HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünyanın en pahalı tuvaletleri

Eğer çok paranız olsaydı tuvalete servet harcar mıydınız? Kimi insanlar günün birkaç dakikasını komforlu geçirmek için bile bir servet harcıyor.

Dünyanın en pahalı tuvaletleri

Eğer çok paranız olsaydı tuvalete servet harcar mıydınız? Kimi insanlar günün birkaç dakikasını komforlu geçirmek için bile bir servet harcıyor.

İşte dünyanın en pahalı tuvaletleri...

Kaynak: The Richest


15 IntiMist: Sadece tuvalet oturma yeri 450 Dolar

Tuvaletin içerisinde sıcak su, sıcak hava üfleme ve ısıtmalı koltuk özellikleri bulunuyor.


14 Brondell S1000-EW Swash 1000: 600 Dolar

IntiMist'e benzeyen Brondell S1000-EB Swash 1000 de ısıtılmış, ergonomik tuvalet oturma yeri. Aynı zamanda sıcak hava üfleme ve deodorantlama özellikleri bulunuyor.


13 Kohler C3: 1,200 Dolar

Lüks tuvaletler arasında en ucuzu kabul edilen Kohler C3 sıcak su temizleme çubuğu, uzaktan kumanda, gece ışığı gibi bütün lüks tuvalet özelliklerini barındırıyor.


12 Sun-Mar Excel: Elektriksiz Kendi Kendine Yeten Düzenleyici Tuvalet 1,500 Dolar

Sun-Mar Excel sadece lüks bir tuvalet değil ayrıca çevre dostu. Artıkları bahçede kullanmak üzere gübreye dönüştürüyor. Ayrıca hiç su kullanmıyor ve havayı kirletmiyor.


11 Neo-Metro: Metro Şehir Tuvaleti 2,500 Dolar

Leke tutmayan çelik tuvalet, ev için tasarlanan tuvalet uzun zamanlar kullanılabiliyor. Ayrıca tuvalette geçirilen zamanı daha sağlıklı hale getirmek için bir düğmesi var.


10 Starck C European Toilet 3,000 Dolar

Bu seramik tuvalet çok daha uzun süre temiz kalması için özel bir yapı ile çevrili. Ayrıca ikili sifon mekanizması ve sessiz otomatik kapama sistemi gibi ek özellikleri var.


9 English Trellis 3,700 Dolar

Tankı ve tuvaletin alt kısmını düzenleyen eski bir İngiliz tasarımı. Sırf karmaşık dizaynı bile tuvalette gösterişli bir parça olmasına yetiyor.


8 Purist Hatbox 4,100 Dolar

Purist Hatbox minimalist dizaynına rağmen içinde çok fazla gelişmiş özellikler bulunmakta. Elektronik yumuşak dokunuş kumanda sistemi dışında uzatılmış kase dizaynı ve tank-less teknolojisi mevcut.


7 Toto Neorest 600 5,000 Dolar

Toto'nun en pahalı tuvaleti Neorest 600, tuvalet deneyimini en iyi hale getirmek için çok fazla özelliği bulunmaktadır. Başlangıç olarak tuvalete yaklaştığınızda kapağı otomatik açılır. Durmaya başladığınızda tuvalet, Power Catalytic Air Purifier fonksiyonunu devreye sokar. Ayrıca otomatik olarak sifonu çeker, kapağı kapatır. Tuvalet uzaktan kumanda ile teslim edilir. Kolayca oturağı ısıtmak veya kapatmak için düğmeye basabilir, suyun ısısını değiştirebilir veya "Cyclone Flush.” Sifon özelliğini kullanabilirsiniz.


6 INAX USA 5,900 Dolar

INAX USA hareket sensör özelliği bulunmaktad. Tuvalete yaklaştığınızda kapağı açılıyor. Tuvaleti kullanırken istediğiniz müziği dinleyebilir, ısıtılmış tuvaletin keyfini çıkarabilir, ışığı isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.


5 "Dagobert” Ahşap Tuvalet 14,123 Dolar

Tuvalet Fransa'daki Merovingian hanedanlığının son yöneticisi Kral Dagobert'ten adını alıyor. Kral her tuvalet kapağı kaldırıldığında ‘Le Bon Roi Dagobert' şarkısını piyano ile çalardı.


4 Swarovski-Bezeli Tuvalet 75,000 Dolar

"Isis” koleksiyonunun bir parçası olan bu tasarım, Swarovski taşlarıyla kaplı.


3 Moon River Art Park Tuvalet 750,000 Dolar

Kişisel kullanım için tasarlanmasa da önemli tuvaletlerden biri. Şangay'ın ünlü Moon River Art Park içinde insan yapımı mağaranın içinde gizlenmiş olan tuvalet yerel turistik yerlerden. Park çalışanlarına göre 2005'te tuvalet ilk açıldığında insanlar görebilmek için tam 2 saat bekledi. Parka giriş parası ödediğiniz sürece tuvaletin kullanımı ücretsiz.


2 Hang Fung Altın Tuvalet 5 Milyon Dolar

Hang Fung teknoloji grubu tarafından 24-karat saf altından yapılan tuvalet, "The Hall of Gold.” Sergisinde gösterimde. Halka açık olan bu sergi diğer birçok saf altından yapılmış tuvalet aksesuarlarına sahip. Söylentilere göre şirket tuvaleti bir onsu 200 dolarken yaptırmış. Artık altın fiyatları arttığı için sahipleri tuvaleti eritip pahalıya satmayı planlıyor.


1 Uluslararası Uzay İstasyonu Tuvaleti 19 milyon dolar

Dünyanın en pahalı tuvaleti aslında Dünya üzerinde değil. Rusya tarafından Kasım 2008'de uluslararası uzay istasyonuna koyulmak üzere yapılan tuvalet, astronotların düzgün poziyson alabilmesi için bileklikleri var. Ayrıca bütün artığı çekmek ve septik tanklara doldurmak için özel fanlar bulunuyor. Artıklar arasından su ayrıştırılıyor ve su arıtılarak içme suyuna dönüştürülüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler