HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ekmeleddin İhsanoğlu'na 'Ahiretlik' sorular

MHP ve CHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na aday olduğu andan itibaren ilginç sorular gelmeye başladı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'na 'Ahiretlik' sorular

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, diğer iki adaya kıyasla siyasi arenadaki kariyeri henüz bir aylık. Ama seçim çalışması için ne zaman sokağa çıksa, diğer iki adayın muhatap olmadığı ‘zor' sorulara maruz kalıyor. Öyle ki, bu durum artık gerçekten dikkat çekici bir hal aldı.


Şu kısa zamanda ekmeğin fiyatından Kuran'ı yasaklayıp yasaklamayacağına, neden tepeden indiğinden darbeci olup olmadığına kadar akla gelebilecek her soru Ekmel Bey'e soruldu. Hepsine kendince yanıt verdi ama biz yanıtlardan öte "Hadi bakalım Ekmel Bey, buna da yanıt ver?” dedirtecek türden o soruları bir hatırlatalım istedik:


4 TEMMUZ TRABZON: KURAN İPTAL Mİ OLACAK?

Adaylığı açıklandıktan sonra Ekmel Bey'in ilk duraklarından biri Trabzon olur. Cuma namazını kılar ve Kahramanmaraş Cadesi'nde esnafla sohbet ede ede yürürken kalabalığın içinden bir genç fırlar. Hafız olduğunu söyleyen genç, bağırarak seslenir: "CHP zihniyeti İslamiyete zarar verdi. Kuran kursları kapatıldı. Siz Cumhurbaşkanı olursanız Kuran iptal mi olacak?"


6 TEMMUZ SAKARYA: YANLIŞ ÇATI DEĞİL Mİ?

Ekmel Bey'in sonraki durağı, AK Parti'nin hayli güçlü olduğu Sakarya'ydı. Yine her zamanki gibi miting yapmak yerine sokaklarda yürüyerek vatandaşlarla sohbet etmeye başlayan Ekmel Bey'in karşısına kısa sürede bir genç fırladı. Ve cevabı da zaten içinde olan sorusunusordu: "Yanlış çatıdan gelmediniz mi? Ama size çok saygımız var. Sizi orada görmek istemezdik hocam. Sizi seviyoruz hocam onda sıkıntı yok ama Başbakanımız farklı."


7 TEMMUZ İSTANBUL/İSTİKLAL CADDESİ: DARBECİ MİSİN?

Ekmel Bey, Gezici gençlere desteğini göstermek için bu kez İstiklal Caddesi ve Gezi Parkı'nı ziyaret eder. O sırada yazılarıyla ve kapaklarıyla çok tartışma yaratan Türk Solu Dergisi çalışanları, Ekmeleddin'e Neden Evet?" kapağının bulunduğu sayıyı eline tutuşturuverirler. O da basın mensuplarına gösterir. Olan olur. Twitter o meşum soruyla yıkılır: "Darbeci misin Ekmel Bey?"


21 TEMMUZ/ANKARA: EKMEK KAÇ PARA?

Ekmel Bey, Ankara'da gazetecilerin Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıda bu sefer vatandaştan değil, gazetecilerden gelen ilginç bir soruyla karşılaşır. Akit'in Ankara Temsilcisi, "Sloganınızda ekmeği kullanıyorsunuz. Ama sizin için ‘ekmeğin fiyatı nedir bunu dahi bilmiyordur' diyorlar. Ekmek fiyatı nedir?” diye sorar.


22 TEMMUZ İZMİR: KADIN DÜŞMANI MISIN?

Çatı aday Ekmel Bey, CHP'nin kalesi İzmir'e 22 Temmuz günü gider. Ancak bir gün önce Taraf'ta yayımlanan röportajında kürtajla ilgili söylediği "İnanç meselesi ve hayat meselesi … Verilen canı, insanın alma hakkı var mıdır?” sözleri başına iş açar. İftar sonrası caddeye çıkıp vatandaşlarla sohbet ederken bir grup kadın önüne geçer ve "Kadın düşmanı mısın?” diye sorarak protesto eder.


23 TEMMUZ İSTANBUL/MISIR ÇARŞISI: BEN NİYE ADAY OLAMIYORUM?

Ekmel Bey'in karşılaştığı son ‘zor' soru İstanbul'da Mısır Çarşısı ziyaretinde gerçekleşir. Ekmel Bey çarşıyı gezerken, başörtülü yaşlı bir kadın yayına yaklaşır ve "Cumhuriyet vatandaşı olarak yakamızdan düşün" diye bağırır. Ekmel Bey "Demokrasi var” diye yanıt verince protestocu kadın biraz daha sinirlenerek devam eder: "Demokrasi varsa, çalışıp da var. Alın teri akıtarak var. Öyle zembille inip de yok." Ekmel Bey, "Benim böyle geldiğimi nerden biliyorsunuz" der demez yine ‘zor' sorular peş peşe gelir: "Siz niye başkasının oyuncağı oluyorsunuz? Niye biz vatandaş olarak cumhurbaşkanlığına adaylığımızı koyamıyoruz da siz koyuyorsunuz ?”


24 TEMMUZ BİRGÜN: ÖCALAN'I BIRAKACAK MISIN?

Ekmel Bey'e sokaktaki vatandaşın sorularının dışında gazetecilerden de dikkat çekici sorular geliyor. Birgün'deki röportajında "Mutabakata önem veriyorsunuz. Meclis'ten Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü ya da ev hapsini sağlayacak yasa gelse, onaylar mısınız?' sorusu geldi.


Ekmel Bey'in Öcalan sorusuna cevabı şöyle oldu: "Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ortada. Bu yetkilerle Cumhurbaşkanı hükümetten, meclisten gelen her şeyi vicdani kanaati halktan aldığı güçle kamuoyunun hassasiyeti ve Anayasa 'nın hükümleri ışığında yapması lazım. Bu anlayış içinde toplumda mutabakat olan her şeyi cumhurbaşkanı da kabul etmek durumundadır."


NTV OĞUZ HAKSEVER: VESAYETİ SÜRDÜRECEK MİSİNİZ?

Ekmel Bey zaman zaman sorulara da sinirleniyor. İşte onlardan biride NTV'de Oğuz Haksever'den geldi. Haksever'in '1982 Anayasası'nda bir vesayet sistemi getirildi. Bunun en önemli aracı cumhurbaşkanı bir kontrol mekanizması. Siz seçilirseniz bu kontrol mekanizması devam edecek diye eleştiriler var" sorusu Ekmel Bey'i kızdırdı.


Çatı adayı Ekmel Bey, Oğuz Haksever'in sorusuna sinirlense de yine de yanıt vermekten kaçınmadı: "Sayın Gül'den mi devralacağım. Şimdi Abdullah Gül vesayet altında mı? Devleti kim idare ediyor 12 senedir. Bu soruda biraz mugalata var" yanıtını verdi.


24 TEMMUZ KAYSERİ: KADİR GECESİ MESAJLARI SİZ Mİ ATTINIZ?

Ekmel Bey, Yeni Akit'in 'Ekmek kaç para?' sorusundan tam kurtuldum derken bu kez Kayseri'de Kadir gecesi mesajı sorusuyla karşılaştı. Yeni Akit muhabiri, "Kadir gecesi vatandaşlara gelen mesajları siz mi attınız? Vatandaşlardan tepki geldi çünkü." diye sordu.


Ekmel Bey, Akit muhabirinin sorusuna şu yanıtı verdi: "Anlayamadım. Yani kandillerini tebrik ettiğim için mi tepki var. Ben orada kadir gecesini tebrik ettim. Bana oy verin demedim."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler