HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Üniversite sınavı değişiyor: LYS-YGS ayrımı kalkıyor

Son dakika haberlere göre üniversite sınavı değişiyor. Yapılan değişiklikle LYS-YGS ayrımı kalkıyor. Baraj puanı uygulaması devam edecek. Puan türü 18'den 4'e düşürülecek. Bunlar sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil olacak. 5 günde yapılan sınavlar artık bir hafta sonunda yapılacak. Yeni üniversiteye giriş sınav sistemi bu yıl uygulanacak.

Son dakika haberlere göre, üniversite sınavında değişikliğin ayrıntıları belli oldu. Yeni sisteme göre artık LYS-YGS ayrımı kalkacak. Baraj puanı uygulaması devam edecek. Puan türü 18'den 4'e düşürülecek. Bunlar sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil olacak. 5 günde yapılan sınavlar artık bir hafta sonunda yapılacak. Türkçe ve matematik puanının tüm puan türlerinde etkisi olacak. Yeni üniversiteye giriş sınav sistemi bu yıl uygulanacak.

YÖK BAŞKANI DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMIŞTI

YÖK Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye girişte yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Saraç, "Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda başlayıp bitirmeyi planlamaktayız. 18 puan türünü azaltmaya gidiyoruz" açıklaması yaptı.


En Çok Aranan Haberler