HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Türkiye için risk alma zamanı değil"

Türkiye ve Suriye'nin karşılıklı olarak sivil uçuşlara hava sahalarını kapatmaları kaygı yarattı.

"Türkiye için risk alma zamanı değil"

İngiliz İndependent gazetesi, başyazısında "Türkiye için risk alma zamanı değil" derken Türkiye'nin sınırdaki kriz konusunda genel olarak "övgüye değer bir itidal" gösterdiğini ancak Suriye yolcu uçağını indirme kararının "problematik" olduğunu savundu.

İndepedent, "Türkiye İçin Risk Alma Zamanı Değil" başlığını taşıyan başyazısında Türkiye ve Suriye'nin karşılıklı olarak sivil uçuşlarına hava sahalarını kapatmalarını "bölgesel gerginlikleri yeni ve daha riskli bir düzeye çıkartmakla kalmıyor aynı zamanda Suriye için Kuzey ve Batı'ya geri kalan hava koridorlarından birini kapatmış oluyor" diye yorumladı. Türkiye'nin sınırlarındaki krize yanıt vermede genel olarak "övgü değer bir itidal" gösterdiğini kaydeden gazete, Türkiye'nin Akçakale saldırısına top ateşiyle karşılık verdiğine ancak daha ileriye gitmediğine ve NATO Antlaşması'nın 5. maddesinin devrenin sokulmasını talep etmediğine dikkat çekti.

"TÜRKİYE, YASA DIŞI SİLAHLARA İLİŞKİN KANIT SUNAMADI"-

"Bu göreli itidal, (Türkiye'nin) Moskova'dan kalkan bir Suriye sivil uçağını indirme kararını özellikle problematik kıldı" görüşünü öne süren gazete, "Burada iki nokta var. Birincisi, teknik olarak yasal olsa da Moskova'nın açık bir askeri kullanımı olan ekipmanı Suriye'ye vermesinin gerekli olup olmadığıdır. İkincisi ise, Türkiye'nin yasa dışı silahların varlığına ilişkin kanıt sunamamasıdır."

İndependent başyazısında "Türkiye sivil bir uçağını indirmeye zorlayarak büyük bir risk aldı. Eğer gerçekten silahlar yokmuş ise, bu istihbaratının ve karar verme mekanizmasının kalitesine ilişkin kuşkuları yaratır. Bunlardan hiçbiri, o kadar hassas bir dönemde güven vermiyor" dedi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler