Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Modası Asla Geçmeyen Oyuncak LEGO Hakkında Sizi Şaşırtacak 21 İlginç Bilgi

80, 90, hatta 2000 nesli olsak da oyuncaklarımız arasındaki tek ortak nokta LEGO olmuştur şüphesiz... Hayal gücümüzün sınırlarını zorlayıp neler yapmaya çalışmadık ki plastik tuğlalardan? Ole Kirk Christiansen'in çocuklara armağanı, oyuncakların şahı LEGO'lar hakkında 21 enteresan bilgiyi sizin için derledik.

Modası Asla Geçmeyen Oyuncak LEGO Hakkında Sizi Şaşırtacak 21 İlginç Bilgi

Şirket 1932 yılında Danimarka'da kuruldu. Şimdi dünyanın en büyük oyuncak şirketlerinden biri olan firmanın temelleri küçük bir marangozhanede atıldı.

Kurucu Ole Kirk Christiansen şirketin ismini Dancada "play well" (iyi oyun) anlamına gelen "LEG GODT'dan" esinlenerek koydu.

LEGO 2000 yılında British Association of Toy Retailers tarafından "yüzyılın oyuncağı" seçildi.

2011 yılında NASA'nın uzaya yolladığı Endevaour'a, astronotlar ortamdaki tepkimeyi test edebilmek için 13 adet LEGO seti aldılar.

Forbes'in 2015 verilerine göre LEGO markası Ferrari'yi geçerek "dünyanın en değerli markaları" sıralamasında birinciliğe oturdu.

1958 yılından bu yana üretilen LEGO parçalarının sayısı 400 milyardan fazla. Yani dünyadaki her insana 62.5 lego parçası düşmekte.

Yılbaşı haftasında, her saniye 28 LEGO parçası satıldığı tahmin edilmekte.

Kulağınıza inanılmaz gelebilir ama üretim sürecinde 1.000.000 parçadan sadece 8 tanesi hatalı çıkıyor. Üretim kalitesi üst seviyede...

Dünyada ticari amaçlı üretilen en büyük LEGO seti Tac-Mahal modeli ve 5900 parçadan oluşuyor.

LEGOlara oyuncak olmaktan çıkalı çok oldu. Örneği sanatçı Nathan Sawaya, yaptığı LEGO heykeller ile ünlü ve bu sanatın öncülerinde. Sanata isim bile koymuşlar; "Tuğla Sanatı".

Dikkat ederseniz üretilen bütün figürlerin kafasında küçük bir delik var. Bunun sebebi; küçük bir çocuk oyuncağı yutarsa delik vasıtası ile nefes alabilmeye devam etmesi...

Delawre, John Dickinson Lisesi öğrencileri, 2013 yılında dünyanın en büyük LEGO kulesini yaptılar. Kule 500.000 parçadan meydana gelmekte ve 35 metreden daha uzun.

2009 yılında James May adlı ingiliz vatandaşı dünyanın en büyük "tam boy LEGO evini" inşa etti. Toplamda 3.3 milyon parça LEGO kullandı.

İlk günden beri kendine özgü evrensel sisteme göre üretildiği için 1958 yılında üretilen bir parça ile bugün üretilen bir parça birbirlerine uyumlu.

1978'den beri üretilen mini figürlerin sayısı inanılmaz gelecek ama 4 milyardan fazla. Ülke kursalar süper güç olurlar :)

Rakamlara göre 2012 yılı şu ana kadarki en verimli yılı LEGO'nun. Saatte 5.2 milyondan 45.7 milyar tuğla LEGO üretildi. Üst üste sıralasak aya varacak uzunluk demek bu :)

Duplo modeli orijinal tuğlaların 8 katı büyüklüğünde olmasına rağmen birbirlerine takılıp sökülebilmekte. Tasarımcılar çalışıyor!

Çok şaşıracağınız bir bilgi daha; LEGO dünyanın en büyük lastik üreticisi... Tamam lastikler küçük olabilir ama yılda 306 milyon ile Bridgestone ve Goodyear'dan daha fazla lastik üretiyor.

LEGO'nun ilk lisanslı ürünü bu aralar popülerliği tavan yapan Star Wars. 1999 yılında Phantom Menace ile birlikte çıkarılan ürün büyük ilgi görmüş.

Dünyadaki en büyük LEGO pazarı Almanya'da bulunmakta. Almanya'da oyuncak kategorisinde en çok satan şirket ayrıca...

Son olarak bizim sen sevdiğimiz özelliği; savaş ve askeri temalı LEGO seti üretilmiyor çünkü LEGO'nun yaratıcısı Ole Kirk Christiansen çocukların savaşa özenmesini istemiyor! Helal sana be adam!

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler