HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Batman'da Rumi yılbaşı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu

Batman'da Rumi yılbaşı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Kılıktan kılığa giren gençler sokaklarda renk cümbüşü oluşturdu. Kimi peruk, kimi bıyık takıp şalvar giyen gençler ziyaret ettikleri evlerden hediyeler aldı.

Rumi yılbaşı Batman'da eğlence mekanlarında da kutlandı. Bahar Kültür Merkezi Tiyatro ekibi oyuncuları kısa skeçler, şiir dinletisi, şarkılar, tiyatro ve müzikle izleyicilere hoşça vakitgeçirtti.

Kutlamalara katılanlar Rumi yılbaşının, barış kardeşlik ve özgürlük getirmesi dileğinde bulundu.

Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, Rumi 13 Ocak'ın yılbaşı olarak kutlandığını söyledi. Yeni yılın umut, heyecan demek olduğunu ifade eden Akel, tüm halklar açısından özgürlük ve barış dilediğini belirterek "Özellikle Mezopotamya ve Kürt halkı açısından da özgürlük umutlarının yeşereceği, barışın gerçekleşeceği yeni yıl olması dileğiyle herkesin yeni yılını kutluyorum" dedi.

Bahar Kültür Merkezi tiyatro ekibi grup sorumlusu Abdullah Tahran da amaçlarının Kürt kültürünü yaşatabilmek olduğunu söyledi

Yeni yılı sokaklarda kılıktan kılığa girerek kutlayan gençler ise gittikleri evlerde oyunlar oynayıp, Kürtçe şarkılar söyledikten sonra para ve hediye alarak ayrıldı.

Geleneğe göre evlere giden gençler, ev halkına, kızları varsa iyi bir damat, erkek çocukları yoksa erkek çocuk, kız çocukları yoksa kız çocuk dileğinde bulunuyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler