YEMEK

Karbonhidrata İhtiyacınız Yok!

Yağların zararlı olduğunu konusunda birçok şey duymuşsunuzdur. Fakat şimdi yağların diyet yaparken ne kadar önem taşıdığını biliyoruz. Obezite gibi sağlık sorunlarının yağlardan değil, karbonhidratların tüketilmesinden kaynaklandığı ortaya çıkmıştır. Karbonhidrat, insanların büyük çoğunluğunun şişman ve hasta olmasına yol açıyor. Diyet yaparken karbonhidrata ihtiyacımız yok!

Karbonhidrata İhtiyacınız Yok!

Ne kadar karbonhidrat tüketmeliyiz?

Günümüzde ilkel atalarımız ile karşılaştırıldığında karbonhidrat iki kat daha fazla tüketiliyor. Atalarımız, tahıl yerine avladıkları hayvanlarla beslendiler ve karbonhidratı çiğ meyve, sebze, fındık ve tohum gibi gıdalardan aldılar.

Bu sayede vücutları yüksek performanslıydı, kalpleri ve akciğerleri güçlüydü ve beyinleri dinamikti. Peki sağlık ve yemek endüstrisi tahılların sağlıklı olduğunu ileri sürüyor? Sebebi tabii ki tahıllı gıdaları tüketmeye devam etmeniz!

Bonus: Çikolata Topları


Sağlık ve gıda endüstrisi neden tahıl yememizi istiyor?

Üretilmesi ucuz olan, kutularda satılan işlenmiş tahıl çeşitleri üretici şirketlere büyük kazanç sağlıyor. Vücudumuz bu işlenmiş gıdaları tüketmek için tasarlanmamış. Bu nedenle, bu çeşit yiyecekler doğal olmadığı için sağlıklı değildir.


Atalarımızda hastalık yoktu

Atalarımızda bugün bizim şikayetçi olduğumuz hastalık çeşitleri yoktu. Bunu ilkel yerli kabilelerin sağlık ve beslenmelerine bakarak görebiliriz.

Doğu Afrika'daki Masai kabilesinde halen kırmızı et ve çiğ süt açısından zengin beslenme şekli görülür. Çok az sebze ve neredeyse yok denecek kadar tahılla beslenirler. Kalp hastalığı oranı neredeyse sıfırdır. Bizde olduğu gibi obezite ve yaşlanmaya bağlı hastalıkların hiçbiri yoktur.

Aynı şey diğer yerli halklarda söz konusu değildir. Alaska'nın yerli halkı taze somon, geyik, ördek, ren geyiği ve orman meyveleriyle beslenirdi. Fakat günümüzde batı tarzı beslenmeye yöneldikleri için sağlıkları bozuldu. Alaska yerlileri arasında son yıllarda obezite oranı % 63' e ulaşmıştır.

Evrimsel değişimle birlikte diş çürümesi, yağ artışı, artrit, kalp hastalığı, kısa yaşam süreleri oluştu. Biz modern insanların, atalarımızdan daha sağlıklı daha güçlü ve uzun boylu olduğunu sanmamıza karşın aslında, modern insan bizim avcı-toplayıcı atalarımızdan yaklaşık %10 daha kısa ve beynimiz yaklaşık % 10 daha küçüktür.


Sağlık için sağlıklı besinler

Optimal sağlık için yemek listenize sağlıklı protein ve yağ kaynaklı besinleri eklemeniz gerekir. Ot ile beslenen sığır eti, dolaşan tavuk, yabani somon ve yumurta, en sağlıklı besinlerin başında gelir. Ayrıca glisemik indeksi düşük yiyecekler de sizin için yararlı olacaktır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler