Staj Ucreti Haberleri

Erdoğan mitingdeki slogana Çırağa, kalfaya müjde olmaz deyip tepki gösterdi! Özgür Özel'den jet yanıt: Seslerini duyurmak isteyenleri gözaltına aldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitinginde bir vatandaşın staj ve çıraklık sigortasıyla ilgili sloganı üzerine Erdoğan tepki gösterdi. Erdoğan'ın 'müjde' sözleri kısa sürede ses getirirken CHP lideri Özgür Özel'den de jet yanıt geldi. Adana'daki mitinginde konuşan Özel, "Erdoğan bu sorunu dile getirmek isteyenleri gözaltına aldırdı" dedi.

Haber 2024-03-17 16:42:10

Kademeli emeklilik rafa kalktı… Canlı yayında ’10 yıllarımızı etkileyecek’ diyerek anlattı: 1999-2008 arası sigortalılar dikkat!

Kademeli emeklilik bekleyenler için açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan çok net olarak, "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" dedi. 1999-2008 arası sigorta girişi olanların yakından takip ettiği konuya ilişkin Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır dikkat çeken bir yorum yaptı: “EYT bizim 10 yıllarımızı ciddi manada etkileyecek bir durum. Ama yanlış yapıldı. Yeni yanlışlar yapılır mı? Açıkçası yapılmaz diyemiyorum..."

Finans 2024-02-27 10:57:45

Kademeli emeklilik ve staj için çalışma var mı? Bakan Işıkhan'dan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti MYK toplantısı sonrasında kademeli emeklilik ve stajla ilgili açıklama yaptı. Bakan Işıkhan "Gündemimizde staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" ifadelerini kullandı.

Finans 2024-02-26 21:02:29

Kademeli emeklilikte yeni gelişme! Açıklamalar peş peşe geldi: Cemal Enginyurt’tan 1999-2008 arası sigortalılar için dikkat çeken sözler

9 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayanlarların bazıları 1 gün için 17 yıl fazladan çalışacak. EYT kapsamına giremeyenler ‘kademeli emeklilik’ beklerken açıklamalar da peş peşe geldi. MHP’li vekil İsmail Akgül Meclis’te kademeli emeklilik talebini sesli olarak dile getirirken, Cemal Enginyurt ise, ‘kademeli emeklilik gelmez’ dedi. Staj ve çıraklıkta ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ tartışmalarına dikkat çeken bir yanıt verdi.

Finans 2024-02-24 09:35:26

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na gündem olacak teklif! 'Yanıma gelip biraz staj yapsan öğretiriz ama...'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum arasındaki kentsel dönüşüm polemiği sürüyor. Kurum'un 'İstanbul'da 650 bin konut dönüşümü' vaadi için İmamoğlu 'mümkün değil' yorumunda bulunmuştu. Kurum'dan da İmamoğlu'na bu konuyla ilgili şaşırtan bir teklif 'staj' teklifi geldi. İşte detaylar...

Haber 23-02-24 17:40

Muşlu öğrenciler İtalya’da staj görüyor

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında önemli bir adım atarak öğretmen ve öğrencilerini uluslararası deneyimlerle buluşturuyor.

Yurthaber 22-02-24 15:27

SGK'dan 'staj ve çıraklık mağdurları için EYT toplantısı' iddialarına yalanlama: 'Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır'

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi sonrası Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup da emeklilik başvurusu 'staj' ve 'çıraklık' nedeniyle kabul edilmeyenler için SGK'da toplantı yapıldığı iddia edilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Finans 09-02-24 17:30

Öğrenci belgesi nasıl ve nereden alınır? E-Devletten öğrenci belgesi alma

Öğrenciliği devam eden kişilerin, staj başvurusu, burs işlemleri ya da başvuruları gibi çeşitli kurumlarla ve kuruluşlarla ilgili durumlarda öğrenci olduklarını kanıtlamaları gerekli olabilir. Bu kanıt için çeşitli kurum ve kuruluşlardan alınabilecek öğrenci belgesi ya da öğrenim belgesi ilgili ve yetkili birimlere beyan edilir.

Haber 05-02-24 19:19

Kütahya'da mobilya atölyesinde sunta bloklarının altında kalan öğrenci öldü

Kütahya'da, staj gördüğü atölyede üzerine sunta blokları devrilen 15 yaşındaki öğrenci yaşamını yitirdi.

Yurthaber 23-01-24 14:07

Sac bükme makinesine kafası sıkışması sonucu ölen çocuğun cenazesi defnedildi

İstanbul'da, staj yaptığı fabrikada sac bükme makinesine kafası sıkışan ve kaldırıldığı hastanede 7 gün sonra yaşamını yitiren çocuğun cenazesi Giresun'a toprağa verildi.

Yurthaber 17-01-24 14:28

Fabrikada feci ölüm kamerada

Esenyurt’ta 14 yaşındaki çocuk, staj gördüğü demir fabrikasında kafasını sac büküm makinesine sıkıştırıp ağır yaralandı.

Yurthaber 16-01-24 15:46

14 yaşındaki Arda'nın kafası sac büküm makinesine sıkıştı... Dikkat çeken '16 dakika' iddiası! Hala hayati tehlikesi var

Büyükçekmece'de staj gördüğü iş yerinde kafası sac büküm makinesine sıkışan 14 yaşındaki Arda Tonbul ağır yaralandı. Kafası sıkıştığı yerde 16 dakika boyunca kurtarılmayı bekleyen Tonbul, günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Haber 14-01-24 11:30

Meslek liseli gençler belediyenin atölyelerinde iş hayatına hazırlanıyor

Batman'da meslek liselerinin son sınıfında okuyan bir grup genç, belediyenin atölyelerinde staj yaparak mesleği ustalarından öğreniyor.

Yurthaber 26-12-23 11:51

STAJYER MAAŞI 2024! Asgari ücret ile stajyer maaşı ne kadar olacak, kaç TL artacak?

Staj maaşının 2024 Ocak ayı itibarıyla ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu olurken vatandaşın gözü asgari ücret 3. toplantısı için yapılması beklenen açıklamaya çevrildi. Bilindiği üzere zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin yüzde 30'u ödenmek durumunda. 2024 ocak ayı asgari ücret zammının 29 Aralık 2023 Cuma gününe kadar belli olması bekleniyor. İşte 2024 staj maaşı zammında son durum...

Finans 25-12-23 07:41

16 yaşındaki Bekir, Uşak'ta 'kahraman' ilan edildi!

Aşçılık Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Bekir Ok, staj yaptığı restoranda bir müşterinin hayatını Heimlich Manevrası'yla kurtardı. Heimlich tekniğini sosyal medyadan öğrendiğini ifade eden Bekir, geçen yıl da küçük bir çocuğu otomobilin altında kalmaktan son anda kurtarmıştı. Genç Bekir, Uşak'ta halk tarafından kahraman ilan edildi.

Haber 01-09-23 10:27

Bakan Uraloğlu'ndan stajyer öğrencilere dikkat çeken mesajlar! Mutlaka diyerek tavsiye etti: Bir abiniz, arkadaşınız, büyüğünüz olarak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulusal Staj Programı Kariyer Buluşması" kapsamında stajyer öğrencilerle buluştu. stajyer öğrencilere hitap eden Uraloğlu, "Çok okumalıyız dilimizi geliştirmeliyiz, okumanın her türlü öğrenmemizden faydası var. Bir abiniz, arkadaşınız ve büyüğünüz olarak tavsiyem mutlaka bir yabancı dil öğrenin yanınızda dursun" nasihatinde bulundu.

Haber 16-08-23 12:10

ALKÜ aşçılık öğrencileri Avrupa’da staj görüyor

ALKÜ Aşçılık Programı öğrencileri, Erasmus çerçevesinde yakaladıkları yurt dışı eğitim fırsatıyla kariyerlerini sağlam temeller üzerine kuruyor.

Yurthaber 26-07-23 15:16

YENİ TORBA YASA MADDELERİ 2023: Yeni torba yasa ne zaman çıkacak, TBMM'den geçti mi? Memur maaşı zammı, Bağkur affı, staj...

Yeni torba yasa maddeleri, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı nedeniyle merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Memur ve emekli maaşları, sıfır ve ikinci el araçlar gibi birçok konuya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz" dedi. Peki, yeni torba yasa maddeleri neler? Yeni torba yasa ne zaman çıkacak, TBMM'den geçti mi?

Finans 04-07-23 20:35

Asgari ücrete zam sonrası maaşlara ek olarak verilecek! Yemek bedeli Temmuz 2023 için belli oldu: Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor...

Asgari ücrete zam sonrası birçok kalemde ödemeler de 1 Temmuz itibarıyla değişecek. İşsizlik ödeneği, genel sağlık sigortası (GSS) primi, kıdem tazminatı, staj ücretinin yanı sıra yıl sonuna kadar işverenlerin yemek bedelinden istisna edebileceği kazanç tutarı da belli oldu. Buna göre işverenin yemek istisnası tutarı 105,75 TL olarak uygulanacak.

Finans 22-06-23 08:42

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 ne kadar oldu, kaç TL? Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sonrası açıklama!

Yeni asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı. Gelen zam ile işsizlik maaşı da dahil olmak üzere 65 yaş aylığı, staj ücreti, sosyal yardımlar, emzirme yardımı, kıdem, ihbar, iş göremezlik ödeneği de yükseldi. Birçok kişi internette, "2023 Asgari ücret zammı ne kadar oldu, kaç TL?" dorularına yanıt arıyor. İşte 2023 asgari ücret zammı ile detaylar...

Finans 20-06-23 12:22

ASGARİ ÜCRET 2023 SON DAKİKA: Asgari ücret ne kadar oldu, 11 bin 402 TL mi? Bakan Işıkhan açıkladı

Yeni asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı. Gelen zam ile işsizlik maaşı da dahil olmak üzere 65 yaş aylığı, staj ücreti, sosyal yardımlar, emzirme yardımı, kıdem, ihbar, iş göremezlik ödeneği de yükseldi. Peki, 2023 Asgari ücret zammı ne kadar oldu, kaç TL? İşte 2023 asgari ücret zammı ile ilgili merak edilenler...

Finans 20-06-23 12:20

STAJ ÜCRETİ 2023: ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 ile staj ücreti ne kadar olacak, kaç TL?

Staj ücretinin ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar bugün yapılacak olan 2. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı sebebiyle hız kazandı. Geçen sene 100'e yakın bir artış yapılan ve bu yıl başında yüzde 54,7 zamla net 8 bin 506 TL'ye yükseltilen asgari ücrette ara zam için gerçekleştirilecek 2. toplantı için geri sayım sürüyor. Temmuz ayında asgari ücret zammı ile birlikte staj ücreti de değişecek. Peki, asgari ücret ara zammı ile yeni staj ücreti ne kadar olacak, kaç TL?

Finans 19-06-23 08:48

Bulduğu yöntem sosyal medyada gündem yarattı! İşe uçakla gidip geliyor... “Uçak biletleri ev kiralarından daha ucuz”

21 yaşındaki Sophia Celentano, Amerika Birleşik Devletleri’nin Günay Karolina eyaletinde yaşıyor. ABD’nin New Jersey eyaletinde pazarlama alanında kurumsal bir şirkette staj yapmaya başladığını ifade eden Celentano, TikTok’tan yaptığı paylaşımda ev kiralarından dert yandı. Haftada bir kez işe gittiğini belirten Celentano, ev kirası yerine çareyi uçak bileti alıp gidip gelmekte buldu.

Trend 15-06-23 14:37

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 2. TOPLANTI TARİHİ: Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Ara zam oranı görüşülecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantısında, asgari ücrete Temmuz'da yapılacak ara zam oranı görüşülecek. Bilindiği üzere 13 Haziran Salı günü Türk-İş ve TİSK'in katılımıyla ilk toplantı gerçekleştirildi. Yapılacak zam işsizlik maaşı, sosyal yardımlar, emzirme yardımı, 65 yaş aylığı, staj ücreti, kıdem, iş göremezlik ödeneği, ihbar gibi birçok kalemi etkileyecek. Peki, asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantı tarihi...

Finans 15-06-23 11:57

ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTI tarihi belli oldu mu, ne zaman? 2023 asgari ücret zammı ne kadar olacak, kaç TL zam yapılacak? 2. toplantı tarihi...

Asgari ücret 2. toplantı tarihi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Brüt net asgari ücret hesabı yapanların en çok merak ettiği konu olan ‘2023 asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?’ sorusu gündemdeki yerini aldı. Asgari ücret zammı işsizlik maaşı, sosyal yardımlar, emzirme yardımı, 65 yaş aylığı, staj ücreti, kıdem, iş göremezlik ödeneği, ihbar gibi birçok kalemi etkileyecek. İşte detaylar...

Finans 14-06-23 12:50

STAJ ÜCRETİ 2023: Staj ücreti ne kadar, kaç TL? Asgari ücret ara zammı ile staj ücreti ne kadar olur?

Staj ücreti ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün gerçekleştirildi. Ocak ayında gelen zam sonrası 8 bin 506 TL'ye yükselen asgari ücrete temmuz ayında artış yapılması planlanıyor. Peki, staj ücreti ne kadar, kaç TL? Asgari ücret ara zammı ile staj ücreti ne kadar olacak?

Finans 13-06-23 15:36

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 ne kadar olacak, kaç TL? Temmuz asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Toplantı sonrası ilk açıklama!

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücret zammı işsizlik maaşı, sosyal yardımlar, emzirme yardımı, 65 yaş aylığı, staj ücreti, kıdem, iş göremezlik ödeneği, ihbar gibi birçok kalemi etkileyecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı saat 14.00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapıldı. Peki, asgari ücret zammı 2023 ne kadar olacak, kaç TL? Temmuz asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?

Finans 13-06-23 15:33

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023 ne kadar olacak, kaç TL? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası açıklama!

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücret zammı işsizlik maaşı, sosyal yardımlar, emzirme yardımı, 65 yaş aylığı, staj ücreti, kıdem, iş göremezlik ödeneği, ihbar gibi birçok kalemi etkileyecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı saat 14.00'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapıldı. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte TÜRK-İş heyeti başkanı Veli Solak'ın asgari ücret açıklaması...

Finans 13-06-23 15:27

ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2023: Asgari ücret zammı ne kadar olacak, ara zam ne kadar olur? 85 milyonu etkileyecek!

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamaları Temmuz ayının yaklaşması nedeniyle vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yapılacak zam 85 milyon vatandaşın cebine yansıyacak. Gelecek zam ile işsizlik maaşı da dahil olmak üzere 65 yaş aylığı, staj ücreti, sosyal yardımlar, emzirme yardımı, kıdem, ihbar, iş göremezlik ödeneği de yükselecek. Peki, Asgari ücret zammı ne kadar olacak? 2023 Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Finans 12-06-23 09:53

Gazi Üniversitesi Erasmus Bahar Şenliği etkinliği gerçekleştirildi

Erasmus programları çerçevesinde 2004 yılından bu yana öğrencileri yurtışında eğitim alma ve staj yapma imkanları sunan Gazi Üniversitesi’nde Erasmus bahar şenliği gerçekleştirildi.

Yurthaber 26-05-23 15:21

Staj mağdurları için heyecanlandıran gelişme: Bağ-Kur prim eşitlemesi sonrası ortaya çıktı! Çalışma için ilk adım atılıyor...

Bağ-Kur’lu esnafın 9000 prim gününü SGK’lılar gibi 7200’e indiren düzenlemede hazırlıklar devam ederken dün TESK Başkanı ve Bakan Vedat Bilgin arasında kritik bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede prim eşitlemesinin yanında EYT kapsamına dahil edilmeyen çıraklık ve staj mağdurları için önemli bir gelişme yaşandı. Sorunun çözümü için ilk olarak, staj kapsamında çalışanlarla ilgili istatistiklerin çıkarılacağı ve sonrasında maliyet hesaplaması yapılabileceği öğrenildi.

Finans 09-05-23 10:48

EYT STAJ MAĞDURLARI SON DURUM: EYT'de staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? SSK, Bağkur’luya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan staj açıklaması

EYT staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? Esnafın emeklilik primi sayısının SGK’lılarla eşitlenmesinde ayrıntılar belli olurken netleşirken kendi hesabına çalışan doktor, eczacı, avukat da konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Birçok kişi bilgi edinmek için arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, EYT'de staj ve çıraklık sigortası sayılacak mı? İşte, SSK, Bağkur’luya İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT'liler için staj açıklaması...

Finans 09-05-23 09:23

Son dakika | Kılıçdaroğlu'ndan 'staj mağdurları' mesajı! Hiç endişe etmeyin diyerek seslendi: Tek amacım...

Son dakika haberi: 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerine 20 gün kala mitinglerine devam ediyor. Bugün Ardahan'daki konuşmasında, EYT düzenlemesiyle gündeme gelen staj mağduriyetine değinen Kılıçdaroğlu, "Onu da çözeceğim, hiç endişe etmeyin. Tek amacım bu ülkeye huzuru getirmek" ifadelerini kullandı. Mülakat, kadınlara sosyal güvence gibi konulardaki vaatlerini de açıklayan Kılıçdaroğlu halka "Kul hakkı yiyene oy vermeyin!" diye seslendi.

Haber 24-04-23 11:34

Stajyer öğrencilere cinsel istismardan tutuklanmıştı! Doktor serbest bırakıldı

Balıkesir Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi T.A., staj gören 17 yaşındaki 3 lise öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Tutukluğa itiraz sonucu T.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber 22-04-23 11:24

EYT için yeni düzenleme talebi! ‘Staj ve çıraklık başlangıç sayılsın’ dedi: O detaya dikkat çekti…

EYT ile yeniden gündemdeki sıcaklığını arttıran staj ve çıraklık sigortasının emeklilik için başlangıç sayılması konusunda TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den yeni bir talep geldi. Palandöken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasından esnaf ve sanatkar ile "staj mağdurlarının" da faydalanmasının sağlanmasını istedi. Esnafa sağlanacak geriye dönük borçlanma hakkı ile devlete önemli bir gelir kaynağı yaratılacağının altını çizdi.

Finans 28-03-23 09:29

Depremde yardım gönüllüsü olan gençler Çanakkale’de

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ikinci seferle, depremin ilk gününden itibaren yardım toplama merkezlerinde gönüllü olarak çalışan ve belediyede staj yapan lise öğrencileri Çanakkale’ye uğurlandı.

Yurthaber 23-03-23 15:23

Bu hafta Meclis'e geliyor: Bakan Bilgin'den geçici işçi ve staj mağdurları için açıklama: 'Dosyayı kapatıyoruz...'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçiler dosyasının hafta içerisinde Meclis gündemine alınacağını ve sorunun çözüleceğini söyledi. Staj ve çıraklık içinse Bakan Bilgin çok net ifadeler kullandı. Bilgin, “Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın” diye konuştu.

Finans 15-03-23 13:30

Staj ve çıraklık EYT kapsamına dahil edilecek mi? Flaş gelişmeyi duyurdular: Yarın saat 12’de…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT şartları için tüm belirsizlikler ortadan kalkarken sayıları yüz binleri bulan staj ve çıraklık sigortası mağdurları kapsama dahil edilip edilmeyeceklerini araştırıyor. Bu kapsamda kritik bir gelişme yaşandı. Binlerce staj ve çıraklık sigortası mağduru yarın saat 12’de Ankara’da bir araya gelecek.

Finans 11-03-23 14:27

Ulusal Staj Programı nedir? Ulusal Staj Programı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte son başvuru tarihi!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatılan Ulusal Staj Programı (USP) başvurularıyla ilgili detaylar belli oldu. Yükseköğretimde üç senedir devam eden Kariyer Kapısı USP hakkında arama motorlarında Ulusal Staj Programı başvuruları Kariyer Kapısı üzerinden alınıyor. Peki Ulusal Staj Programı nedir? Ulusal Staj Programı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Egitim 03-03-23 15:32

Son dakika: Akşener'den Erdoğan'a peş peşe 'Sinan Ateş' soruları! Sayın Erdoğan, bu senin sorumluluğun

Son dakika haberi: İYİ Parti lideri Meral Akşener, Sinan Ateş cinayeti üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterirken "Sinan Ateş'in katilleri nerede? Katilleri kim saklıyor? Adalet neden yerini bulmuyor" diye sordu ve "Sayın Erdoğan, bu alçakları bulmak senin sorumluluğundur" dedi. EYT kanunuyla ilgili "'Şimdi onlara prim ödeme gün sayınız yetmiyor' diyorsunuz" diyen Akşener, staj ve çıraklıkla ilgili de önerge verdiklerini açıklayarak "Emeklilik sistemini tümüyle ela alacağız" dedi.

Haber 01-02-23 10:43

Staj ve başlangıç sigortası EYT'yi etkileyecek mi? Staj ve başlangıç sigortası EYT kapsamında mı?

Staj ve çıraklık sigortasının EYT'yi etkileyip etkilemeyeceği araştırılıyor. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) için son düzlüğe girildi. Emekliliğin önünü açan kanun teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na sunuldu. 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı tanınacak. Bununla birlikte, emeklilikte staj ve çıraklık sigortasının etkili olup olmayacağı da gündemdeki yerini aldı. Peki staj ve başlangıç sigortası EYT'yi etkileyecek mi?

Finans 30-01-23 14:36

SON DAKİKA | Milyonların gözü EYT'de! Staj sigorta girişi sayılacak mı? AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'ndan açıklama

Son dakika: EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesine sayılı günler kaldı. EYT ile ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. "Şubat ayı içerisinde EYT yasalaşacak. Mart ayında EYT'li arkadaşlarımız maaşlarını alacak" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Staj, sigorta girişi sayılacak mı?" sorusuna da yanıt verdi. Akbaşoğlu, "Bu stajyer kardeşlerimizin ayrı bir talebi. Her bir başlığı ayrı ayrı ele alacağız" dedi.

Finans 25-01-23 13:49

Adana’da 12 avukata törenle ruhsatnameleri verildi

Adana’da staj dönemlerini başarıyla tamamlayan 12 avukata ruhsatnameleri takdim edildi.

Yurthaber 20-01-23 10:43

EYT'de staj sigorta girişi olarak sayılacak mı? EYT staj mağdurları son dakika gelişmesi var mı?

EYT ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin emeklilik hayalinin gerçek olacağı bu düzenlemenin kapsamı merak ediliyor. Staj başlangıcının da EYT'de sigorta girişi olarak hesaplanması talep ediliyor. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ve staj mağdurları hakkında son açıklamalar...

Finans 20-01-23 09:21

İsveç'te staj başvurusu reddedilmişti! Bakan Çavuşoğlu mağdur olan öğrenciyle telefonda görüştü: Tüm Türkiye'nin gündemine oturdun

İsveç'te bir üniversitede staj yapmak isteyen Fatma Zehra S., profesörün NATO sürecini bahane ederek gönderdiği mesajla reddedilmiş, olay Türkiye'nin gündemine damgasını vurmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mağdur olan Fatma Zehra ile görüşerek destek mesajı verdi.

Haber 16-01-23 22:10

İsveçli profesörden Türk öğrenciye 'NATO' ayrımcılığı: Bu cevabı aldıktan sonra şoke oldum

İsveç geçtiğimiz yıl NATO'ya üye olmak istediğini açıkladı ancak Türkiye 'kırmızı çizgimiz terörle mücadele' diyerek İsveç'in üyeliğine karşı çıktı. Yapılan mutabakatın ardından İsveç terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olacağını belirtti ve ülkeler arasından mutabakat imzalandı. Bu gelişmeler yaşanırken bir Türk öğrencinin Stockholm Üniversitesi'ndeki bir profesör tarafından Türkiye'nin politikaları nedeniyle staj başvurusunun kabul edilmediği ortaya çıktı.

Haber 14-01-23 17:26

Konya’da sapık 'mali müşavir' skandalı! Lise öğrencisinin anlattıkları inanılmaz! ‘Kız çocuğusun adın çıkar’

Konya’da 15 yaşındaki lise öğrencisi Ç.G. yaşadıkları dehşete düşürdü. Genç kız staj yeri ayarlamak için gittiği mali müşavirlik ofisinde cinsel saldırıya uğradığını iddia ederek şikayetçi olunca gözaltına alınan M.Ş. tutuklandı. Yaşadıklarını bir süre kimseye anlatamayan Ç.G. durumu önce okuldaki öğretmenine anlattı. Öğretmenin 'Kız çocuğusun, adın çıkar' dediği öne sürüldü.

Haber 09-01-23 07:33

EYT staj mağdurları son dakika gelişmesi var mı? Staj EYT kapsamına girecek mi?

Milyonları ilgilendiren EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dün gerçekleştirilen yılın son Kabine Toplantısı’nda yeni düzenlemesinin detayları netlik kazandı. Bu kapsamda Staj EYT kapsamına girecek mi? EYT staj düzenlemesi var mı? gibi soruların yanıtları da araştırılmaya başlandı. İşte ayrıntılar...

Finans 27-12-22 08:56

Asgari ücret zammıyla o paralar da artıyor! İşsizlik, 65 yaş, engelli, bakım aylığı, prim borçlanması, kıdem tazminatı… Tek tek hesaplandı

Asgari ücret zammı 2023 yılından itibaren işsizlik maaşı, 65 yaş, engelli ve bakım aylığı, staj ücretleri, prim borçlanması, GES, BES ve kıdem tazminatı olmak üzere birçok kalemde artışları beraberinde getirecek. Bu yardımlardan yararlanmak için aranan hane içindeki kişi başı gelir sınırı yükselecek. Peki yeni yılda asgari ücret zammı kime, nasıl yansıyacak? Tek tek hesaplandı! İşte yeni rakamlar…

Finans 23-12-22 09:43