaları semizotu kira vergisi kaynana Kira ev sahibi gayrimenkul tapu kayınvalide Maliye denetim gelir Beyanname tahinin faydaları tahin kimyon kimyon faydaları kimyon tohumu ne iyi gelir göbek düşmesi nasıl yazılır tdk ele sosyal medya Kafalar Bilal Hancı atan galatasaray ligi maçın süper li UEFA Manchester United muşmula kredi çekme kredi çekmek kefil ile kredi çekmek kredi çekmek istiyorum sigortam yok kredi çekebilir miyim kefilli kredi çekme şartları sigortasız kredi çekme imkanı TOKİ Orta Vadeli Program (OVP) Recep Tayyip Erdoğan emekliler gelir idaresi başkanlığı kaz eti fırında kaz eti nasıl pişirilir faydaları nelerdir kısır kısır kalori kısır kilo aldırır mı Konut kredisi orta kulak iltihabı fayda bulgur tatlı patates narın faydaları Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücret Hititler kraliçe ünvan kpss a kpss a grubu kpss a grubu dersleri kuşburnu kuşburnu çayı kuşburnu çayı faydaları kuşburnu faydaları kekik yağı kekik yağı covid kekik yağı covide ne işe yarar kekik yağı faydaları kekik yağı korona kekik yağı koronavirüse iyi gelir mi kekik yağı ne işe yarar kira beyannamesi Murat Kurum Hatay deprem İstanbul emlak konut Ankara konut kredisi hesaplama Ziraat Bankası Halkbank yeni evim

Ek MTV'den KDV'ye, Gelir Vergisi'nden, Kurumlar Vergisi'ne... Bakan Şimşek'ten 'vergi artışı' açıklaması! Tutumumuz net

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 31 Mart seçimlerinin ardından orta vadeli programda öngörmedikleri bir adım atmayacaklarını belirten Şimşek, vergilerle ilgili konuya da açıklık getirdi. Şimşek, "Vergiyle ilgili tutumumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini de artırmayacağız. KDV genel oranlarını artırmayacağız" dedi.

Finans 08-03-24 08:18

Semizotunun faydaları nelerdir? Semizotu hangi hastalığa iyi gelir?

İnsan sağlığına olumlu katkılar sağlayan birçok sebze türü bulunmaktadır. Semizotu da bünyesinde barındırdığı çeşitli vitamin ve mineraller sayesinde pek çok yararı olan sebze türlerinden biridir. Pirpirim ismiyle de tabir edilen bu sebze, semizotugiller ailesi içerisinde yer almaktadır. Ana yurdu Hindistan ve Orta Doğu olan bu sebzenin insan sağlığı açısından sayısız yararı bulunmaktadır. Peki, semizotunun faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir?

Haber 23-02-24 18:32

Hem ev sahibi hem kiracılar dikkat, detaylar belli oldu! Gelir İdaresi Başkanlığı kira vergisi için karar almıştı: Eğer birinci dereceden akraba değilse…

Konut kiralarına ilişkin vergilendirme süreci 1 Mart itibarıyla başlıyor. Konut kira potansiyeline sahip dairelerin bir bölümünün ise akrabalar tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıldığı biliniyor. Peki kişilerin akrabalarına ücretsiz oturmaları için tahsis ettikleri evler için vergilendirme nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Finans 22-02-24 10:10

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! Zaten yürürlükte diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Finans 19-02-24 15:01

İkinci gayrimenkulu olanlar dikkat! Kayınvalide Maliye'ye takıldı, akla gelmeyecek cezayla karşı karşıya kaldı

Konut ve iş yeri kira gelir beyannameleri için 31 Mart tarihi belirlenirken ikinci gayrimenkulu olup akrabalarına bedelsiz kullandıranlara da ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Ankara'da kayınvalidesi ve baldızına evini bedelsiz veren bir kişi cezayla karşı karşıya kaldı.

Finans 11-02-24 13:38

Tahinin faydaları nelerdir? Tahin neye iyi gelir, aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Bir Orta Doğu çeşnisi şeklinde karşımıza çıkan tahinin ana maddesi susam bitkisidir. Susam bitkisinin ezilmesi, kavrulması ve soyulması ile güz yüzüne çıkan tahin, çok sayıda kişi tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında yer alır. Özellikle pekmez ile karıştırılarak yenen tahinin sağlık bakımından da sayısız yararı vardır. Buna ek olarak bünyesinde birçok farklı vitamin ve mineral barındırır. Peki, tahinin faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve aç karnına tahin yemek ne işe yarar?

Haber 05-02-24 18:08

Kimyonun faydaları nelerdir? Kimyon neye iyi gelir?

Maydanozgiller ailesinden olan kimyon, beyaz ya da pembe renkte çiçekler açan, mayıs ve haziran aylarında görünen, bir yıllık otsu bir bitki türüdür. Kimyonun ana vatanının Orta Doğu ve Doğu Akdeniz olduğu bilinmektedir. Dik bir gövdesi vardır. Yaprakları ise parçalı ve tüysüzdür. Şemsiyeye benzeyen çiçekleri 3 ya da 5 saplıdır. Meyveleri temmuz ayında olgunlaşır. Farklı formlarda ve çeşitli durumlarda kullanılabilir.

Haber 13-01-24 06:57

Göbek düşmesi nedir, göbek neden düşer? Göbek düşmesine ne iyi gelir?

Göbek düşmesi genellikle hamilelik sonrasında karın kaslarının orta hattında ayrılması anlamına gelir. Hamilelik sırasında rahmin büyümesi ve karın bölgesindeki hormonal değişiklikler, karın kaslarının ayrılmasına neden olabilir. Göbek düşmesi, karın kaslarının bu ayrılması sonucunda ortaya çıkan bir boşluk veya çıkıntı ile karakterizedir. Peki, göbek düşmesi nedir be neden olur?

Haber 30-11-23 17:20

Ulu orta nasıl yazılır? Ulu orta ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede binlerce kelime olması nedeniyle pek çok kelime grubu oluşmuştur. Bunlar içerisinde birleşik kelimeler de bulunur. Birleşik kelimeler gündelik yaşam içerisinde, konuşma dilinde veya yazı dilinde sıklıkla kullanılır. Bilhassa deyimlerin pek çoğu birleşik kelimeler ile oluşur. Bu durumda sıkça kullanılan kelimelerin nasıl yazılması gerektiği konusu ciddiye alınmalıdır. Doğru yazılışı merak edilen kelimelerden biri de ulu ortadır. Peki ulu orta nasıl yazılır?

Egitim 29-11-23 19:21

Öpüşürken yakalandı! Kafalar'dan Bilal Hancı eşini aldattı! Eşi Esin Çepni ihanet görüntülerini paylaştı

Kafalar grubu üyeleri arasında yer alan ve çıkardığı şarkılarla tanınan Bilal Hancı’nın eşi Esin Çepni’nin paylaşımları adeta sosyal medyayı salladı. Eşinin kendisini aldattığını söyleyen Çepni “Ulu orta yapılan bir ihanetin sessizce acısını çekecek kadar asil değilim” diyerek o görüntüleri paylaştı.

Magazin 30-10-23 16:09

Manchester United galibiyeti, şampiyonluktan daha değerli çıktı...

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 2’nci maçında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Manchester United’ı 3-2 mağlup etti. Bu sonucun ardından sarı-kırmızılı ekip puanını 4'e yükseltirken, Manchester United 2'nci maçından da mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray, bu sezon Avrupa'da şimdiye kadar 28.5 milyon euro gelir elde ederek kasasını doldurdu.

Spor 04-10-23 07:39

Töngelin faydaları nelerdir? Töngel ne işe yarar, hangi hastalıklara iyi gelir?

Töngel, bilimsel adıyla Mespilus germanica özellikle Orta Doğu ve Güney Avrupa kökenlidir. Bu eşsiz meyve hem lezzetli tadıyla hem de sağlık açısından sunabileceği bir dizi fayda ile dikkat çeker. Töngelin sağlığa olan katkıları özellikle besin değeri, vitamin ve mineral içeriği antioksidanlarla zengin oluşu sayesinde oldukça çeşitlidir. Aynı zamanda bu meyve sindirim sistemini desteklemekten bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar pek çok farklı sağlık yararı sunar.

Haber 22-09-23 21:48

Kredi çekmek için maaş ne kadar olmalı? Kredi çekme şartları nelerdir?

Bankadan ihtiyaç, konut veya araba kredisi çekmek isteyen bir kişi hangi şartları karşılaması gerektiğini merak eder. Bu nedenle bankalardan kredi çekileceği zaman ne gibi hususların incelendiğinin bilinmesi gerekir. Dolayısıyla kredi çekmek isteyen bir kişinin gelir seviyesinin, sigortalı olduğu sürenin ve yaşının hangi seviyede olması gerektiği üzerine bilgi aktarılmalıdır. Böylelikle kredi başvurusunda bulunmayı planlayan bir kişi temel şartları karşılayıp karşılamadığını öğrenebilir.

Haber 21-09-23 20:22

İş yeri TOKİ başvurusu nasıl yapılır? TOKİ iş yeri başvuru şartları nelerdir?

TOKİ, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olarak hizmet verir. Amacı, dar ya da orta gelirli vatandaşların da ev sahibi olabilmesi için destek olmaktır. Çeşitli kuralları bulunan TOKİ başvuruları iş yeri ya da konut sahibi olmak için ayrı kriterlere sahiptir.

Haber 12-09-23 01:47

Orta Vadeli Planda flaş konut ve emeklilik detayı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Dar ve sabit gelirliye uygun fiyat aralıklarıyla konut üretimine başlanıyor. Kamu bankaları ilk kez ev alacaklara düşük kredi kullandıracak. Bireysel emeklilikte tamamlayıcı uzun süreli bakım sigortası geliyor. İşte detaylar...

Finans 08-09-23 10:08

Son dakika | Orta Vadeli Program'da yol haritası açıklandı: OVP'de enflasyon tahmini 2023 için yüzde 65'e yükseldi: Dolar için 23,9 TL öngörüsü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024-2026 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) açıklandı. 2024 yılı büyüme hedefi yüzde 4, kişi başına gelir 12 bin 875 dolar olarak hedeflenirken, 2023 enflasyon hedefi yüzde 65’e çıktı. Bu yıl sonunda 1.6 trilyon lira bütçe açığı öngörülürken, 2023'te dolar kurunun yaklaşık 23,9 TL olacağı paylaşıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 06-09-23 14:19

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan vergiler için yeni uygulama! MTV, pasaport harcı, emlak vergisi… Tek kelime bile yeterli

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yapay zeka ile çalışan dijital vergi asistanı GİBİ'yi vatandaşların kullanımına sundu. GİBİ, motorlu taşıtlar vergisi, konut vergisi, pasaport ve yurt dışı çıkış harcı ya da cep telefonu IMEI işlemleri gibi vatandaşların günlük hayatına dair birçok konudaki sorulara yanıt veriyor. Uygulama, daha detaylı vergi konularında da hizmet sağlıyor.

Finans 04-09-23 12:00

İstanbul’da kritik toplantı! 3 yıllık yol haritasında son rötuş: Orta Vadeli Program bu hafta açıklanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili bürokratlar önceki gün İstanbul'da bir araya gelerek Türkiye ekonomisi için önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Son rötuşları yapılan, 3 yıllık ekonomi haritasını ortaya koyacak Orta Vadeli Program (OVP) bu hafta açıklanacak. Gelir eşitsizliğinin azaltılmasını, dar gelirlinin korunmasını esas alan OVP’yle ekonomi yönetiminin atacağı adımlar takvime bağlanacak.

Finans 04-09-23 07:20

Kaz etinin faydaları nelerdir? Kaz eti neye iyi gelir?

Kaz eti özellikle Orta Asya, Sibirya ve Kuzey Amerika gibi bölgelerde tüketilen, göçmen kuş olan kazın etinden elde edilen bir et türüdür. Kaz eti, geleneksel olarak yerel kültürlerin yemeklerinde önemli bir rol oynamıştır ve bu bölgelerde besin değeri yüksek bir protein kaynağı olarak kabul edilir. Kaz etinin besin değeri oldukça yüksektir. İçeriğinde zengin miktarda protein bulunur ve bu, kas gelişimi ve vücut onarımı için önemlidir.

Haber 30-08-23 16:03

Pirinç suyunun cilde faydaları nelerdir? Pirinç suyu sivilce lekelerine iyi gelir mi?

Pirinç suyu, pirinç tanelerini haşlama veya suda bekletme yöntemiyle elde edilen bir içecektir. Asya ve Orta Doğu'da uzun yıllardır kullanılan pirinç suyunun sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. İçerdiği lif ve nişasta ile sindirim sistemi için yararlıdır, kabızlık gibi sindirim problemlerini hafifletebilir. Aynı zamanda, bağırsakları rahatlatarak ishalin şiddetini azaltabilir.

Haber 31-07-23 17:06

Kısır kilo aldırır mı? Diyet yapan biri kısır yiyebilir mi?

Kısır özellikle Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen lezzetli ve besleyici bir meze veya salata çeşididir. İçeriğinde bulunan bulgur, sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş kısır tatlı ve ekşi lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Ancak kısır ve kilo alımı arasındaki ilişki hakkında zaman zaman merak uyandıran sorular gündeme gelir.

Haber 31-07-23 14:37

En son 5 yıl önce böylesi olmuştu: Konut kredisi faizleri yükselince bankalardan yeni hamle: Beyaz yakalıya, 40 bin TL maaşı olana kredi var…

Son 5 haftada kredi faizleri 10 puan artışla yüzde 34’ü aştı. Böylece faizler 5 yılın en yüksek seviyesine yükselirken, konut piyasasında yüzde 30’luk daralma tehlikesi gündeme geldi. Bankalar ise yükselen faizler karşısında konut kredisi kullanmak isteyenler için kriter değiştirdi. Daha seçici davranan bankalar artık aylık ortalama geliri 40 bin lira ve üzerinde olan, gelir düzeyi yüksek, hatta beyaz yakalı, kredi skoru yüksek ve düzenli ödeme yapanlara öncelik tanıyor.

Finans 31-07-23 09:04

Orta kulak iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? Orta kulak iltihabı tedavisi kaç gün sürer?

Orta kulak iltihabı özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen bir sağlık sorunudur. Orta kulak kulak zarının arkasında yer alan boş bir bölmedir ve işitme ile denge fonksiyonlarına katkıda bulunur. Orta kulak iltihabı bu bölgedeki enfeksiyon veya iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Enfeksiyon genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişir ve bakteri veya virüslerin orta kulağa yayılmasıyla meydana gelir.

Haber 30-06-23 22:34

Dünyaca ünlü rock grubu Guns N’roses’in gitaristi Saul Hudson, Türk öğrenciyi paylaştı! Legodan yaptığı gitarıyla resmen şov yaptı

ABD'li rock grubu Guns N' Roses'ın gitaristi Slash lakaplı Saul Hundson legodan yaptığı gitarıyla dikkatleri üzerine çeken Can Sayar’ı Instagram hesabından paylaştı. Dünyaca ünlü ismin orta okul öğrencisi Sayar’ın legodan gitarıyla performans sergileyen Sayar’ın videosunu paylaşması sosyal medyadan gündem yarattı.

Trend 27-06-23 15:50

Bulgurun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Bulgurda hangi vitaminler var, neye iyi gelir?

Bulgur: Sağlıklı, besleyici ve lezzetli bir tahıl seçeneği! Bulgur, Orta Doğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Buğdayın parçalanmasıyla elde edilen bulgur, pilavdan salataya, çorbadan dolmaya kadar birçok yemekte kullanılır. Besleyici özellikleri ve çeşitlilik sunan yapısıyla sofralara lezzet katmaktadır. Tercihini sağlıklı beslenmeden yana kullananlar için bulgur, vazgeçilmez bir seçenektir. Peki, bulgur kalbe yararlı mı?

Haber 15-06-23 11:24

Tatlı patatesin faydaları nelerdir? Tatlı patates hangi hastalıklara iyi gelir?

Tatlı patates, sevilerek tüketilen sebze türlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Kahkahaçiçeğigiller ailesinin bir üyesi olan bu sebze, adından da belli olduğu üzere tatlı bir bitki çeşidi olarak tanımlanır. Normal patates gibi bu patates çeşidi de nişastalı olma özelliğine sahiptir. Ayrıca insan sağlığı açısından birçok farklı yararı bulunur. Peki, ana yurdu Orta Amerika olarak bilinen tatlı patatesin faydaları nelerdir?

Haber 12-06-23 18:56

Nar kabuğunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Nar kabuğu özütü nasıl kurutulur, nar kabuğu çayı nasıl yapılır?

Nar kabuğu nar meyvesinin dış katmanını oluşturan sert ve kahverengi renkli bir yapıdır. Orta Doğu ve Güney Asya kökenli olan bu meyve hem taze tüketilirken hem de çeşitli yemeklerde ve içeceklerde kullanılır. Nar kabuğu ise bu meyvenin değerli bir parçasıdır ve birçok faydası bulunur. Ayrıca bazı kültürlerde doğal boya ve tıbbi amaçlar için de kullanılır. Nar kabuğunun kendine özgü aroması ve lezzeti yiyeceklerde ve içeceklerde tatlandırıcı olarak da tercih edilmesini sağlar.

Haber 25-05-23 09:32

Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu, 7 maddeyle açıkladı! Asgari ücret, gelir vergisi, orta sınıf... 'Yeniden düzenleyeceğiz'

Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yayınladığı son videosunda orta sınıfa dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, çalışanlar için gelir vergisini yeniden düzenleyeceklerini ve asgari ücretlilerden vergi alınmayacağını söyledi.

Finans 30-04-23 22:16

Tavananna kimdir, yetkileri ve görevleri nelerdir? Tarihte Tavananna kime denir, hangi uygarlığa aittir?

Orta ve Eski Krallık dönemlerinde rastlanan Tavananna, kökeni Hititçe olan bir sözcüktür. Bu sözcüğün egemen kraliçeyi ifade ettiği bilinir. Tavananna kullanıldığı döneminde kralın eşine verilen bir unvan olmuştur. Ancak bu unvanın başkasına geçmesi için belli başlı şartlar zorunlu kılınmıştır. Yani Tavananna, yetkileri ve görevlerinin yanı sıra bulunduğu dönemdeki haklarıyla da dikkat çekmeyi başaran bir figürdür. Tavananna ne anlama gelir, hangi uygarlığa aittir?

Egitim 20-04-23 10:52

KPSS A grubu nedir, konuları nedir? KPSS A grubu meslekleri nelerdir?

Lisans, orta öğretim ya da ön lisans mezunları, istedikleri takdirde memurluk sınavına girerek atama yolu ile memur olarak çalışabilir. Bunun için Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girilmeli ve bu sınavda belirlenmiş olan puan alınmalıdır. Farklı meslekler ve atamalar için sınıflandırmalar yapılmıştır. KPSS A grubu da belli bir meslek alanı için atamaların yapıldığı sınıflardan biridir. Peki, KPSS A grubu meslekleri nelerdir?

Haber 20-04-23 10:39

Kuşburnu faydaları nelerdir, kilo verdirir mi? Kuşburnu neye, hangi hastalıklara iyi gelir?

Kuşburnu güçlü bir antioksidan kaynağı ve C vitamini deposu olarak bilinen çalı tarzı bir bitkidir. Hem tıbbi hem de gastronomik amaçlar için kullanılan kuşburnu yüzyıllardır kullanılan bir bitkidir. Birçok kültürde özellikle Kuzey Avrupa ve Orta Doğu'da yaygın olarak kullanılır. Bu bitkinin farklı parçaları çeşitli şekillerde kullanılabilir ve çeşitli sağlık yararları sağlayabilir.

Haber 10-04-23 11:06

Kekik yağının faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Kekik yağı ve çayı nelere iyi gelir, ne işe yarar?

Kekik yağı kekik bitkisinden elde edilen ve sağlık açısından birçok faydası olan bir yağdır. Kekik bitkisi Akdeniz bölgesinde ve Orta Doğu'da yetişen çiçekleri ve yaprakları baharat olarak kullanılan bir bitkidir. Kekik yağı ise bu bitkinin özünden damıtılarak elde edilen bir uçucu yağdır. Kekik yağı antioksidan, antiseptik, anti-inflamatuar, antimikrobiyal ve antifungal özellikleriyle tanınır. Birçok sağlık sorununa karşı kullanılır. Peki, kekik yağı ve kekik çayı neye iyi gelir?

Haber 17-03-23 16:39

Ev, iş yeri, arsa, arazi, yazlık sahiplerini ilgilendiriyor: Kira gelir beyannamesi için son gün 31 Mart! 70 bin TL’ye kadar…

Gayrimenkul ve arsa sahipleri için kira dahil gelir vergisi beyanname süresi Mart ayı ile birlikte gündemde yer alan konular arasına girdi. Konut ve işyeri kira geliri elde eden milyonlarca kişinin 31 Mart’a kadar beyanname vermesi gerekiyor. Belirli tutarın altında elde edilen konut ve iş yeri kira gelirleri için beyanname verilmesi ise gerekmiyor. Peki, Kira gelir beyannamesi ne zaman, nasıl, nereden verilir/ödenir? İşte kira gelir vergisi ödeme tarihi 2023…

Finans 17-03-23 09:00

SON DAKİKA | Deprem önlemi... İstanbullular dikkat! Bakan Kurum açıkladı: 1,5 milyon riskli konut iki rezerv alana taşınıyor

Son dakika haberi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul ve Hatay'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Defne ve Samandağ merkezli depremler nedeniyle az hasarlı, hasarsız, orta hasarlı olarak değerlendirilen binaların yeniden değerlendirileceğini söyleyen Bakan Kurum, Hatay'da yeni binaların yapılacağı yeri de açıkladı. İstanbul için de konuşan Kurum; 1.5 milyon riskli konutun iki rezerv alanına taşınacağını duyurdu.

Haber 28-02-23 16:54

0,69 faizli orta gelirliye konut kredisi işlemleri başladı! İstanbul’da hane geliri 80 bin TL olan yararlanabilecek

Orta gelirliyi konut sahibi yapmayı amaçlayan Yeni Konut Finansman Programı için dün Resmi Gazete’de yeni bir karar yayımlandı. Bu kapsamda söz konusu kurallar çerçevesinde bankalar değerlendirdikleri başvuruların kredi işlemlerini gerçekleştirebilecek. Programdan yararlanmak için bankaya başvuracak kişilerin azami net hane geliri de belirlendi. İstanbul’da yüzde 0,69 ile konut almak isteyen bir kişinin hane halkı geliri azami 80 bin TL olarak belirlendi.

Finans 25-02-23 07:19

0,69 faizli konut kredisi nasıl alınır, şartlar ne? 0,69 faizli konut kredisi veren bankalar hangileri?

0,69 faizli konut kredisinin ayrıntıları merak ediliyor. Orta gelirliye konut desteği kapsamında, ev sahibi olmak isteyenlere uygun fiyatlı kredi desteği verilecek. Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin şartlar ve diğer detaylar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Kampanya kapsamında yüzde 0,69 oranında faizle 15 yıl vadeli konut sahibi olunabilecek. Peki, 0,69 faizli konut kredisi nasıl alınır, şartlar ne? 0,69 faizli konut kredisi veren bankalar hangileri? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgi

Finans 24-02-23 15:39

0,69 oranlı düşük kredi faizi, 15 yıl vade... Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor! Orta gelirliye konut kampanyası Resmi Gazete’de

Orta gelirliye konut desteği kapsamında uygun fiyatlı kredi desteği sağlanacak. Yeni Konut Finansman Programı için ilişkin şartlar ve diğer detaylar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre sıfır ev almak isteyenler için 15 yıl vade, 5 milyon liraya kadar kredi verilecek. Kredi faiz oranları ise 2 milyon liraya kadar yüzde 0,69, 2-4 milyon lira arasında yüzde 0,79, 4-5 milyon arasına ise yüzde 0,99 olarak uygulanacak.

Finans 24-02-23 08:08

İstanbul'da en yaşlı konut stoku o ilçelerde '6,2 milyon kişi...' 12 maddelik yol haritası! Önemli çağrı

İstanbul'da 2000 ve öncesi bina sayısı 818 bin adedi aşarken en yaşlı konut stokunun Fatih ve Üsküdar'da olduğu ortaya kondu. Uzmanlar, deprem dayanıklılık testi yaptırılması, sonuca göre binanın güçlendirilmesi veya dönüştürülmesi çağrısı yapıyor. KENTSEV Başkan Vekili Haldun Ersen İstanbul'da muhtemel 7,5 ve üzeri bir depremde hafif, orta, ağır ve çok ağır hasar alması beklenen 491 bin binada 6,2 milyon kişinin yaşadığının tahmin edildiğini söyledi ve 12 maddelik yol haritasına dikkat çekti.

Finans 15-02-23 11:42

Ev almak isteyenlere müjde! İkinci el konutlar için yeni proje yolda

Orta gelirliye yönelik olarak hayata geçirilen sıfır konut kampanyasının ardından bir müjde de ikinci el konut için verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir canlı yayında konut destek programlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan; ikinci el konutlarla ilgili yeni bir proje yapılacağının müjdesini verdi. İşte konuya dair tüm ayrıntılar...

Finans 02-02-23 16:20

Orta gelirliye konut projesi fırsatçıları radarda! İhbar yağdı: Vergilere inceleme...

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik yapılan incelemeler sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Gayrimenkulun değerini düşük gösteren 80 bin mükellef de RADAR sistemine takıldı.

Finans 30-01-23 09:16

Orta gelirli konut projesi Resmi Gazete’de! Kararda dikkat çeken detay: Satış bedelinin yüzde 25’i kadar…

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yanlış veya yanıltıcı beyanda bulunan konut sahiplerine, konutu alırken beyan edilen satış bedelinin yüzde 25'i kadar idari para cezası uygulanacak. Hazine, kampanya kapsamında ev alanlara ilk üç yılda taksidin hane halkı gelirinin yüzde 30'unu aşan kısmı kadar destek sağlayacak.

Finans 28-01-23 07:19

Orta gelirliye konut kampanyası Meclis'ten geçti! Fiyat arttırana ceza yolda! En az ödeyecekleri rakam...

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının finansmanına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kampanyadan sonra fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmalara cezalar 10 kat artırılarak uygulanacak. Konut bedelinin en az yüzde 10'u kadar ceza kesilebilecek.

Finans 26-01-23 08:08

Orta gelirliye konut kampanyası sonrası konut fiyatları uçtu! 15 günde dudak uçuklatan rakam

Konut projeleriyle ilgili kampanyalar açıklanır açıklanmaz fırsatçılar da harekete geçti. 15 Ocak'ta başlayan orta gelirliye konut kampanyasıyla birlikte ev fiyatları aldı başını gitti. Son örnek ise Ankara'dan geldi. İlana 5 Ocak'ta satışa koyulan bir daire, sadece 15 gün içerisinde neredeyse 2 katına çıktı. O ilanı takibe alan bir vatandaş "500 bin, 600 bin TL'lik zamlara alıştık ama bir anda 2 katına çıkması bizleri şoke etti" dedi.

Finans 25-01-23 07:13

Konut kredisi hesaplama: Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi nasıl hesaplanır? 0.69 konut kredisi detayları

0.69 konut kredisi, orta gelirlilere yönelik "Yeni Evim Kampanyası" kapsamının başlamasının ardından araştırılmaya başlandı. TOKİ sosyal konut kampanyasının ardından orta gelirlilere yönelik başlatılan yeni kampanyada faiz oranı yüzde 0,69'dan başlayan oranlarla uygulanacak. Finansman tutarı 2 milyon liraya kadar 0,69, 2 ile 4 milyon lira arası için 0,79 ve 4 ile 5 milyon lira arası 0,99 faiz/kar payı ile 15 yıl vadeli olacak. Peki, konur kredisi nasıl hesaplanır?

Finans 24-01-23 16:38

Orta gelirliye konut kampanyasında 85. taksit detayı! AK Partili vekil açıkladı: O para geri alınacak...

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak projede devlet desteği ilk 3 yıl taksit ödemelerinde geçerli olacak. Ancak 15 yıl vadeli planda ilk üç yıl verilen Hazine katkısının 85’inci taksitten itibaren geri alınması öngörülüyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, faiz oranının basit faiz yöntemi kullanılarak hesaplanacağını, geri ödeme süresince ilave bir faiz alınmayacağını belirtti.

Finans 24-01-23 10:34