HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Londra'daki bina yangınında sahura kalkan Müslümanlar komşularını kurtardı

İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binada çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetti. Yangında yaralanan 74 kişi 6 hastanede tedavi altında. Binada Türklerin de ikamet ettiği iddia edildi. 120 daireli ve yüzlerce insanın yaşadığı binadaki yangında, bilançonun daha da ağırlaşmaması için çabalayanlar arasında öne çıkan grupsa Müslümanlar oldu

Londra polisi, başkent Londra’nın Kuzey Kensington semtindeki binada yerel saatle 01.00'de (TSİ 03.00) çıkan yangında, 12 kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artmasının beklendiğini duyurdu. Yangında 65 kişi kurtarıldı.

Yangında yaralanan ve dumandan etkilenen 20'si kritik 74 kişinin, başkent genelindeki 6 hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Polis, yetkililerin ölü sayısına ilişkin bilginin ve hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespitinin vakit alabileceğine dikkati çekti.

Güvenlik yetkilileri ayrıca binada ikamet eden ve yangından kaçanlar ile bölgedeki konutlardan tahliye edilenlerin Walmer Caddesi'ndeki Ragbi kulübünde kurulan geçici yardım merkezine giderek yetkililere güvende olduklarını bildirmesini istedi.

İNCELEME BİTTİ: YANGIN BAŞLADIĞI ANDA 600 KİŞİ VARDI

Londralı yetkililer, yaralanan 50 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Binaya ilişkin olay yerinden son haberlere göre, binada inceleme bitti. Yangın çıktığı anda binada 600 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

GÖRGÜ TANIKLARI: SAHURA KALKAN MÜSLÜMANLAR PEK ÇOK KİŞİYİ KURTARDI

Londra’da en az altı kişinin öldüğü yaralandığı yangında, apartmanda oturan Müslümanların sahur nedeniyle uyanık olması sayesinde çok sayıda insana yardım ederek binadan çıkmalarında yardım ettiği ortaya çıktı.

RAMAZAN NEDENİYLE SAHURSA KALKAN MÜSLÜMAN KOMŞULARI İMDATLARINA KOŞTU

Yerel saatle 01.16’da başlayan yangına uykuda yakalanan apartman sakinleri, yangın alarmının ‘çok çok sessiz’ çalması nedeniyle uyanmakta güçlük çekti. Onlara Ramazan nedeniyle sahura kalkan Müslüman komşuları yardım etti. Independent’a konuşan bir görgü tanığı, “İnsanların (binadan) çıkarılmasında Müslümanlar büyük rol oynadı. Gördüğüm insanların büyük bölümü Müslüman’dı. Ayrıca yemek ve kıyafet de getirdiler” dedi.

CAMİLER KAPILARINI AÇTI

Öte yandan bölgedeki camiler de yangından etkilenenlere yardım için harekete geçti. El Manaar Cami’nden yapılan açıklamada, “İnançlı ya da inançsız dinlenecek ya da uyuyacak bir yere ihtiyaç duyan ya da suya ve yemeğe ihtiyaç duyan herkese kapılarımız açıktır” denildi. Cami görevlileri ve gönüllüler de yangının yaşandığı bölgeye gıda ve su ulaştırdı.

ÇÖKME RİSKİ VAR MI?

İnceleme sonuçlarına göre binada çökme riskinin bulunmadığı kaydedildi.

'YANGIN ALARMI ÇALIŞMIYORDU'

Binada yangın alarmının çalışmadığı, önlemlerin yetersiz olduğu da diğer bilgiler arasında...

GÖRGÜ TANIKLARI: BİNADAN ATLAYANLAR VAR, BİNADA MAHSUR KALANLAR VAR...

Uluslararası haber ajansları alevlerin içinde çaresizce bekleyen insanların fotoğraflarını dünyaya servis etti. Görgü tanıkları bazı insanların yanan binadan aşağı atladıklarını aktarıyor.

Basında yer alan haberlere göre bina içinde kalan bazı insanlar üst katların pencerelerinden yardım istiyor.

Reuters ile konuşan bir görgü tanığı, binada yaşayanların hepsinin tahliye edilmiş olmayabileceğini söyledi.

Polis yetkilileri "Blokta yaşayanların tahliyesi devam ediyor, çeşitli yerlerinden yaralananlar tedavi ediliyor" dedi.

"29 YILLIK MESLEK HAYATIMDA BÖYLE YANGIN GÖRMEDİM"

Londra İtfaiyesi Müdürü Dany Cotton yaptığı açıklamada, "29 yıllık meslek hayatımda böylesine bir yangın görmedim. Bina ikinci katından yukarıya doğru yanıyor. Şu an yangına 40 itfaiye aracı ve 200’ün üzerinde itfaiyeciyle müdahale ediliyor. Üzülerek belirtmeliyim ki yangında hayatını kaybedenler var. Binanın büyüklüğü ve yapısı nedeniyle can kaybı sayısı henüz kesin değil. Yangının sebebi ise halen belli değil" dedi.

LONDRA AMBULANSI 30 YARALIYI HASTANEYE GÖTÜRDÜ

Londra Ambulansı, Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'daki 27 katlı bir binada çıkan yangında yaralanan 30 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Londra Ambulansı'nın Twitter hesabından, Operasyon Yardımcı Direktörü Stuart Crichton adıyla yapılan açıklamada, "Yangının ardından, Londra'daki hastanelere 30 hastayı götürdüğümüzü teyit ederiz" denildi.

Londra'nın batısındaki Latimer Road semtinde bulunan 27 katlı binanın ikinci katında yerel saatle 01.15'te henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile 200'den fazla itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede binanın tümünü saran alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.

ÜST KATLARDAKİ İNSANLAR EL FENERİYLE YARDIM İSTİYOR

Ajanslara düşen fotoğraflarda üst katlarda bulunan insanların el fenerleriyle yardım istediği görülüyor.

Yangınla en az 200 itfaiye görevlisi 20 kadar yangın söndürme aracı ile mücadele ediyor.

Londra itfaiyesi yangının, apartman dairelerinin bulunduğu Grenfell Kulesi adlı binanın ikinci katından en tepesine kadar tüm katlarla yayıldığını söyledi.

YANGININ NEDENİYLE İLGİLİ KRİTİK İDDİA

İtfaiye sözcüsü, "Binada yayılmakta olan çok ciddi bir yangınla mücadele ediyoruz. Ekipler ellerinden gelen her çabayı göstererek yangının yayılmasını durdurmaya çalışıyor" dedi.

İtfaiye yetkilileri ise gece yarısından sonra başlayan yangının nedeninin henüz bilinmediğini söylemişlerdi. Olay yerinden gelen son bilgilere göre, alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100’den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü.

Binada mahsur kalanlar çığlıklar içinde yardım istedi, uluslararası haber ajansları alevlerin içinde çaresizce bekleyen insanların fotoğraflarını dünyaya servis etti. Görgü tanıkları bazı insanların yanan binadan aşağı atladıklarını aktarıyor.

Londra Ambulansı, Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'daki 27 katlı bir binada çıkan yangında yaralanan 30 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Londra Ambulansı'nın Twitter hesabından, Operasyon Yardımcı Direktörü Stuart Crichton adıyla yapılan açıklamada, "Yangının ardından, Londra'daki hastanelere 30 hastayı götürdüğümüzü teyit ederiz" denildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler