HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Irak ordusu: Bağdadi Musul'dan kaçtı

Irak ordusu, IŞİD'in lideri Bağdadi'nin yanındaki 150 aile ile Musul'dan kaçtığını ve haberin teyit edildi'ğini açıkladı.

Irak ordusu: Bağdadi Musul'dan kaçtı

Irak ordusunun basın servisi İstihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin, canlı kalkan olarak kullanmak üzere kaçırdığı 150 aileyle birlikte Musul'dan kaçtı.

INDEPENDENT 'BAĞDADİ MUSUL'DA DEĞİL' DEMİŞTİ

IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinden 2.5 yıl sonra ilk kez Irak ordusu kente girdi. Musul'da IŞİD ile Irak ordusu arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken, İngiliz The Independent gazetesi ortaya flaş bir iddia ortaya atarak 3 gün önce 'Batılı istihbarat kaynaklarına' dayandırdığı haberinde Bağdadi'nin Musul'da olmadığını yazmıştı.

Bağdadi'nin Musul operasyonu başladıktan sonra örgütün Suriye'deki başkenti Rakka'ya kaçtığı ileri sürülmüştü.

**<span style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: "Open Sans", sans-serif;">IŞİD'İN MALİYE SORUMLUSUNUN 6 MİLYON DOLARLA RAKKA'YA KAÇTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

**

<span style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: "Open Sans", sans-serif;">Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini de dün Rudaw'a yaptığı açıklamalarda "IŞİD mensupları Musul içinde yağmaya başladı. Sonlarının geldiğini bildikleri için bu yollara başvuruyorlar" dedi.

<span style="color: rgb(34, 34, 34); font-family: "Open Sans", sans-serif;">IŞİD’in maliye sorumlusu Ebu Salih el Hayali’nin 6 milyon doları alıp 5 IŞİD’liyle birlikte Rakka’ya kaçtığını söyleyen Memuzini "Paralar Bağdadi için götürüldü" demişti.

Musul'u terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonu 21. gününde devam ediyor.

Uluslararası koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği operasyonda Irak ordusu, polis güçleri ve IKBY'ye bağlı Peşmerge güçleri yer alıyor.

Operasyona Şii milis gücü Haşdi Şabi ile Sünni milis gücü Ninova Muhafızları da destek veriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler