HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Anderlecht deplasmanında galibiyet peşinde

Galatasaray, bu gece UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht'le karşı karşıya gelecek. Galatasaray'da eleştirilerin odağında olan Cesare Prandelli, Anderlecht maçı öncesi tartışma yaratacak açıklamalar yaptı.

Galatasaray Anderlecht deplasmanında galibiyet peşinde

Türkiye'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi olan Galatasaray, bu gece D grubunda Anderlecht'le karşı karşıya gelecek.

TSİ 21.45'te başlayacak olan maç Constant Vanden Stock Stadyumunda oynanacak.

Galatasaray, Anderlecht karşısında galip gelirse Avrupa Ligi'ne gitme şansını sürdürebilecek, kaybetmesi halinde ise bu ihtrimal ortadan kalkacak.

Galatasaray üç puan peşinde**Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son üç maçtan puan alamadı.

Gruptaki ilk maçında Anderlecht'i İstanbul'da konuk eden Galatasaraymüsabakayı 1-1 berabere tamamladı.

Sarı-kırmızılılar, daha sonra oynadığı 3 maçta ise puan alamadı ve toplam 12 gol yedi.

Muhtemel 11'ler Anderlecht: Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deshacht, Najar, Defour, Tielemans, Conte, Praet, Acheampong ve Mitrovic

Galatasaray: Fernando Muslera, Tarık Çamdal, Semih Kaya, Chedjou, Alex Telles, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Felipe Melo, Wesley Sneijder, Umut ve Burak Yılmaz

Gözler Avrupa Ligi'ndeD Grubu'nda henüz galibiyet alamayan iki takımın mücadelesi, en azından grup üçüncülüğü ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilme yarışına sahne olacak.

Galatasaray'ın 1 puanla son sırada, Anderlecht'in ise 2 puanla üçüncü sırada yer aldığı grupta kazanan ekibin iddiası önemli ölçüde artacak.Sarı-kırmızılılar, bugün Anderlecht'e kaybetmesi durumunda, gruptaki son maçlar öncesi Avrupa iddiasını tamamen yitirecek.

Galatasaray, kazanması veya berabere kalması halinde ise Arsenal ile yapacağı son maça iddiasını taşıyacak.

Prandelli'nin açıklamalarıGalatasaray'da eleştirilerin odağında olan Cesare Prandelli, Anderlecht maçı öncesi tartışma yaratacak açıklamalar yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan İtalyan hoca, eski Başkan Ünal Aysal'ı, verdiği sözleri tutmamakla suçladı.

İtalyan teknik adam, Sarı-Kırmızılı takımla tarihî başarılar elde etme inancının sürdüğünü söyledi.

İtalyan hoca, "Ben buraya tarihi bir başarı kazanmak için geldim. Para kazanmaya değil" diye konuştu.

57 yaşındaki Prandelli "Eski başkanımız beni çok önemli ve yenilikçi bir proje ile ikna etti. Bu projeye göre; Avrupa'da, biri İtalya'dan, biri Almanya'dan ve biri İngiltere'den olmak üzere, üç kulüp satın alınacak ve bu kulüpler, Galatasaray ile birlikte benim kontrolümde olacaktı. Benim idealimdeki kadroda 20 oyuncu ile birlikte altyapıdan dört oyuncu daha vardı. Böylece kadronun kalitesini artırarak geçtiğimiz sezon yaşanan istikrarsızlığın önüne geçmeyi planlıyorduk" dedi.

Göreve başladıktan sonra Pato, Ibarbo, Doria, Balanta, Marcelo, Douglas, Campbell ve Song gibi oyuncuların transferi için iletişime geçtiklerini anlatan İtalyan çalıştırıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu isimlerden en az ikisini kadromuza katmak istiyorduk. İmzayı attıktan 20 gün sonra ise bunun tam tersine yönetici Ebru Köksal, ekonomik olarak böyle bir gücümüzün olmadığını ifade etti. Başkan ise kendisinin bu durumun üstesinden geleceğini söyleyerek başka isimler önermeye devam etti."

Buna rağmen Ünal Aysal'ın takımın oyun kalitesini eleştirdiğini, ardından da istifa ettiğini vurgulayan deneyimli hoca, "Yeni yönetim bu zor durumu bir önceki yönetimden miras aldı. Ve şu an bu durumu düzeltebilmek için çok çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Son olarak polemik konusu haline gelen mukavelesine de değinen Prandelli sözlerini şöyle tamamladı: "Sözleşmem hiçbir şarta bağlı değil. Ben buraya para kazanmaya değil tarihi başarı elde etmek için geldim. Burada başarılı olmak için çok çalışıyorum. Ve bunu başarabileceğimize hâlâ inanıyorum."**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler