HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çok ilginç protestolar

Tekirdağ Valisi, İsrail'İn Filistin'e yaptığı saldırıları protesto etmek için Coca Cola yerine Fanta içti. Bu anlamsız protestodan daha anlamlı ve ilginç protestoları derledik...

Çok ilginç protestolar

Tekirdağ Valisi, İsrail'İn Filistin'e yaptığı saldırıları protesto etmek için Coca Cola yerine Fanta içti. Bu anlamsız protestodan daha anlamlı ve ilginç protestoları derledik...

Coca Cola'yı Fanta içerek protesto eden Tekirdağ Valisi, günün haberi oldu. Fanta'nın da Coca Cola şirketin ürünü olduğunu bilmeyen vali için pek çok şey söylenebilir ama, biz bu duruma "basireti bağlanmak” deyip geçelim. Öte yandan bu protesto bize ilham oldu. Coca Cola'yı Fanta içerek protesto etmekten daha anlamlı olan bazı protestoları derledik. İşte Türkiye ve dünyadan ilginç bazı protestolar…

(Radikal)


1. Yıkım kararına yogayla protesto

Kemer ilçesi Çıralı sahilinde 4 işletmeyle ilgili yıkım kararına tepki gösteren bir grup, yoga yaparak kararı protesto etti. Çıralı sahilinde kaçak yapıldığı belirlenen, Orman Bölge Müdürlüğü'nün girişimiyle mahkemece tahliye ve yıkım kararı alınan 4 işletmenin yıkım çalışmalarına devam edildi.Yıkımın yapılacağı işletmelerden birinin önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer vatandaşlardan oluşan grup, yola kilimler sererek yoga yapmaya başladı. Yaklaşık bir saat yoga yapan grup, yolu kısmen trafiğe kapattı. Daha sonra yolu trafiğe açan vatandaşlar bölgeden ayrıldı.


2. Hindistan'da Sevgililer Günü protestosu

2007 yılında Hindistan'da Müslüman ve Hinduların kurduğu Shiv Sena adlı radikal grubun 100 kadar üyesi, "Sevgililer Günü'ne Ölüm!” ve "Sevgililer Günü'nü kutlayanları dövmek gerek!” diyerek protestoda bulundu. Grubun kuzey Hindistan başkanı Jai Bhagwan Goel, "Sevgililer Günü, ülkemiz gençlerini yoldan çıkarmak için üretilmiş bir komplodur. Bu batının kültürü, bizim değil” diyerek tepkisini dile getirdi.


3. Hayvan hakları için, ismini internet adresi yaptı Amerika'nın Virginia eyaletinde yaşayan 19 yaşındaki bir genç kız, biyoloji dersinde kurbağa kesilmesine duyduğu tepkiyi, 2008 yılında adını değiştirerek gösterdi. Adını Cutout, soyadını Dissection.com olarak değiştiren Jennifer Thornburg adlı lise öğrencisi, PETA adlı hayvan hakları örgütünün aynı isimdeki internet sitesini adı olarak değiştirmiş oldu.

Liselerdeki kesip biçme deneylerine ortaokuldan itibaren karşı çıkan kız, ilk protestosunu bir tavuğun kanadını kesmesi gerektiği zaman yapmıştı. Ardından okuduğu lisedeki öğrencilerin, hayvanları keserek deney yapmaya itiraz edebilmesi ve alternatif bir ödev yapabilmesi için bir kural koydurttu. Genç kız okuldan mezun olduktan sonra PETA'da staja başladı. Arkadaşları ve ailesi ona hala Jennifer diyor ama, kendisine Cutout adıyla seslenilmesini istiyor.


4. Sevgilisiyle evlenmesine izin verilmeyen Mısırlı, penisini kesti İlginç olay, 2009 yılında Mısır'da yaşandı. Kina'da yaşayan ve o sırada 25 yaşında olan bir işçi, kendisinden düşük sınıfta olan bir kadınla evlenmek istedi. 2 yıl boyunca dil döken genç babasını bu evliliğe razı edemeyince, elini kana buladı. Penisini kesen adam, testislerine de ciddi şekilde zarar verdi. Hastaneye götürülen ancak organları yerine takılamayan adam, artık bu şekilde yaşıyor. Güney Mısır'daki muhafazakar bölgelerde aşk evlilikleri çok az. Evlilikler ancak aynı sosyal sınıflar arasında yapılabiliyor.


5. Çiftçiler polise ineklerin memesinden süt fışkırttı Süt fiyatlarının düşmesini protesto eden Avrupalı çiftçiler, Brüksel'de Avrupa Birliği binalarının bulunduğu caddede eylem yaptı. 2009 yılındaki eyleme ineğiyle gelen bir çiftçi, polisin üstüne direkt olarak ineğin memesinden süt fışkırttı. Daha sonra bazı çiftçiler, süt kamyonlarından hortumlarla polisin üzerine süt sıkmaya başladı. 2500'den fazla çiftçinin bir araya geldiği protestoda lastik ve saman balyaları da yakıldı. Brüksel'deki anayolları traktörleriyle kapayan çiftçiler, şehirde trafik sıkışıklığına sebep oldu.


6. Canlı yayında ‘tampon' protestosu Amerika 'da yayın yapan MSNBC kanalı, geçtiğimiz yıl temmuz ayında ilginç bir protestoya sahne oldu. Pazar sabahı yayın yapan sunucu Melisa Harris-Perry, kulağındaki küpeleri çıkartıp yerine kadınların kullandığı tamponlardan yapılmış küpeler taktı. Sunucu Harris-Perry, bir önceki gün kongredeki kürtaj görüşmelerine girerken çantalarındaki tamponlara el konulan kadınlara destek olmak istemişti.


7. Sudanlı kadın Almanya'yı ağaca çıkarak protesto etti

Bu yıl Nisan ayında Sudanlı bir kadın, Almanya'nın mülteci politikasını ağaca çıkarak protesto etti. Berlin'deki Oranienplatz Meydanı'nda bulunan parkta çadır kuran mülteciler, ülkenin politikalarına tepkilerini dile getiriyordu. Daha sonra parkta kurulan çadır ve barakalar, yerel yönetimin kararıyla boşaltıldı. Bunun üzerine Sudanlı Napuli Langa adlı kadın, parkta bulunan bir ağaca çıktı ve günlerce orada yaşadı. Battaniyeye sarılı olarak ağacın üzerinde yaşayan Langa, sığınmacılara ve mültecilere yönelik politikanın değişmesini istediğini belirtti. Langa, birkaç gün sonra ağaçtan inerek eylemini bitirdi.


8. Testislerini Kızıl Meydan'a çiviledi

Rus performans sanatçısı Piotr Pawlenski, 2013 yılında testislerini Kızıl Meydan'a çiviledi. Putin'in ülkeyi ‘polis devleti'ne dönüştürdüğünü ve insanların buna duyarsızlaştığını iddia eden sanatçıyı, daha sonra polis çivilerden kurtararak hastaneye götürdü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler