Taş Düşürme Haberleri

Yemek yedikten sonra ağrınız oluyorsa…

Safra taşı büyük ağrılara yol açan bir hastalıktır. Safra kesesinde biriken taşlar iltihaplanmaya sebep olarak hastaya dayanılmaz ağrılar çektirmektedir. Safra taşına neden olan en büyük etkiler yanlış beslenme düzenleri ve hareketsiz yaşamaktır. Safra kesesi ağrısının geçmesini beklemek çok ciddi sorunlara yol açabilir.

Haber 02-03-2022 16:45

Mesane ağrısı nedenleri arasında mesane taşı da var! İşte mesane taşı belirtileri

Mesane ağrısı yaşıyorsanız nedeni mesane taşı olabilir. Böbrekte olduğu gibi mesanede de taş oluşumu mümkündür. Mesane taşı farklı belirtilerle kendini gösterebilir. bunlar mesane ağrısı dışında idrara çıktığınızda fark edeceğiniz belirtilerdir. Mesane taşı tedavisi de prostat olup olmamasına göre değişebilir. Konuyla ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Murad Çeltik, mesane taşları, belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Haber 08-07-2021 15:47

11 aylık bebeğin kabızlık nedeni mesane taşı çıktı!

Denizli'de hastaneye kabızlık şikayetiyle götürdükleri 11 aylık Esma bebeğin mesanesinde 2 santimetrelik taş olduğu saptandı. Teşhis sonrası ameliyata alınan Esma bebek, uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştu.

Haber 30-05-2021 12:14

Şaşkına çeviren olay! Safra kesesinden çıkan 5 bin taşı, 3 sağlık personeli 1 saatte saydı

Çorum'da, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Mehmet Bezirci’nin (63), safra kesesinden ameliyatla 5 bin 58 taş çıkarıldı. Taşlar, 3 sağlık personelince yaklaşık 1 saatte sayıldı.

Haber 29-05-2021 17:56

Taş Düşürme

Taş Düşürme Hakkındaki Haberler Mynet'te. Taş Düşürme Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Görünce şoke oldu! Mesanesinden 50 taş çıkarıldı

Aksaray’da emekli Fazlı Ağır’ın (66) mesanesinden, yapılan ameliyatla 50 taş çıkarıldı.

Haber 28-05-2021 12:39

Taş hastalığı nedir? Taş hastalığı belirtileri nelerdir?

Dünyanın en acı veren hastalıkları arasında ilk sıralarda yer alan taş hastalığı neden olur? Mineral ve asit tuzlarından meydana gelen taşlar böbrek, üreter ve mesanede oluşuyor. İdrarda bulunan minerallerin yoğunlaşarak kristaller halinde çökmesi ve zamanla büyüyerek taş hastalığını oluşturması belirtilerle anlaşılabiliyor. Peki taş hastalığı belirtileri arasında neler bulunuyor? İşte taş hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 08-01-2020 13:42

Taş hastalıklarının görülme sıklığı artıyor

Almanya'da düzenlenen 11. Avrupa Taş Hastalıkları Kongresi'ne katılan Memorial Hastanesi Üroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Sarıca, Avrupa Taş Hastalıkları Derneği (Eurolithiasis Society) yönetim kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk doktor oldu. Prof. Dr. Sarıca kongreyi ve sonuçlarını anlattı.

Haber 05-08-2005 02:50