HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya maden faciasını böyle gördü

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasına ilişkin son resmi açıklamaya göre ölü sayısı 201.

Dünya maden faciasını böyle gördü

AFP

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasına ilişkin son resmi açıklamaya göre ölü sayısı 201.


AFP

Mahsur kalan 200'ün üstünde işçiyi kurtarma çalışmaları halen devam ederken, uluslararası haber ajansları faciayla ilgili haberleri servis etmeye başladı.


AFP

Ölü sayısının artmasından duyulan endileşe vurgu yapılan haberlerde, Türkiye'deki maden kazalarının fazlalığına dikkat çekildi.


AFP

AFP ve Reuters da, faciayı bu fotoğraflarla duyurdu..


Soma'daki maden kazasına ilişkin son resmi açıklamaya göre ölü sayısı 201. Rakamlar 200'ün üstünde işçinin yangının halen devam ettiği maden ocağında olduğunu ortaya koyarken, her geçen dakika işçilerin aleyhine işliyor.


Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıya!


atlama vardiya değişimi sırasında meydana geldiği ve o sırada ocakta, olması gerekenden iki kat fazla işçi bulunduğu için bilanço daha da ağırlaştı.


Son resmi açıklamayı, sabah saat 08.40 sıralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı.


Yıldız sabahın ilk saatlerinde verdiği 201 ölü sayısını revize etmezken, bunun nedeni olarak da, o saatten bu yana kurtarma ekiplerinin ocaktaki gaz seviyesini düşürmek için çalıştığı bilgisiyle açıkladı.


Zamanın kurtarma çalışmalarının aleyhine işlediğini ve ümitlerin azaldığını belirten Bakan Yıldız, ölü sayısının daha da artabileceğine işaret etti.


YANGIN DEVAM EDİYOR

Maden ocağındaki yangının halen devam ettiğini belirten Bakan Yıldız,


önceki açıklamalarında kaza sırasında madende 787 işçi olduğunu belirtmiş, tahliye edilen 363 kişiden, 4'ü ağır olmak üzere 80'inin de yaralı olduğunu kaydetmişti.


Rakamlar, 200'ün üzerinde işçinin halem mahsur durumda olduğunu ortaya koyuyor.


DÜN NELER YAŞANDI?

Eynez köyü Karanlıkdere mevkiindeki Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait linyit madeninde elektrik trafosu patladı. Patlama - 150 metre kotunda meydana geldi.


Patlama sonrası çıkan yangın nedeniyle yoğun duman oluştu. Kazanın, vardiya değişikliği sırasında meydana gelmesi, can kayıplarının artmasına neden oldu.


Olayın ardından madenin bulunduğu bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekipleri gönderildi.


Kurtarma ekiplerince yapılan çalışmalarda maden girişine yakın olan işçiler kurtarıldı. Kazanın nasıl olduğuna dair inceleme ve araştırma başlatıldığını belirtildi.


ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Yangının gerçekleştiği Soma Kömür İşletmeleri AŞ'den bir açıklama geldi. Yangına anında müdahale edildiği belirtilen açıklamada, olayda hayatını kaybedenler olduğu belirtildi ancak sayı verilmedi.


CUMHURBAŞKANI'NDAN TALİMAT

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'a, Soma mahsur kalan işçilerin kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatını verdi.


KILIÇDAROĞLU GİDİYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Soma'daki hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.


Reuters


Reuters


Reutersv


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters


Reuters

          • -
            Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler