HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin zor yılı

Uluslararası ekonomik ve politik analizler yapan Eurasia Group dünyayı 2014’te bekleyen en büyük 10 riski belirledi.

Türkiye'nin zor yılı

Uluslararası ekonomik ve politik analizler yapan Eurasia Group dünyayı 2014’te bekleyen en büyük 10 riski belirledi. Yapılan çalışmaya göre “Amerika’nın tehlikeli ortaklıkları” dünyayı en çok tehdit eden risk. Buradan kasıt ABD’nin çok kutuplu dış politikasının dünya için ciddi bir tehdit oluşturması.

Türkiye ise dünyayı bu yıl bekleyen en büyük riskler arasında Top 10’da kendine yer buldu. Dünyanın en büyük onuncu riski olarak ifade edilen Türkiye yatırımcılar için ‘cennet’ olmaktan çıktı. Eurasia’ya göre Başbakan Erdoğan’ın saldırgan Suriye politikası ve PKK’nın yeniden silaha sarılma riski yatırımcılar için Türkiye’yi cazip olmaktan çıkarıyor. İşte Eurasia'nın Türkiye analizleri...

Hürriyet


Türkiye’yi 2014 yılında bekleyen en önemli risklerden biri seçimler. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve yerel seçimler siyasal belirsizlik yaratıyor.


Türkiye 2014’te Suriye’deki iç savaştan biraz daha etkilenecek. Erdoğan’ın Suriye ile ilgili olarak takındığı duygusal ve agresif tavır da yatırımcıları tedirgin ediyor.


Türkiye’de Irak gibi Suriye’de yaşananlardan çok etkileniyor. El Kaide Türkiye için ciddi bir risk olarak ortada.


Geçen yıl gezi olaylarından sonra Başbakan Erdoğan çözüm süreciyle ilgili olarak geri adım attı. Bu Kürtlerle ilgili olan süreci olumsuz etkileyebilir.


PKK mart ayındaki yerel seçimlerden sonra ateşkesi bozabilir. Böyle olursa gerilla savaşı yaz aylarına doğru tırmanışa geçer.


Türkiye’de mezhep çatışmaları ilerleyen dönemde başka sıkıntılara yol açabilir.


Erdoğan Türkiye’yi 2014 yılında daha da kutuplaştırabilir. Bu süreçte Başbakan batıya yönelik komplo teorilerini artırabilir. Ayrıca İsrail’e de sözlü olarak daha çok saldırabilir.


Eylül ayında AKP’nin genel başkanlık seçimi var. Burada başbakan Erdoğan mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’nin başına geçmesini engellemek için elinden geleni yapacaktır.


AKP içinde bulunan farklı güçlerin çekişmesi siyaseti belirsizleştiriyor. Buradaki gelişmeler izlemeye değer.


Geniş cari açık, zayıf finansal kalite Türkiye’yi önümüzdeki dönemde daha da sıkıntılı bir sürece sokacak.


İşte 2014 yılında dünyayı bekleyen risklerin tamamı...


Amerika’nın tehlikeli ortaklıkları


Bölünmüş pazarlar


Yeni Çin


İran


Petrol devletleri


Stratejik veriler


El Kaide 2.0


Ortadoğu


Kremlin'in Kaprisleri


Türkiye

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler