HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Putin ve Erdoğan, S-400 füzelerini görüşecek

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın alması ihtimali, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mart ayındaki görüşmesinde ele alınacak.

‘Putin ve Erdoğan, S-400 füzelerini görüşecek

Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik, Rossiya 24 televizyonuna verdiği mülakatta, Putin ve Erdoğan’ın 9-10 Mart’ta Rusya’da gerçekleştireceği görüşmenin gündemine ilişkin olarak, “Gündemde ticaret, turizm ve nükleer güç santrali (Akkuyu) inşaatında işbirliği ilk sırada olacak. Buna ek olarak Türk savunma sektörü ve S-400 sistemleri de konuşulacak” dedi.

Sputnik Türkiye’nin aktardığı habere göre Çevik şöyle devam etti: “NATO’daki bazı müttefiklerimiz Türkiye’nin S-400 sistemleri almasına karşı çıkıyor. Fakat biz bunda bir sorun görmüyoruz birçok NATO üyesi Rus silahları ve savunma sistemleri kullanıyor.”

ürkiye'nin Moskova'daki Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek üzere gelecek hafta Rusya'ya gideceğini doğruladı.

Büyükelçiliğin basın servisinden bir yetkili Sputnik'e demecinde, "Cumhurbaşkanı'nın (Recep Tayyip Erdoğan) Rusya ziyaretinin 9-10 Mart'ta gerçekleşeceğini doğruluyoruz" dedi.

Erdoğan'ın beklenen Rusya ziyaretinin 9-10 Mart'ta gerçekleşeceğini Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da daha önce doğrulamıştı.

Putin ve Erdoğan, Rusya'da Türk-Rus Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık edecek. Konsey, Türk F16'larının Kasım 2015'te bir Rus jetini düşürmesi ardından ilk kez toplanacak.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler