Roma Imparatorluğu Haberleri

Margos Antlaşması nedir, neden önemlidir? Avrupa Hun Devleti Margos Barış Antlaşması’nı hangi devletle imzalamıştır, sonuçları nelerdir?

Margos Antlaşması, Avrupa Hun Devleti Hakanı Attila ile Doğu Roma İmparatorluğu arasındaki problemlerin giderilmesi amacıyla 434 yılında imzalanmştır. Her iki devlete eşitlik sağlamak amacıyla Attila özellikle, Tuna Irmağı'nda yer alan Margos Kalesi'nin önünde Bizans elçilerini at üstünde karşılamış ve bu antlaşmanın maddelerini bildirmiştir. Margos Antlaşması nedir, neden önemlidir?

Egitim 08-05-2023 10:02

12 Levha Kanunları nedir, hangi uygarlığa aittir? Madde madde 12 Levha Kanunları nelerdir, kim tarafından hazırlanmıştır?

Geçmişi MÖ 451 yılına uzanan 12 Levha Kanunları, Avrupa hukuk sisteminin yapı taşı olarak görülmesi bakımından oldukça önemlidir. Bir komisyon tarafından hazırlandığı bilinen 12 Levha Yasaları, halk ile asiller arasındaki sınıf mücadelesine bağlı olarak oluşturulmuştur. Bu kanunların temel amaçları hukuki ve siyasi olarak iki temel çerçevede incelenebilir. 12 adet levha üzerine yazıldığı ve topluma arz edildiği bilinen 12 Levha Yasaları kim tarafından hazırlanmıştır?

Egitim 20-04-2023 10:26

Dardania Krallığı ne zaman kuruldu, yıkıldı? Dardania Krallığı neresi, kim tarafından kuruldu?

Milattan önce birçok medeniyet ve krallık kurulmuş ve zaman içinde türlü sebeplerle yok olmuştur. Bu medeniyetlerin çoğu insanlığın gelişimine katkı sağlamış, tarihte derin izler bırakmıştır. Bugünün dünyasında farklı bölgelerde yaşamış ve uzun süre varlığını sürdürmüş olan krallıklardan biri de Dardania Krallığı’dır. Milattan önce 4. yüzyılda varlığını gösteren ve Dardanya olarak da bilinen krallık nedir, kim tarafından kuruldu?

Egitim 24-02-2023 17:28

Büyükannesinin bahçesinden altın çıktı! O kadar nadir bulunuyor ki değeri dudak uçuklattı

29 yaşındaki Austen Perry isimli bir adam büyükannesinin arka bahçesinde metal dedektörüyle ilginç bir keşfe imza attı. Kendisini eğlendirmek için metal dedektörünü alarak bahçeyi turladığını ifade eden Perry, nadir bulunan bir Roma altını buldu. Altını nakit paraya çevirmeyi düşünen Perry değerini duyduğunda ise şaşkına döndü.

Trend 14-11-2022 15:53

Roma Imparatorluğu

Roma İmparatorluğu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Roma İmparatorluğu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.