HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musa ve Sarah'a ne oldu?

Marmaris'e tatile gelen 16 yaşındaki İngiliz Faye Jones ile kayıplara karışan 22 yaşındaki Türk garson Murat Can Ertani, İngiliz basının gündemine oturdu.

Musa ve Sarah'a ne oldu?

Marmaris'e tatile gelen 16 yaşındaki İngiliz Faye Jones ile kayıplara karışan 22 yaşındaki Türk garson Murat Can Ertani, İngiliz basının gündemine oturdu.


İngiliz Daily Mirror gazetesine konuşan Ertani, "Sıkılmıştım, macera olsun diye yaptım" dedi. Ertan, yeni bir İngiliz kız arkadaşının olduğunu ve İngiliz kızların ‘kolay’ olduğunu söyledi. Yine bir İngiliz genç kızla kaçacağını söyleyen Ertan ‘Bu kez 18’in üzerinde olmasına dikkat edeceğim. Pişman değilim” sözleri dikkat çekti.


Bir Türk genci ve bir İngiliz kızın aşk hikayesi yeni değil. Yıllar önce benzer bir hikaye iki ülke arasında skandala neden olmuştu. İşte 16 yıl önce iki ülkenin günlerce manşetlerini süsleyen o aşk hikayesi..


Musa’yla Sarah aşkını duymayan kalmamıştır. 13 yaşındaki Sarah’la imam nikahıyla evlenerek İngiltere’yi ayağa kaldırmıştı. “Büyük aşk” 1997’de, 13 yaşındaki İngiliz kızı Sarah’ın ailesiyle birlikte tatil için Alanya’ya gelmesiyle başlamıştı. Kısa sürede evlilik kararı alan küçük aşıklar bütün tepkilere rağmen hayatlarını birleştirmeyi başarmışlar ancak işler hiç de düşündükleri gibi gitmemişti.


Musa aşkı uğruna, “Küçük yaştaki kızı alıkoymak” suçundan 28 gün cezaevinde yatmış, 13 yaşındaki Sarah ise İngiliz yöneticiler ve ailesinin baskıları sonucu ülkesine dönmek zorunda kalmıştı.


Çiftin beraberliğinden İngiltere’de dünyaya gelen Muhammed ise babasını görmeden büyüdü.


Sarah şimdi 29 yaşında. Memleketi Kahramanmaraş’ta yaşayan Musa ise kendi işini kurmuş.


Sarah ve Musa sadece çocukları Muhammed için telefonla görüşüyorlar. Musa bir gün oğlu Muhammed’le yan yana gelebilmenin hayalini kuruyor.


Bir dönemin dillere destan aşığı Musa Kömeağaç 2012'de basının karşısına geçerek Sarah’sız hayatını şöyle anlatmıştı..


“Muhammed’i doğduğundan beri görmedim, hiç yan yana gelmedik. İnternetten görüntülü olarak konuşuyoruz. Türkçe bilmiyor, sadece “Baba seni seviyorum” diyor.


Basında çıkan haberler, İngiltere medyasında yazılıp çizilenlerden dolayı oğlumla hiç yüz yüze gelemedik. Muhammed şu anda 15 yaşında. Oğlumun yanına gidip onu görmeyi çok istiyorum. Türkçe bilmiyor ve yanımda olmadığı için doğal olarak aramızda kopukluk oluyor. O dönemde çıkan olaylar oğlumla benim arama mesafe koydu. Sarah’la da eskisi gibi gergin değiliz, çocuğumuz için görüşmek zorundayız. Ailesi ise bana karşı çok iyiler, hatta süperler. Özellikle babası bana çok destek oldu”


“Sarah çocuk yanında olduğu için durumdan memnun. Yaz tatillerinden yanıma göndermek istemiyor. Çünkü “Muhammed bir daha İngiltere’ye dönmez” endişesi yaşıyor.


Sarah da anladığım kadarıyla evlenmiş, yeniden kendi dinine dönmüş. Ama babası Müslüman olmuş, şimdi Ahmet ismini kullanıyor. Ben yeni bir hayat kurdum, İntizar ve Mehmet Ali adında iki çocuğum daha oldu. Yeni eşimle mutluyum. Yaşadıklarımdan haberdar, Sarah ile olan hikayemi hayranlıkla izlemiş. Ben eskiye dönmek istemiyorum. Aşk, vardı, sevgi vardı ama karşılığı bu olmamalıydı. Bunlardan dolayı eski Musa’yı gömdüm.


Şimdi hafızamda sadece oğlum Muhammed var. Memleketim Kahramanmaraş’ta elektronik ürünleri üzerine bir dükkan işletiyorum. Çocuklarım ve ailemle çok mutluyum”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler