HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna'daki gelişmeler

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'ndaki mitingde, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'dan terör karşıtı operasyonları devam ettirmesi ve sıkıyönetim ilan etmesi istendi.

KİEV (AA) - Bağımsızlık Meydanı'nda Halk Meclisi adı verilen kürsüde Ukraynalıların taleplerini dile getirildi. Mitingde, "Bugünkü yapılan barışçıl mitingin son olacağı, bundan sonra daha kararlı adımlar atılabileceği" mesajı verildi.

Devlet Başkanlığı binası önünde de toplanan "Donbass Taburu" ve bazı Ukraynalılar, daha sonra Bağımsızlık Meydanı'na gelerek diğer protestocularla Ukrayna Milli Marşı'nı okudu.

Protestocular, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'dan ülkenin doğusundaki terör karşıtı operasyonları devam ettirmesini, sıkıyönetim ilan edilmesini, askerlere gerekli sayıda silah temin edilmesini talep etti.

Bağımsızlık Meydanı'nda 10 bine yakın göstericinin katıldığı miting olaysız sona erdi.

Öte yandan Rusya yanlısı siyasi organizasyon "Ukraynalılar'ın Seçimi" Lideri Viktor Medvedchuk'un müzakere masasında oturmasına tepki gösteren protestocular terör karşıtı operasyonların devam etmesini talep ederek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhine sloganlar attı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler