HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Azerbaycan’da bugün gazeteler siyah beyaz çıktı

Azerbaycan, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasına duyarsız kalmadığınıbir çok gazeteyi siyah beyaz yayınlayarak gösterdi.

Azerbaycan, Soma faciasında Türkiye'nin yanında olduğunu gösterdi. Devlet erkanından vatandaşa, sivil toplum örgütlerinden parlamentoya herkes Soma'daki facianın acısına ortak oldu. Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amaşov'un önerisiyle Azerbaycan'daki gazetelerin bazıları bugün siyah beyaz çıktı.

Atılan manşetler de çok manidardı. Gündem Haber gazetesi, Başın Sağolsun Türkiye, Başın Sağolsun Türk Milleti manşetini attı. "Türkiye'mizdeki felaket kalbimizi parçaladı” ifadelerine yer verdi. Gündelik Bakü gazetesi de "Türkiye Matem İçinde” başlığıyla basıldı.

Gündelik Bakü Genel Yayın Yönetmeni Habil Veliyev,”Türkiye'de yaşanan olayları ilk andan beri bu bizim derdimiz ve bizim ortak faciamız olarak gördük. İlk günde olayla ilgili toplantı yaptık ondan sonra haberleri hazırlayarak bugün gazetemizi siyah beyaz çıkardık. Türkiye devletinin faciasını kendi faciamız gibi kabul ediyoruz. Her zaman Türkiye'nin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Türkiye bizim kardeşimizdir onun faciası bizim faciamızdır” ifadelerini kullandı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler