HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya basınında Türkiye

Dünya basınında Türkiye

Dünya basınında Türkiye

New York Times: Polisi altüst eden Türk hükümeti şimdi de yargı üzerinde daha fazla iktidar istiyor

Türk hükümeti bir kez daha çok sayıda polisin görev yerlerini değiştirdi ve şimdi yargı üzerindeki gücünü genişletmek istiyor. Analistler Başbakan Erdoğan’ın iktidara geldiğinden beri en zor krizin içinde olduğunu belirtiyor.


BLOOMBERG: Türkiye'de rüşvet soruşturmasının bedeli arttıkça tepkiler de gelmeye başladı

AK Parti polis müdürlerinin görev yerlerini değiştiriyor ve yargı üzerindeki kontrolünü güçlendiriyor.


NPR: Türkiye'deki kan davası pek de olası olmayan ittifaklar yarattı

Ergenekon hükümlülerinin yeniden yargılanması tartışmalarına dikkat çeken gazete, sürecin AK Parti-Gülen ittifakının bozulması nedeniyle gündeme geldiğine dair bir yorumda bulunuyor.


Wall Street Journal: Türkiye'de yolsuzluk soruşturması "burası benim çöplüğüm" kavgasına dönüştü

Gazete Türkiye’deki polis tasfiyelerini internet sitesinden yayınladıkları bir haritalı info-grafikle anlattı. Grafikte hangi şehirden kaç müdürün yerlerinin değiştirildiği gösteriliyor.
Gazetenin haberinde, “Türkiye'de yolsuzluk skandalları devlet kurumlarının kontrolünü ele geçirmeyi amaçlayan sert bir savaşa dönüşürken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan polis ve yargı içerisinde kendisine sadık kişileri çeşitli görevlere getiriyor” denildi.


CNN: İstikrarsızlık Türkiye'nin "yeni normali" mi oldu?

Ağustos’taki seçim öncesi Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın bu yılı geçen seneden daha iyi geçirmeye ihtiyacı var. Sadece altı ay önce yaşanan Gezi olaylarının etkisi sürerken hükümet şimdi de büyük çaplı bir yolsuzluk soruşturmasıyla boğuşuyor.


Financial Times: Erdoğan 'fiili adli hakem'

Gazetenin İstanbul'daki muhabiri Daniel Dombey, 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonları ile başlayıp, yüzlerce polis ve savcının görev yerlerinden kaydırılmasıyla devam eden süreci irdeliyor. Dombey, hükümet ile Fethullah Gülen arasındaki çekişme ve diğer ayrıntılar bir yana bırakılsa bile; operasyonların, hükümet ile büyük inşaat şirketleri arasındaki bağlara, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ailesiyle ABD'nin terör listesinde bulunan Yasin el Kadi ile ilişkilerine ve Türkiye ile İran arasındaki altın ticaretine ışık tuttuğuna dikkat çekiyor.

Analizde, soruşturmaların önünün hükümet tarafından kesilmesinin ve mahkeme kararlarının kolluk kuvvetleri tarafından uygulanmamasının, yatırımcılarda "hukukun üstünlüğü" konusunda kaygılar uyandırdığı belirtiliyor.


Financial Times

Financial Times'ın başyazısında ise Türkiye'nin Müslüman çoğunluklu bir demokrasi olarak örnek gösterildiği hatırlatılıyor. Başyazının devamı özetle şöyle: "Bugün ise Türkiye siyasi kargaşa içinde ve Erdoğan'ın edinmiş olduğu uluslararası itibarı mahvolmuş durumda. En son darbe, hükümet üyelerini de etkileyen bir yolsuzluk skandalı şeklinde geldi.

Erdoğan'ın karşılığı, kanunu altüst ederek, ahbaplarına yönelik yargı soruşturmasını baltalayarak kendini korumak oldu. Sonuç olarak, yabancı yatırımcılar Türkiye'nin komşularını krizin sardığı bir ortamda daha fazla gerginleşti."


LIBERATION: Türkiye'de büyük temizlik sürerken AB'den tepki geldi

Brüksel, hükümet tarafından yürütülen tasfiyeler karşısında endişesini açıkladı. Avrupa Birliği’nin bu çağrısına rağmen Türk hükümeti, yolsuzluk skandalında kendisine karşı durmakla suçladığı yargı ve emniyet içindeki temizlik operasyonlarına devam ediyor.

Kolluk kuvvetleri içindeki şimdiye kadar görülmedik tasfiyelerin hemen ertesi gününde, yeni İçişleri Bakanı Efkan Âlâ yeni bir düzenlemeye imza atarak 16 üst düzey emniyet müdürünü daha görevden aldı. Türk basını tarafından yapılan hesaplamalara göre bu yeni tasfiyelerle birlikte görevden alınan polis müdürlerinin sayısı 700’ü buldu. Bu kişilerin 350’si sadece salı günü Ankara’da görevden alındı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler