HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus jeti Amerikan keşif uçağıyla burun buruna geldi

ABD Savunma Bakanlığı, AA'ya yapılan açıklamada, Baltık Denizi'nde uluslararası sularda gerçekleşen olayda bir Rus jetinin, Amerikan keşif uçağını taciz ettiğini bildirdi.

Rus jeti Amerikan keşif uçağıyla burun buruna geldi

WASHINGTON (AA) - Pentagon sözcülerinden Laura Seal tarafından AA'ya gönderilen yazılı açıklamada, "29 Nisan'da Baltık Denizi'nde uluslararası sularda rutin rotasında seyreden bir Amerikan RC-135 uçağı, bir Rus SU-27 savaş uçağı tarafından güvenlik ve profesyonellik kurallarına uymayan bir şekilde taciz edildi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Rus jetinin, Amerikan uçağına 7,5 metre kadar yaklaştığı kaydedildi.

Seal, açıklamasında Rus savaş uçaklarının bölgede sebep olduğu olayların son dönemde arttığını ve bu durumdan endişe duyduklarını dile getirdi. Seal, herhangi bir Amerikan savaş uçağının Baltık'ta Rus hava sahasına girmediğini ve tüm operasyonlarını uluslararası hava sahasında gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Açıklamasının sonunda Seal, "En önemlisi, tek bir pilotun bu tür güvenlik ve profesyonellik kurallarına uymayan bir eyleminin, ülkeler arasında gereksiz bir şekilde tansiyonu yükseltme potansiyeli taşımasıdır" ifadelerini kullandı.

Birkaç hafta önce de yine Baltık Denizi'nde seyreden Amerikan destroyeri USS Donald Cook, Rus jetleri tarafından taciz edilmişti. Olayın ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Rus savaş uçağını vurabilirdik" açıklamasını yapmıştı.

En Çok Aranan Haberler