HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kim Jongun ve Kim Kardashian'ın emoji savaşı

ABD'li bir internet tasarımcısı Kim Kardashian emojilerinin çok popüler olmasına kızarak Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Kuzey Kore'nin nükleer silahlarını alan bir dizi emoji hazırlayıp ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sundu.

Kim Jongun ve Kim Kardashian'ın emoji savaşı

Kim Kardashian'ın ses getiren ve kısaca 'Kimoji' olarak adlandırılan emojilerine rakip geldi: Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un emojileri ya da kısaca 'Kimunji'.

ABD'li internet tasarımcısı Ben Gillin, Kim Jong-unun yanı sıra babası ve dedesiyle birlikte füzeleri ve atom bombalarını kapsayan emoji serisini Kim Kardashian'ın emojileriyle dalga geçmek için hazırladığını söylüyor.

Gillin, bir yandan da amacının Kuzey Kore hakkındaki farkındalığı artırmak olduğunu belirtiyor.

BBC'ye konuşan Gillin, "Kim Jong-un kesinlikle korkunç birisi. Ama bir anlamda Kimoji telefon uygulamasının toplum üzerinde bıraktığı iz de berbat" dedi.

Kim Kardashian emojileri, iTunes'da en çok indirilen uygulamalar arasında.

ABD'li televizyon yıldızı Kim Kardashian'ın 500'den farklı emojisini barındıran telefon uygulamasıgeçen yılın sonunda Apple'ın iTunes platformunda satışa çıkmış ve kısa sürede en çok indirilen uygulamalar arasına girmişti.

ABD'nin Texas eyaletinde yaşayan Gillin, 'Kimoji'lere ilginin kendisini şaşkına çevirdiğini ifade ediyor ve "İçerik berbat. Bir düşünün bunu küçük çocuklar da indiriyor" diye konuştu.

Eşiyle birlikte Kim Jong-un emojilerinin ne kadar absürd olacağını kendi aralarında konuştuğunu anlatan Gillin, "Aynı anda iki şey oldu. Kimojiler'in yeni sürümü çıktı ve Kuzey Kore de uzun menzilli balistik füze denemesi yaparak Birleşmiş Milletler kararlarını ihlal etti" diyor.

Gillin, Kimunji uygulamasını 4 saat içerisinde bitirip ücretsiz olarak internete yüklemiş.

Gillin, "Kimunjiler Kuzey Kore hakkındaki haberler ya da korkular üzerine" diyor.

'Kimunji'ler arasında ağlayan Kuzey Kore lideri çizimi ve aynı zamanda eski Kuzey Kore liderleri olan Kim Jong-un'un babası ile dedesi var.

Bir 'Kimunji'de ise Kim Jong-un'un arkadaşı olduğunu söyleyen eski Chicago Bulls uzun forveti basketbolcu Dennis Rodman var.

Gillin, 'Kimunji'nin 'Kimoji' kadar popüler olmasını beklemiyor ama girişimini "Sadece eğlence içindi" diye açıklıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler