HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da IŞİD'e operasyon

Bölgedeki Kürt kaynaklara göre, Peşmerge, Erbil'in 45 kilometre güneyindeki Mahmur ve Güver'e bağlı IŞİD'in elindeki köyleri kurtarmak için bugün sabah saatlerinde saldırı başlattı.

Musul'da IŞİD'e operasyon

Koalisyon güçlerinin de havadan keşif desteği verdiği saldırıda ağır silahlarla bölgedeki IŞİD hedefleri vuruluyor.

Şiddetli çatışmaların ardından Mahmur'un Dugirkan, Cedide, Alaviye ve Gubede köylerinin Peşmergenin kontrolüne geçtiği iddia ediliyor. Her iki bölgede çatışmalar devam ediyor.

Bu arada Peşmergenin, ilerleyişini hızlandırmak için koalisyon güçlerinden hava saldırısı desteği istediği vurgulandı.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

Irak ordusu boşalttı, peşmerge girdi

10 Haziran'da IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinin ardından Irak ordusu birçok bölgeden çekilmiş, Irak ordusunun boşalttığı Kerkük kentine ise peşmerge girmişti.

O tarihten bu yana Kerkük'ün etrafı Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı peşmergeler tarafından dört bir yandan çevrili. Kentin güvenliği de bu peşmergeler tarafından sağlıyor.

IŞİD, Ağustos ayında Kürt bölgesine doğru saldırıya geçmiş ve Sincar, Telafer, Mahmur gibi bölgeleri ele geçirmişti. Peşmerge birlikleri ABD uçaklarının hava desteğiyle

de bazı bölgeleri IŞİD'den geri almıştı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

aljazeeraturk

Suriyeli hukukçular büro kurdu

Twitter uygulamaları takip edecek

Brown'u vuran polis istifa etti

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler