HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus yolcu uçağının karakutuları bulundu

Mısır'da düşen Rus Kogalımaviya (Kolavia) Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağının iki kara kutusuna da ulaşıldığı, cihazların hafif hasarlı durumda olduğu bildirildi.

MOSKOVA(ANKA) - Uçağın IŞİD tarafından vurulduğu iddiası ise doğrulanmadı.

Uçaktaki 224 kişinin tamamının hayatını kaybettiği kazanın Rusya tarihinin en büyük uçak kazası olarak kayda geçtiğine dikkat çeken Rus medyasına göre kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları sürerken, şu ana kadar 150 ceset bölgeden çıkarılarak kimlik tespiti işlemleri için Kahire'deki morga götürüldü.

DNA örneği toplama işlemleri ise St. Petersburg'da yürütülüyor. St. Petersburg Vali Yardımcısı İgor Abin, şu ana kadar kazada yakınlarını kaybeden 147 kişinin kimlik tespiti için DNA örneği verdiğini açıkladı.

Bu arada uçağın kara kutularına ulaşıldı. Kazayla ilgili yürütülen soruşturmaya başkanlık eden Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, uçağın iki kara kutusuna da ulaşıldığını, cihazların hafif hasarlı durumda olduğunu açıkladı.

Sputniknews'a göre, uçağın düştüğü bölge, Mısır ordusunun IŞİD'in kolu olarak faaliyet gösteren "Ensar Beyt'ül Makdis" örgütüne karşı operasyon yürüttüğü Sina Yarımadası'nda yer alıyor. Kazanın ardından uçağın IŞİD tarafından füzeyle vurulduğu" iddiasını ise Mısırlı ve Rus yetkililer doğrulamadı. Rusya Ulaştırma Bakanı Sokolov, bu yöndeki haberlere itibar edilemeyeceğini söyledi.

Rus yetkililer, kazanın nedenlerinin açığa çıkarılması için olay yerinde yoğun inceleme çalışmaları yürütüyor. Rosaviatsiya Müdürü Aleksandr Neradko, henüz kazayla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını vurgulayarak "Kazanın teknik bir sorun, pilotaj hatası ya da bir füze darbesi sonucu gerçekleştiğini söylemek için henüz bir veriye sahip değiliz. Güvenilir bulgular olmadıkça herhangi bir teoriyi tartışmak anlamsız" dedi.

Bu arada Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov ve Rusya Federal Havacılık Ajansı (Rosaviatsiya) Müdürü Aleksandr Neradko, bu sabah Mısır'a gitti. Rus yetkililerin helikopterle uçağın düştüğü bölgeye ulaşması bekleniyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı da enkaz yerine arama kurtarma ekipleri yolladı.

-AIRBUS DA TEKNİK EKİP GÖNDERECEK-

Rusya ve Mısır'ın yanı sıra Fransa da olay yerine kendi inceme ekiplerini gönderecek. Fransa Havacılık Kurumu'na bağlı Kazaları Soruşturma Bürosu'ndan iki yetkilinin bugün Mısır'a gitmesi bekleniyor. İmalatçı Airbus şirketi de bölgeye 6 teknik uzmanını göndereceğini açıkladı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler