HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 çocuk babası sörfçüden dünya rekoru

İki çocuk babası olan 34 yaşındaki sörçü Andrew Cotton Portekiz kıyılarına vuran Dünya'nın en büyük dalgası olarak kabul edilen dalga üzerinde sörf yaparak rekor kırdı.

2 çocuk babası sörfçüden dünya rekoru

İki çocuk babası olan 34 yaşındaki sörfçü Andrew Cotton Portekiz kıyılarına vuran Dünya'nın en büyük dalgası olarak kabul edilen dalga üzerinde sörf yaparak rekor kırdı.


Dünya'nın en büyük dalgası olarak ölçülen 23 metre yükseklikteki Nazare adlı dalgadan dahi daha büyük olan dalgayı yakalamak için 4 saat kadar suyun içerisinde bekleyen Andrew Cotton yaşadığı inanılmaz anları kelimelere dökmekte zorluk yaşıyor.


24.3 metre yükseliğindeki dalgayı yakalayıp o yükseklikten aşağı dalışan geçen 34 yaşındaki sörfçü hayatı boyuncu bu kadar büyük bir dalga yakalayamadığını ve başta dalganın onu içine doğru yutacağını tahmin ederek paniklediğini fakat sonra cesaretini topladıktan sonra dalganın itme kuvvet ile bir anda üstünden aşağı hızla indiğini belirtti.


Ekibi tarafından fırtına haberini duyduktan sonra Andrew Cotton eşi ve çocukları ile birlikte, cumartesi gecesi Nazaré sahil kasabasına doğru yola koyulduğunu belirtti.


Portekiz'in sözde 'doğa harikası' olan Nazare kasabasına tüm dünyadan sörfçüleri çeken, devasa dalgaları atına toplayan sahilde beklemeye koyulan 34 yaşındaki sörfçü amacına ulaştı.


Pazar sabahı, kendisini izlemek için tepe üzerine kümelenmiş yüzlerce insanın gözü önünde 24.3 metre ile dünyanın en büyük dalgasını yakalayan Andrew Cotton rekor kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.








Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler